SON DAKİKA
SON DEPREMLER

Çadır ve Hasarsız Camilerde İlk Teravih Namazı Kılındı

Çadır ve Hasarsız Camilerde İlk Teravih Namazı Kılındı
A- A+ PAYLAŞ

Müslümanlar için büyük öneme sahip üç aylardan ramazanın ilk teravih namazı bu akşam kılındı, ilk orucu için bu gece sahura kalkılacak ve Perşembe günü ilk iftar yapılacak.

"On bir ayın sultanı" ramazanın ilk teravih namazı, bu akşam ülke genelindeki camilerde kılındı.

MALATYA'DA İLK TERAVİH NAMAZI
On bir ayın sultanı Ramazan ayının gelişi ile birlikte yurt genelinde olduğu gibi Malatya'da da ilk teravih namazı kılındı. Kahramanmaraş merkezli depremlerde etkilenen 11 ilde biri olan Malatya’da kentin muhtelif noktalarında İl Müftülüğü tarafından oluşturulan çadırlarda ilk teravih namazı kılınırken, okunan Kur’an-ı Kerim ardından eller semaya açılarak depremde hayatını kaybedenler için dualar edildi.

Namaz öncesi kısa bir açıklama yapan Yeşilyurt İlçe Müftüsü Hüseyin Bayrak deprem nedeniyle Ramazan ayını buruk idrak edildiğini kaydederek, "Yeşilyurt İlçe Müftülüğü olarak ilçe genelinde 25 mescit çadır kurduk inşallah bu çadırlarda ramazan ayını ihya edeceğiz. Çadırlarımızdan biri de şuan içerisinde bulunduğumuz Şeker Fabrikası yerleşkesindeki çadır kentteki çadırımız Van Valiliği tarafından kuruldu 350 kişilik hem erkekler hem de bayanlar için namaz kılma bölümleri oluşturulmuş durumda. İlçemiz genelinde müsait olan camilerimizin tamamı açık müsait olmayan camilerimizin yanında mescit çadırları kurarak teravihlerimizi kılacağız huzurlu bereketli bir ramazan geçirmeyi Mevlamızdan diliyorum” diye konuştu

BU YIL RAMAZAN AYI 29 GÜN
İlk imsak yarın saat 04.33'te Iğdır'da yaşanacak, ilk iftar da 18.25'te Iğdır'da yapılacak. Ramazanın ilk günü son imsak saat 05.43'te Çanakkale'de olacak, son iftar ise 19.35'te Çanakkale ve Edirne'de yapılacak.

İlk gün Sinop'ta 13 saat 56 dakikayla en uzun, Adana, Hatay, Kilis, Mersin ve Şanlıurfa'da ise 13 saat 47 dakikayla en kısa oruç tutulacak.

Diyanet İşleri Başkanlığı Din İşleri Yüksek Kurulu Başkanlığının kameri ay hesaplamalarına göre, şevval ayının hilali, ramazanın 29'uncu günü akşamı görüleceği için bu yıl ramazan 29 gün sürecek.

Bu yılın ramazan temasını "Ramazan ve Dayanışma" olarak belirleyen Diyanet İşleri Başkanlığı, fitre miktarını ise 70 lira olarak kararlaştırdı.

AA- iha

UYARI: Sitemizde çoğunlukla muhabir arkadaşlarımızın imzalarıyla ya da mensubu oldukları basın kuruluşları kaynak belirtilerek yayınlanan üstteki haber benzeri araştırmalar, haberler, röportajlar, maalesef “emek hırsızı” –özellikle de biri sürekli olmak üzere- sözde bazı internet yayıncıları tarafından, ya aynen ya da küçük bazı değişiklikler yapılarak, kendi özel araştırmaları ya da haberleriymiş gibi kendi yayın organlarında yayınlanabilmektedir. Haber kaynağıyla ya da araştırmasıyla, istihbaratıyla uzaktan yakından ilgisi olmayan, sadece gerçek gazetecilerin ‘kamuoyunun bilgisine sunulmuş’ emeğinin üzerine ‘çöküp’, gazetecilik- habercilik yaptıklarını zanneden ve böylece kamuoyunu da aldatanların bulunduğuna bir kez daha dikkat çekerken, söz konusu unsurları da ‘gerçek gazetecilerin emeğini çalmamaları’ konusunda uyarıyoruz.
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmayacaktır.

Yorum yazın

İsim yazmalısınız
Doğru bir email yazmalısınız
Yorum yazmalısınız