SON DAKİKA
SON DEPREMLER

“4 Lojistik Depomuz Malzeme Dolu”

0
Güncellendi - 2020-02-07 18:11:33
“4 Lojistik Depomuz Malzeme Dolu”
A- A+ PAYLAŞ

İçişleri Bakan Yardımcısı Mehmet Ersoy, “Aç, açıkta kalan,  ‘bana sıcak bir çorba ulaşmadı’ ya da ‘benim bir ısıtıcıya ihtiyacım var’ diyen, çadırda yaşamak durumunda kaldığı halde çadıra ulaşamamış olan hiçbir vatandaşımızla karşılaşmadık. Hiç çadır ihtiyacı yok anlamına gelmesin. Özellikle seçerek söylüyorum; çadırda kalmak durumunda olup da çadıra ulaşamamış ve jandarmamız, korucularımız tarafından çadırı kurulmamış hiçbir vatandaşımızla karşılaşmadık” dedi.

 Ersoy, Malatya Turgut Özal Üniversitesi tarafından düzenlenen deprem konulu ‘farkında mıyız?’ paneline katıldı.

 Panel öncesi açılış konuşmasını yapan Turgut Özal Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Aysun Bay Karabulut, “Doğal afetlerin, terör saldırılarının, kazaların yüreklerimizi yaktığı günleri yaşıyoruz. Önce 24 Ocak Elazığ-Malatya depremi, İdlip’deki hain saldırı, Van’daki çığ düşme olayı ve son olarak İstanbul’da yaşanan uçak olayı, yüreklerimiz yandı. Rabbim ülkemizi daha büyük afetlerden korusun. Yaşananlar ve yaşanmışlıklar ne olursa olsun bizler Türkiye olarak dimdik ayaktayız ve dimdik kalmaya devam edeceğiz” dedi.

 “Doğal afetlerde yaşanan acıya rağmen milletimizi dimdik ayakta duruyor” diyen Rektör Karabulut, sözlerini şöyle sürdürdü: “Devletimiz, hükümetimiz olayın ilk saatlerinde vatandaşlarımızın yanı başında oldu. Ülkemizin lideri Sayın Cumhurbaşkanımız Recep Tayyip Erdoğan ilk gün bölgedeydi.

İçişleri bakanımız, Sağlık bakanımız, Çevre ve Şehircilik Bakanımız olayın ilk saatlerinden itibaren bölgeye geldiler ve halen bölgede bulunuyorlar. Malatya’mızda yine ilk saatlerde valilimiz, milletvekillerimiz,  belediye başkanlarımız, jandarmamız, polisimiz. AFAD’ımız, itfaiye ekiplerimiz ve tüm kurumlarımız Doğanyol’daydı. Cumhurbaşkanımız Sayın Recep Tayyip Erdoğan’ın liderliğinde tüm kurumlarımız yaraları sarmak için canla başla çalışıyor.”

 Panel öncesi konuşan Ersoy, son iki haftada yaşanan olayların moralleri bozduğunu ifade etti.

 Zor bir süreç yaşadıklarını kaydeden Ersoy, “Yaşadığımız deprem felaketinden sonra yakaladığımız o güçlü dayanışma ve işbirliği anlayışı bizi moralman geleceğe çok ümitle bakan bir toplum ve ülke haline getirmişti. Çok kuvvetli bir kenetlenme örneği yaşıyorduk. Van’dan üst üste gelen haberler morallerimizi bozdu” diye konuştu.

 Ersoy, Türkiye’nin çok badireleri, felaketleri, kazaları, krizleri göğüslediğini ifade ederek, şunları söyledi: “İnşallah bu milletle, yine bundan önce gösterdiğimiz duyarlılık ve hassasiyetleri tekrar ederek, yeniden atlatacağız ve önümüze bakıp devam edeceğiz. Yaşadığımız olayların hepsi aslında ülkemizin her alanda afetlere çok maruz kaldığının bir göstergesidir.”

 Türkiye’nin genel anlamda bütün afetlere özelde de depreme karşı inanılmaz bir müdahale, arama-kurtarma ve iyileştirme refleksine sahip olduğunu dile getiren Ersoy, dünyada bunun örneğinin olmadığını belirtti.

 Ersoy, bunun sadece devlet olarak elde etikleri kabiliyetlerden kaynaklanmadığını kaydederek, “Millet olarak acayip bir refleksimiz var. Elazığ’da bir deprem oluyor, 6,8 çok ciddi bir deprem. Elazığ Sivrice, Maden, merkez çok ciddi şekilde etkileniyor. Kaç bina yıkılmış, ne olmuş, ne bitmiş bunu anlamayı, dinlemeyi hiç kimse beklemeden sabah olduğunda bir sayıyorsunuz 2 bin 173 kişi arama-kurtarmaya gelmiş. Nasıl geldiniz, ne yaptınız? Elazığ öyle çok kolay ulaşılabilecek bir yerde değil. Nereden çıktınız, nasıl oluyor, oluyor. 2 bin 173 kişi arama-kurtarma faaliyetlerinde sorumluluk almak üzere o gece Elazığ’daydı” dedi.

 Deprem sonrası bölgeye birçok yardımın geldiğini kaydederek, sözlerini şöyle sürdürdü: “Yardım, ilan etmek zorunda kaldık. Bizim yardıma ihtiyacımız yok. Biz, yardım toplamıyoruz. Allah’a şükür buna ihtiyacımızda yok ama ‘Lütfen göndereceksiniz, şunları şunları gönderebilirsiniz ama mutlaka AFAD’a teslim edin’ ki ihtiyaç olanlara kontrollü bir şekilde dağıtımı yapabilelim, sağlıksız ürünlerin dağıtılmasına engel olalım ve onların hepsini gözden geçirelim, afetzedelerimizin refüze olmasına neden olabilecek kullanılmış, eskimiş kıyafetler gibi yardım malzemelerinin dağıtılmasına engel olalım. Yüzlerce kamyon ve TIR Elazığ ve Malatya’ya doldu. 4 lojistik depomuz malzeme dolu. 100’ün üzerinde elemanla onları sürekli tasnif ediyoruz, afetzedelere verilebilecek paketler haline getiriyoruz. Allah’a şükür afet olduktan sonra ki süreçte bugün 12.günü Malatya’dayım. Bakanımız Elazığ’da bende Malatya’da konuşlandım. O günden buyana Malatya’daki çalışmaları yakından takip ediyorum.”

 Ersoy, Doğanyol’un, Kale’nin ve Battalgazi’nin en uzak mahallelerine yetkililer ile ziyaret gerçekleştirdiklerini anlatarak, Pütürge’nin hem uzak hem de hassas mahallelerine, twitler ve sosyal medya paylaşımlarıyla kaşınmak istenen mahallelere gittiklerini söyledi.

 Afetin üçüncü gününden itibaren deprem bölgelerini ziyaret ettiklerini kaydeden Ersoy, “Aç, açıkta kalan,  ‘bana sıcak bir çorba ulaşmadı’ ya da ‘benim bir ısıtıcıya ihtiyacım var’ diyen, çadırda yaşamak durumunda kaldığı halde çadıra ulaşamamış olan hiçbir vatandaşımızla karşılaşmadık. Hiç çadır ihtiyacı yok anlamına gelmesin. Özellikle seçerek söylüyorum; çadırda kalmak durumunda olup da çadıra ulaşamamış ve jandarmamız, korucularımız tarafından çadırı kurulmamış hiçbir vatandaşımızla karşılaşmadık” diye konuştu.

 “Türkiye’de yöneticisini yemeyen afet olmamıştır” diyen Ersoy, şunları kaydetti:

“Depremin üçüncü günü insanlar hükümet konaklarının önünde toplanırlar, ‘vali, kaymakam istifa’ diye bağırmaya başlarlardı. İnsanlar ne yapsın? Ankara’dan Afyon’da meydana gelen 2,5 saatlik uzağımızdaki bir depreme 3 günde çadır gönderememiş, Kızılay’ımız 3 günde bir sıcak çorba kaynatamamışsa insanların tepkilerini gösterebilecekleri tek yer; devlet olarak gördükleri hükümet konaklarıdır. Oralarda ‘istifa’ diye bağırırlar. Sonra bunun arkası toparlanamaz 15-20 gün sonra ‘toplumun gazını alalım’ diye vali ve kaymakamlar görevden alırlar. Bakanlar, devlet yöneticileri afet bölgesine protesto korkusundan gidemezdi. Bu ülkede bunların hepsini yaşadık. Bugün nerede bir afet olursa anında ilgili bakanlarımız mutlaka afet bölgesinde oluyor. Cumhurbaşkanımızda mutlaka afetin birinci ya da ikinci günü afet bölgesinde olabiliyor. Şu özgüvenimiz var; biz devlet olarak afet olmasa iyiydi ama oldu, Allah beterinden saklasın, bunun yaralarını sarmak için ne yapmamız gerekiyorsa bunu yaparız. Çıktığımız her meydanda, köy kahvesinde, cemevinde, cami avlusunda gönül huzuru içerisinde şunu söyleyebiliyoruz; “bir isteğiniz var mı, sizin için yapabileceğimiz bir şey var mı, bir eksiğimiz kaldı mı?” Her taraftan da “Allah devletimize zeval vermesin, deprem gecesinden itibaren devletimiz yanımızdaydı, hiçbir şeyimiz eksik edilmedi” duasıyla oradan ayrılıyoruz.”

 Yapılan konuşmaların ardından panele geçildi.

Ferdi Durdu - Yeni Malatya Gazetesi / Malatyahaber.com

UYARI: Sitemizde çoğunlukla muhabir arkadaşlarımızın imzalarıyla ya da mensubu oldukları basın kuruluşları kaynak belirtilerek yayınlanan üstteki haber benzeri araştırmalar, haberler, röportajlar, maalesef “emek hırsızı” –özellikle de biri sürekli olmak üzere- sözde bazı internet yayıncıları tarafından, ya aynen ya da küçük bazı değişiklikler yapılarak, kendi özel araştırmaları ya da haberleriymiş gibi kendi yayın organlarında yayınlanabilmektedir. Haber kaynağıyla ya da araştırmasıyla, istihbaratıyla uzaktan yakından ilgisi olmayan, sadece gerçek gazetecilerin ‘kamuoyunun bilgisine sunulmuş’ emeğinin üzerine ‘çöküp’, gazetecilik- habercilik yaptıklarını zanneden ve böylece kamuoyunu da aldatanların bulunduğuna bir kez daha dikkat çekerken, söz konusu unsurları da ‘gerçek gazetecilerin emeğini çalmamaları’ konusunda uyarıyoruz.
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmayacaktır.

Yorum yazın

İsim yazmalısınız
Doğru bir email yazmalısınız
Yorum yazmalısınız

5 yorum yapılmış

  • erol (4 yıl önce)
    Malatya da yüzlerce bina oturulmaz halde, o binalarda oturan binlerce aile evsiz kaldı,yada kalacak. İlk etapta ev ve ev eşyaları için açıklanan yardımlar çok komik. Siyasilerin gücünü evi yıkılan, evsiz kalanların sorunlarını çözdüklerinde göreceğiz. Verilen yiyecek ,giyecek yardımları elbette önemli, bunlar övünmeniz gerektirmez.Bunlar devlet olmanın gereğidir.
    0
    0
    Yanıtla
  • kadir (4 yıl önce)
    cidden biz ders almayız çarşıdan yürürken selahattin başkanın boy boy fotoları deprem de yanınızdayım pozları paneller konuşmalar bir hafta sonra nerede kalmıştık duyarsızlığa devam ben bu tür geçici yararsız programların kişilerin kendi reklamları olarak görüyorum bilinçlenmek gerekir memleketin bir kuruşunu israf etmemek gerekir.
    0
    0
    Yanıtla
  • sevim (4 yıl önce)
    O depolardaki ürünleri gönderenlerden Allah razı olsun hayırları kabul olsun endişemiz o ürünler in hepsi şimdiye kadar dağıtılmalıydı depolarda kalsın diye gönderilmedi mutlaka onlarda gıda yardımları da vardır bizleri endişelendiren olay onların ilerde olası bir erken seçim öncesi Mahalle mahalle dağıtılmasından endişe ediyoruz gercek mağdurlara şimdiden dağıtılsın depoda bekletmenin bir anlamı yok yerkililerden işsteğimiz onu gönderen insanların bu fedakarlıkları hayır severlikleri suistimal edilmesin önümüzdeki günlerde çeşitli kadın kolları ve stk lar tarafından ilgisiz insanlara dağıtıllmasın
    0
    0
    Yanıtla
  • Sevim hanım, ben o depoda çalışanım, emin olun daha önce hiç olmadığı şekilde tam nokta atışı yerine ulaşıyor. Orada görevli sayın vali yrd. Sinem valim ve görevli bütün arkadaşlar gecesini gündüzüne katarak üstün bir fedakârlıkla bir toplu iğne heba olmayacak şekilde gelen malzeme türüne göre ayıklanıp kolilendikten sonra kaymakamlıklarımız, muhtarlarımız emniyet ve jandarmamız vasıtasıyla peyderpey afetzede ve yardıma muhtaç tüm vatandaşımıza hakkaniyete uygun bir şekilde ulaştırılıyor. Olası erken seçim ve seçim vaadi olarak seçmene dağıtılması konusuna gelince, bu ancak sizin gibi zihniyeti bozuk şahsiyetlerin işidir. Bundan emin olun. İnsanların acıları üzerinde siyaset yapmayı bırakın artık. Nasıl bir zihniyete sahipsiniz anlamıyorum...
    0
    0
    Yanıtla
  • TORİ Açıklamada depomuz malzeme dolu deniyor bende iyi niyetle bunların bir an önce dağılmasını söyledim sizin gibi zihniyeti bozuk şahsiyet cümlesini size iade ediyorum ben siyaset de yapmıyorum yapmamda ama amacına uygun zamanda dağıtılsın dedim dikkatli okuyun dağıtılıyor demedim ben kendi ismimle yazıyorum takma isimlerle insanlara hakaret edercesine yazmayın lütfen
    0
    0
    Yanıtla