SON DAKİKA
SON DEPREMLER

'Çağla' Cinayetine Tepki

'Çağla' Cinayetine Tepki
A- A+ PAYLAŞ

İstanbul’da nefret cinayetine kurban giden Çağla takma adlı travesti İsmail Öztürk için basın açıklaması yapıldı.

Malatya PTT binası önünde, Malatya Homofobi ve Transfobi Karşıtı Gençlik İnsiyatifi adına basın açıklamasını okuyan Emir Eyüp Çoban, “Yine nefret cinayetiyle sarsıldık. Yine bir arkadaşımız transfobinin kurbanı oldu. 21 Nisan günü İstanbul’da 2 trans kadın silahlı saldırıya uğradı. Transfobik saldırı sonucunda 21 yaşındaki arkadaşımızı kaybettik. Nalan ise omuzlarından yaralanarak tedavi altına alındı” ifadelerini kullandı.

“2008’den bu yana 34 arkadaşımızı nefret cinayetleri sonucu kaybettik. Saldırılar artarak devam etmektedir” diyen Çoban, cinayetleri kınadıklarını söyledi.

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmayacaktır.

Yorum yazın

İsim yazmalısınız
Doğru bir email yazmalısınız
Yorum yazmalısınız