Malatya Belediye Başkanı Ahmet Çakır, Malatya Belediyesi Kültür ve Sanat Müdürlüğü bünyesinde oluşturulan ve hizmete hazır hale getirilen Aile Danışma ve Destek Merkezi'ni (MADEM) basına tanıttı.
İçerisinde danışman odaları, seminer salonları, koordinatör odası ve çocuk oyun odası gibi bölümlerin bulunduğu MADEM ile ilgili bilgiler veren Belediye Başkanı Ahmet Çakır, Malatya Belediyesi’nin sosyal ve kültürel alanlarda çok önemli projelere imza attıklarını belirterek, MADEM’in de bu kapsamda önemli bir proje olduğunu söyledi.
Başkan Çakır, “Biz bu amaçla MADEM’i kurarak, uzman bir ekip oluşturduk. Bu merkezde hocalarımız, danışmanlarımız, rehber hocalarımız var. 6 tane uzman kadromuz var. Sadece bununla sınırlı kalmayacağız. İhtiyaca göre dışarıdan da uzman destekleri alacağız. Burada aile arasında, anne-baba ve çocuk arasındaki iletişimi sağlamayı hedefliyoruz. Ayrıca boşanma sonrasındaki ailelere rehberlik hizmeti de vereceğiz. Temelde bütün ailelere ulaşarak, ailelerin bu noktaya gelmesinin önüne nasıl geçebiliriz, en aza indirebiliriz? Bu konuda daha kapsamlı çalışmalar yapacağız. Bu hizmetimiz sadece bu bina ile sınırlı kalmayacak. Mahallelerde yaptığımız diğer sosyal tesislerde de bir program dahilinde bu hizmeti vereceğiz” ifadelerini kullandı.
Merkezde, çocuklara yönelik çalışmalarda yapılacağını söyleyen Çakır, "Çocuklarımızı kötü alışkanlıklardan kurtarmak, uzak tutmak, sınav öncesi motivasyonlarını sağlama gibi değişik projeler de uygulayacağız. Malatya’nın fiziki olarak gelişmesi önemli. Ancak bu fiziki gelişmelerin yanı sıra, sosyal ve kültürel yapısına katkı sağlamak da bir o
kadar önemli bir olay. Bu merkezin Malatyamız’a ve ailelerimize hayırlı olmasını diliyorum” diye konuştu.
Haftanın 7 günü hizmet verecek olan Malatya Belediyesi Aile Danışma ve Destek Merkezi’nde destek almak isteyen kişiler, 377 13 30 nolu telefondan randevu alabilecekler.
UYARI: Sitemizde çoğunlukla muhabir arkadaşlarımızın imzalarıyla ya da mensubu oldukları basın kuruluşları kaynak belirtilerek yayınlanan üstteki haber benzeri araştırmalar, haberler, röportajlar, maalesef “emek hırsızı” –özellikle de biri sürekli olmak üzere- sözde bazı internet yayıncıları tarafından, ya aynen ya da küçük bazı değişiklikler yapılarak, kendi özel araştırmaları ya da haberleriymiş gibi kendi yayın organlarında yayınlanabilmektedir. Haber kaynağıyla ya da araştırmasıyla, istihbaratıyla uzaktan yakından ilgisi olmayan, sadece gerçek gazetecilerin ‘kamuoyunun bilgisine sunulmuş’ emeğinin üzerine ‘çöküp’, gazetecilik- habercilik yaptıklarını zanneden ve böylece kamuoyunu da aldatanların bulunduğuna bir kez daha dikkat çekerken, söz konusu unsurları da ‘gerçek gazetecilerin emeğini çalmamaları’ konusunda uyarıyoruz.
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmayacaktır.