SON DAKİKA
SON DEPREMLER

Çalık'tan CHP'ye 'FETÖ Söylemi' Suçlaması!

Çalık'tan CHP'ye 'FETÖ Söylemi' Suçlaması!
A- A+ PAYLAŞ

AKPli Çalık’tan Kılıçdaroğlu’nun “faturamı ödemeyeceğim” açıklamasına tepki: Milletimiz bu provokasyona gelmez

AKP Merkez Karar Yönetim Kurulu Üyesi ve Malatya Milletvekili Öznur Çalık, CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu'nun ‘elektrik faturasını ödemiyorum’ açıklamasına tepki göstererek, “Tehdit ve nefret dili kullanmayı alışkanlık haline getiren CHP lideri bu açıklamasıyla aslında, HDP’nin elektrik faturaları üzerinden sokağa çıkma çağrısına uyarak provakasyon fitilini ateşlemiştir. Bu, şirazeden çıkmış ölçüsüz bir sözdür. Milletimiz bu provokasyona gelmez.” dedi.

Çalık ilk olarak Malatya Kuyumcular Esnaf Odasını ziyaret ederek, yeniden başkanlığa seçilen Murat Özhüsrev’e hayırlı olsun temennisinde bulundu.

Milletvekili Çalık, ziyarette yaptığı konuşmada, “Küçük esnaf, esnaf içerisinde en zor işi yapan kişilerdir. Özellikle pandemi döneminde esnafımıza vermiş olduğumuz destek önemliydi. Verilen her destek can suyu mahiyetindeydi. Tüm dünyanın yaşadığı pandemi süreci ve ekonomik kriz, Türkiye olarak yaşadığımız doğal afetler ve bir de yapılmak istenilen ekonomik darbeye karşın Türkiye bağımsız ve güçlü bir ülke olarak mücadele verdi” ifadelerini kullandı.

ENERJİ BAKANLIĞIMIZ ÇALIŞMA YÜRÜTÜYOR 
Esnafın elektrik fiyatlarından dolayı yaşadıkları sıkıntıları kendilerine ilettiklerini dile getiren Çalık, “Elektrik faturalarındaki yeni düzenleme ile ilgili Enerji Bakanlığımız çalışma yürütüyor. Bizlerde vatandaşlarımızdan, esnaflarımızdan gelen istek, talep ve önerileri Enerji ve Tabii Kaynaklar Bakanımız Fatih Dönmez’e ilettik. Tüm yaşamış olduğumuz süreci göz önünde bulundurduğumuzda 20 yıllık Türkiye hikayesinde bir Recep Tayyip Erdoğan faktörü var. Bu süreçte başka bir insan olsaydı ne 15 Temmuz’u aşabilirdi ne 2007 E-muhtırasını aşabilirdi ne ondan önce 2004’te yapılmak istenilen darbeleri aşabilirdi ne de Türkiye’nin büyümesine vesile olabilirdi. Bunları yaparken içten ve dıştan ülkenin aleyhine olan grupların karşısında dimdik duruyoruz. Dış mihrakları herkes biliyor, onlara payanda olanları da herkes çok iyi biliyor. Yaşamış olduğumuz ekonomik darbe sürecini atlatmak; yeniden istihdamla, büyümeyle, ihracatla güçlü ve bağımsız Türkiye’yi yeniden inşa edip, devam ettirmek bizim asli vazifemiz” diye konuştu.  

KAOS YARATMA GİRİŞİMLERİ AMACINA ULAŞAMAYACAKTIR
Çalık, CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu'nun ‘elektrik faturasını ödemiyorum’ açıklamasına tepki göstererek, “Tehdit ve nefret dili kullanmayı alışkanlık haline getiren CHP lideri bu açıklamasıyla aslında, HDP’nin elektrik faturaları üzerinden sokağa çıkma çağrısına uyarak provakasyon fitilini ateşlemiştir. Bu, şirazeden çıkmış ölçüsüz bir sözdür. Devlet düşmanı, millet düşmanı terör örgütlerinin ve uzantılarının istediği bir sözdür. Bu çirkin dili, provakasyon kokan kabul edilemez söylemini şiddetle kınıyorum. Eğer Kemal Kılıçdaroğlu, sahici muhalefet yapmak istiyorsa önce her kesime hakaret eden ötekileştirici, kavgacı, nefret içerikli, hastalıklı ve yıkıcı bu dili bırakmalı, itiraz ve önerisini ortaya koymalıdır.

Ama bakıyoruz ki bu dil Kılıçdaroğlu'nun CHP'si için yerleşik bir dil olmuş. Kemal Kılıçdaroğlu, CHP'nin başına getirildiğinden beri CHP, Atatürk'ün partisi olmaktan çıktı, HDP'nin limanına yanaştı, Türkiye düşmanlarıyla hareket eden ve FETÖ terör örgütünün yalan söylemlerini kullanan bir parti haline geldi. CHP'ye gönül verenlere sesleniyorum, bu freni patlamış kamyon gibi yokuş aşağı savrula savrula tehlikeli gidişe CHP içinde 'dur' diyecek hiç mi yürekli, sağduyulu bir kişi yok. Milletimiz bu provokasyona gelmez. Kaos yaratma girişimleri asla amacına ulaşamayacaktır” dedi.

HER ZAMAN ESNAFLARIMIZIN YANINDA OLDUK
Milletvekili Öznur Çalık daha sonra Malatya Lokantacılar Esnaf Odasını ziyaret ederek, oda başkanlığına yeni seçilen Murat Keskin ve yönetimine başarılar diledi.

Milletvekili Çalık, ziyarette yaptığı konuşmada, “Lokantacı esnafımızın sorunlarını çözmek için gerekli destekleri verdik, bundan sonra da vermeye hazırız. Cumhurbaşkanımıza, partimize ve Cumhur İttifakı’na vermiş olduğunuz desteklerden dolayı canı gönülden teşekkür ediyorum. Pandemi döneminde yaşanılan sorunları faizsiz kredilerle, desteklerle, yarı zamanlı çalışmayla, nakdi ve kira destekleriyle aşmaya çalıştık” ifadelerini kullandı.

Milletvekili Öznur Çalık sonrasında Malatya Terziler Esnaf Odasını ziyaret ederek, güven tazeleyen Cumali Savaş’a ve yönetimine hayırlı olsun dileklerini iletti.

Milletvekili Çalık, ziyarette yaptığı konuşmada, küçük esnafın hem Malatya hem de Türkiye ekonomisinin omurgası olduğunu ifade etti.

Malatya ve Türkiye’yi küçük esnafın ayakta tuttuğunu kaydeden Çalık, şunları söyledi:

“Kayısı para etmediğinde en çok etkilenen kesim esnaftı. Çiftçiye kayısıdan az para geldiğinde esnafa dönmüyor ve Malatya ekonomisi tıkanacak noktaya geliyordu. Şimdi son iki yıldır Malatya üreticisinin alnının ve aklının terinin para etmesiyle birlikte esnafımızın da ciddi manada yüzü güldü. Malatya'dan, geçtiğimiz yıl 115 ülkeye 90 bin 203 ton kuru kayısı satılarak 347 milyon 905 bin dolar döviz girdisi sağladı. Bütün vatandaşlarımıza küçük esnaftan alışveriş yapmalarını çok net şekilde söylüyorum.”

Bülten

UYARI: Sitemizde çoğunlukla muhabir arkadaşlarımızın imzalarıyla ya da mensubu oldukları basın kuruluşları kaynak belirtilerek yayınlanan üstteki haber benzeri araştırmalar, haberler, röportajlar, maalesef “emek hırsızı” –özellikle de biri sürekli olmak üzere- sözde bazı internet yayıncıları tarafından, ya aynen ya da küçük bazı değişiklikler yapılarak, kendi özel araştırmaları ya da haberleriymiş gibi kendi yayın organlarında yayınlanabilmektedir. Haber kaynağıyla ya da araştırmasıyla, istihbaratıyla uzaktan yakından ilgisi olmayan, sadece gerçek gazetecilerin ‘kamuoyunun bilgisine sunulmuş’ emeğinin üzerine ‘çöküp’, gazetecilik- habercilik yaptıklarını zanneden ve böylece kamuoyunu da aldatanların bulunduğuna bir kez daha dikkat çekerken, söz konusu unsurları da ‘gerçek gazetecilerin emeğini çalmamaları’ konusunda uyarıyoruz.
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmayacaktır.

Yorum yazın

İsim yazmalısınız
Doğru bir email yazmalısınız
Yorum yazmalısınız

21 yorum yapılmış

  • Ayşe (2 yıl önce)
    Öznur Çalık , sen bu işlere bakmadan önce dön şu Malatya Turgut Özal Üniversitesinde olanlara bak ; yolsuzluk iddiaları (ki kanıtlarıyla ulusal gazeteler de dahi yayımlandı), üniversiteye hiçbir şekilde uğramaması iddiaları ( ayda 1 kez 2 kez üniversiteye uğrayıp 1 gün durup gitmek nedir akıl alır gibi değil) , üniversiteyi keyfi kanun nizam dinlemeksizin yönettiğine dair iddialar, usulsuz kanuna aykırı işlem yapıldığına ve bu işlemleri yapmayan personellerin baskı ve tehdit yolu ile sürgün edildiğine dair iddialar ve daha neleeeeer neleeeeer ! Hele bir rektörün prof olmuş birinin intihal yapması ne demektir yayımladığı makale bildiğin ordan burdan alıntı tek kelime atıf yapılmamış. Kayısırda 20 mg olması gereken siyanür miktarının 2000 civarında çıkması gibi facia şeyler bunlar da cabası. Siz hiç mi görmüyorsunuz bunları. Kardeşiniz olan bu zat sizi de kendisini de akp nin sonunu da getirecek resmen.
    %100
    %0
    Yanıtla
  • cafer canbay (2 yıl önce)
    Zam yapılınca Bakanlar hiç bir çalışma yapmıyor Bu güne kadarda Gelen zamların birisi geri düşmemiştir buna şükr edelim arkadan kabakcı gelmesin.
    %100
    %0
    Yanıtla
  • haluk (2 yıl önce)
    Sayın Öznur hanım, FETÖ'ye Gençlik Merkezini yapıp hediye edin kimin nesi oluyordu? Birde FETÖ'nün il imamı Eyüp denen ve en son kaçtığı ABD'deki bir kilisede örgüt toplantısında görüntülenen şahsa, malum saltanat zamanlarında"Eyüp abiiiii" diyerek koşan biri vardı, o kimdi acaba? bu iki sorunun cevabını verebiliyormusun? Veremiyorsan konuşma, sus.
    %100
    %0
    Yanıtla
  • şerif (2 yıl önce)
    Rektör kardeşiniz ve kocası aylardır yazılıyor. Bugüne kadar bunlar hakkında bir işlem yapılmamasının tek sebebi sizsiniz sayın milletvekili. Önce kapınızın önünü temizleyin sonra başkasını konuşun. Bana göre, üniversite ve rektörüyle ilgili yazılan herşeyden sizde sorumlusunuz. Yok öyle kulağınızın üstüne yatmak. Bırak şu Kılıçdaroğlu'nu CHP'yi, sen önce seninkilerin yaptıklarının hesabını ver ya da sor. Yoksa sözlerinin şu sizin meşhur Yeliz'inizin nanelerinden öte bir değeri olmaz.
    %100
    %0
    Yanıtla
  • Abdullah (2 yıl önce)
    Kimin sümüklüyle daha çok fotografı varsa fetöcü odur. Allah affetsin, ne diyeyim.
    %100
    %0
    Yanıtla
  • Hakan (2 yıl önce)
    Bacın ile senin sonun sanırım iyi degil. Malatyaya bela ettin bacın ile enişteni. Hergün rezillikleri ortada. Sen omu konus. Siz kim Türkiye davaları kim. Önce kapınızın önünü temizleyin.
    %100
    %0
    Yanıtla
  • Hemşehrim (2 yıl önce)Hakan isimli kullanıcı yorumuna
    Çooook doğru çok. İnsan önce kendine bir bakar ya. Bacının eniştenin yaptıkları ayyuka çıktı. Siz artık eve kapanıp perdeleri çekseniz yeridir.
    %100
    %0
    Yanıtla
  • M.Sinan Öztan (2 yıl önce)
    Milletvekili Çalık saçmalamış. Asıl fetöcü kendileri
    %97
    %3
    Yanıtla
  • Dank (2 yıl önce)
    Oznur hanım vaktinde fetöcüye danışmadan iş yapmıyordunuz. Ünlü bir abiniz vardı. Şimdi kaçak. Malatya imamı olduğu ortaya çıkmıştı. Siz abi emrin var mı diye sormadan nefes almazdiniz. Sahi fetö imamı abiniz nasıl? İyiler mi ?
    %100
    %0
    Yanıtla
  • Ooooo (2 yıl önce)
    S...Ç... (isim soyad verilmiş) ismini Bi araştırın arkadaşlar kimdir nedir. Zamanında kimlerle kolkolaydı lütfen Google a S... Ç... Malatya diye yazın aratın.
    %100
    %0
    Yanıtla
  • İlhan (2 yıl önce)
    Ne güzel şey şu"Pişkinlik"
    %100
    %0
    Yanıtla
  • Zafer Demir (2 yıl önce)
    Sen Fetöyü boşverde Malatya Turgut Özal Üniversitesi Rektörü bacın Aysun milleti zehirlemiş. Ona çaren ne onu anlat.
    %100
    %0
    Yanıtla
  • ali (2 yıl önce)
    Elektrik,doğal gaz akaryakıt fiyatları malum.Hıyara ne demeli 30 tl balcan 37 tl kabak biber 29-30 tl bu fiyatlar provakasyon değil de nedir.Apaçık hükümet halkı sokağa çağırıyor ve bundan ya bir mağduriyet yaratma derdinde yada Ohal yaratma derdinde.
    %100
    %0
    Yanıtla
  • Vatandaş 44 (2 yıl önce)
    Siz değil misiniz ciftciyi esnafı perişan eden önce zammı yapın sonra başkalarına camur atın bu zamları geri almassanız geriye ne ciftci ne esnaf nede sanayici kalacak demedi demeyin
    %100
    %0
    Yanıtla
  • Kaan (2 yıl önce)
    2004'teki darbe iddiaları Fetönun iddialari degil miydi? Ergenekon kumpası olarak tarihe geçmişti ama hem o iddialari dile getir hem de chp yi fetocu olmakla sucla! Secaat arz ederken sirkatin soylemek dedikleri bu. Bir de bu zamlari yaparken bilmiyor muydunuz esnafin zor duruma dusecegini? Biliyordunuz ama yaptiniz, tepki gelince Reis indirim yaptik deyip gariban babasi olacak... Gerci millet yiyiyor bunlari, siyasetcisiniz sonuçta işinizi yapiyorsunuz
    %100
    %0
    Yanıtla
  • Cahit (2 yıl önce)
    Bunlar artık tamamen doktorun 'ne yerse yesin artık, bunun çaresi yok' dediği noktaya geldiler. Öznur Çalık, kendine, ailesindeki bazılarına bakmadan CHP'yi FETÖ söylemi ile suçluyor. Yeliz dedikleri Ahmet Hamdi Çamlı adlı milletvekilleri bu zamların sebebi CHP'dir diyor. Alevi vatandaşlara küfreden ve tutuklanan dangalak, "Alkollüydüm. Sosyal medyada herkese açık bir sohbet yapıyorduk. Grupta konuşan birileri savunduğum iktidar partisine, İslam’a küfür ve hakaret ettiler." diye ifade veriyor. Öznur Çalık sen onu bunu bırakta rezaleti ayyuka çıkan rektör bacınla ilgili konuş. Ama bırak hakkında konumayı ona destek için olmadık işler yapıyormuşsun diye konuşuluyor. Sesin çıkmadıkça onun yaptığı her şeye sen de ortaksın demektir. Ama heyhat bu konuda Ağbaba ile aynı çizgidesin. O da bacın hakkında rezaletleri hakkında tek kelime etmiyor. Orada birleşmişsiniz nasılsa. Ayrıca öteki bacının FETÖ'ye bina yaptırıp hediye ettiğini de söylemiyorum bile.
    %100
    %0
    Yanıtla
  • nazim ünsal (2 yıl önce)
    Akp gidince bunlar bizi Akp"li olmakla da suçlar. Böyle bir akıl tutulması bunlardaki.
    %100
    %0
    Yanıtla
  • Cumhuriyet sevdalısı (2 yıl önce)
    Öznur hanım CHP'ye veya başka bir partiye fetö demeden önce aynaya bak istersen. Yıllardır falan abi, filan abi diye fetönün baş imamlarına danışmadan şehre giriş yapmıyordun
    %100
    %0
    Yanıtla
  • Suleyman Kahraman (2 yıl önce)
    Rivayet odur ki, bir zat yaşardı Malatya'da. Birisinin akrabası olan bu zat aleni Fetö cü idi. 15 Temmuz da bir baktık ABD ye kaçmış/kaçırılmış. Aaaaa nasıl olduysa sonra aklanmış Türkiye' ye dönmüş. Kim miş bakalım bu bilmecedeki zat?
    %100
    %0
    Yanıtla
  • esnaf (2 yıl önce)
    öznur hanım'ın biz ensafın yanındayız lafı bizi bıktırdı artık.bırakın bu lafları siz her zaman yaverlerinizin yanında oldunuz.esnaf vatandaş umrunuzda değil..
    %100
    %0
    Yanıtla
  • Hakan (2 yıl önce)
    Bırakın bu işleri sn Vekil, vatandaş herşeyin farkında. Fetö benzetmesine çok fazla girmeyin isterseniz. Zamanında kimlerin fetö ile bağlantılı olduğunu, ve kimlerin yargılanmaktan nasıl kurtarıldığını çok iyi biliyoruz. Haksızlılğı savunarak, rüyanızda bile göremeyeceğiniz makamlara eriştiniz. Yetmedi mi vatandaşı sömürdüğünüz. Evet sizin bir hesabınız olabilir, ama emin olun ki Allahında hesabı var. Ülkeyi ne şekilde yönetiyorsunuz anlayabilmiş değiliz. Mesela, elektrik fiyat artışlarının halka yansımasını önceden göremiyorsunuz. Zam yapıyorsunuz, sonra insanlar ciddi şekilde etkileniyor bu zamlardan, sonra da diyorsunuz ki düzenleme yapacağız. Böyle bir saçmalık olabilir mi. Ülkenin kaynaklarını erittiniz, şimdi de insanları sokağa dökmek istiyorsunuz. Ülkenin felaketi oldunuz..
    %100
    %0
    Yanıtla