Cumhuriyet Halk Partisi (CHP) Malatya Milletvekili Mevlüt Aslanoğlu, partide yeniden yapılanma süreci yaşandığını, çalışma ortamı bulamaması durumunda partiden istifa ederek bağımsız kalabileceğini belirtti. Aslanoğlu, ANAPtan ciddi anlamda teklif aldığını ancak kesinlikle bir başka partiye geçmesinin söz konusu olmadığını ifade etti. Aslanoğlu, İnönü Üniversitesinin kadro konusun da 7 milletvekilinden 6sının imzası bulunmasına rağmen Ahmet Münir Erkalın imza atmadığını belirtti.
SİYASETTE YAPTIKLARIM BAZILARINA TERS GELMİŞ OLABİLİR..
CHP Malatya Milletvekili Mevlüt Aslanoğlu, Pazar akşamı Altın Kayısı Otelde bir basın toplantısı düzenledi. Aslanoğlu, 2.5 yıllık Milletvekilliği dönemine ilişkin yaptıkları ve yapmayı istedikleri çalışmalarla ilgili açıklamalarda bulundu. Aslanoğlu, CHPde kurultay sürecinde ve daha sonraki dönemde yaşanan olaylar ve Malatya İl yönetiminin görevden alınmasını da değerlendirdi.
Aslanoğlu, Siyasette benim yaptığım bazı şeyler belki insanlara ters gelmiş olabilir. Ancak ben Malatyaya hizmet için bu anlayışla topluma bir şeyler vermeye çalıştım. 2.5 yıllık süre içerisinde belki de TBMMnin en devamlı milletvekillerinden biri oldum. Tabi bu devamlılıkta ülkemizin veya özellikle Malatyanın sorunlarını dile getirme ve çözüm bulma noktasında görüş ve düşüncelerimizi anlattık dedi.
SEÇİMLE GELENLERİN GÖREVDEN ALINMASINI KINIYORUM..
Aslanoğlu, CHPde kurultay sürecinde kendi ilkelerine bağlı kalarak, genel başkan Deniz Baykal ile Şişli Belediye Başkanı Mustafa Sarıgüle oy vermediğini ve seçimde oy kullanmadığını, sıkıntıları dile getirdiğini, bugünkü yapı ile iktidar alternatifi olunamayacağını ifade ettiğini belirtti.
CHP Malatya il başkanı Celal Berktaşın görevden alınıp, yerine Niyazi Ergin Gökçenin atanması konusuna da değinen Aslanoğlu, Benim Malatya delegelerine bu adaya oy verin veya vermeyin diye bir ifadem olmadı. Bugün parti genel merkezi, bazı il yönetimlerini elemeye gitti. Celal Berktaşta kurultay sonrasında genel merkeze liste götürüp yönetimin değişmesini istemiş. Genel Merkez de yönetimle birlikte il başkanını da görevden almış ve yeni bir arkadaşı başkan olarak atamıştır. Ben seçimle göreve gelmiş olan yönetimlerin görevden alınmasını kınıyorum. Yeni il başkanına hayırlı olsun diyorum dedi.
CHPDE ORTAM BULAMAZSAM BAĞIMSIZ KALIRIM..
Aslanoğlu, parti içerisinde bazı sıkıntıların olduğunu belirterek kendisinin bundan sonra ne yapacağına ilişkin bir soruyu yanıtlarken; Malatyaya hizmet edilmesi noktasında destek görmemesi halinde o siyasetin içerisinde olamayacağını, gerektiğinde milletvekili adayı bile olmayabileceğini ifade ederek Ben Malatya için bir şeyler yapmak için çaba gösteriyorum.Partinin yeniden yapılanmasına bakar, çalışma ortamı bulamazsam bağımsız kalırım. Benim çalışma şevkimin kırılmaması lazım dedi.
ANAPTAN TEKLİF GELDİ..
Aslanoğlu, kendisinin ANAPa gidebileceği yönünde dedikoduların olduğunu belirterek, kendisinin ANAPa geçen Milletvekili Süleyman Sarıbaş ile parlamentoda Malatya konusundaki çalışmalarda bazen birlikte hareket ettiklerini, eski Kültür ve Turizm Bakanı Erkan Mumcunun da bakanlığı döneminde, Malatyaya bazı hizmetlerin gelmesi ve özellikle Belediyelere yardım konusunda desteklerini gördüğünü ifade ederek, Bana ciddi anlamda davet geldi. Ama ben CHP Milletvekiliyim. Eğer parti içerisinde çalışma ortamı bulamazsam başka bir parti söz konusu değil, bağımsız kalırım dedi.
BİR TEK ERKAL İMZA KOYMADI..
Aslanoğlu, çeşitli konuların yanı sıra uzun yıllardan beri İnönü Üniversitesinin çıkmayan kadro konusuna da değildi. Aslanoğlu, parlamentoda 2.5 yıldan beri bu konuda yoğun bir çaba harcadıklarını, son dönemde Malatyanın 7 milletvekilinden 6sının imzasıyla verilen önergenin TBMM Plan ve Bütçe Komisyonunda kısa sürede çıkmasına rağmen TBMM Genel Kuruluna gelmediğini , burada bazı sorunlar yaşandığını ifade ederek, imza vermeyen milletvekilinin Ahmet Münir Erkal olduğunu ifade etti.
Aslanoğlu,Erkal kadro konusu engelledi mi ? şeklindeki bir soruyu yanıtlarken Bu konu insanlarımızın ekmek meselesi. Önemli bir konu. Yıllardan beri bu sorun çözümlenmemiş. Tabi iktidar danışma kuruluna getirmeden de konuyu TBMM Genel Kuruluna taşıyabilir. Tabi Plan ve Bütçe komisyonunda bulunan üyeler bu konuyu kısa sürede ele aldı. Sanırım sayın Erkal, belki kendi Grubu ile konuyu görüşüp kadro konusu genel kurula getirilebilir. Ben kadro konusunda tüm milletvekillerimize yalvardım. Çünkü İnönü Üniversitesi siyaset üste bir eğitim kurumudur. Biz olaya bu açıdan bakıyoruz dedi.
HABER-FOTO: Selahattin GÖKATALAY (ALINTILANMA İZNİM YOKTUR)