SON DAKİKA
SON DEPREMLER

"Atıl Durumdayken Bile Bir Işıltı Barındırıyor"

A- A+ PAYLAŞ

Malatya Turgut Özal Üniversitesi Zamanın İzlerine Yolculuk Topluluğu tarafından düzenlenen "Işıltılı Atıklar" sergisi, atık camların sanata dönüştüğü özel bir projeyle sanatseverlerin beğenisine sunuldu.

Malatya Büyükşehir Belediyesi MABESEM Binası Fuaye Alanı’nda açılan sergi, 2. ÜNİDES programı kapsamında gerçekleştirildi. Atık camların geri dönüşümle yeniden tasarlanarak estetik eserler haline getirildiği sergide, sürdürülebilirlik ve çevre bilinci ön plana çıkarıldı.

Serginin açılışında konuşan Malatya Turgut Özal Üniversitesi Sosyal ve Beşeri Bilimler Fakültesi Dekanı Prof. Dr. Oğuzhan Göktolga, projenin çıkış noktasını şu sözlerle anlattı:

"Bu proje, aslında atık camları yeniden hayata döndürme ve onlara sanatsal bir değer katma fikrinden doğdu. Çevremizdeki o kadar çok cam atığı görüyoruz ki, bunlar sadece çöp olmaktan öteye geçmeli diye düşündük. Amacımız, hem sanatsal bir ifade alanı oluşturmak hem de sürdürülebilirlik ve geri dönüşümün önemine dikkat çekmek. Her bir cam parçası, atıl durumdayken bile içinde bir ışıltı barındırıyor ve biz bu ışıltıyı ortaya çıkarmayı hedefledik."

Projede farklı tekniklerin kullanıldığını belirten Göktolga, camların eritme, kesme ve mozaikleme gibi yöntemlerle özgün eserlere dönüştürüldüğünü ifade etti. Göktolga ayrıca, projenin çevresel farkındalık oluşturma ve toplumu çevre dostu yaşam tarzına yönlendirme amacı taşıdığını da vurguladı.

Etkinlikte, projeye destek veren Gençlik ve Spor Bakanlığı’na, Malatya Büyükşehir Belediyesi Genel Sekreter Yardımcısı Rıza Murat Türksoy’a, Kültür ve Sosyal İşler Daire Başkanı Hamid Süha Hotar’a, Proje Danışmanı Dr. Öğr. Üyesi Mevlüt Anıl Fidan’a, Topluluk Başkanı Veysel Tetik’e ve Proje Koordinatörü Mustafa Karaman’a teşekkür edildi.

iha

UYARI: Sitemizde çoğunlukla muhabir arkadaşlarımızın imzalarıyla ya da mensubu oldukları basın kuruluşları kaynak belirtilerek yayınlanan üstteki haber benzeri araştırmalar, haberler, röportajlar, maalesef “emek hırsızı” –özellikle de biri sürekli olmak üzere- sözde bazı internet yayıncıları tarafından, ya aynen ya da küçük bazı değişiklikler yapılarak, kendi özel araştırmaları ya da haberleriymiş gibi kendi yayın organlarında yayınlanabilmektedir. Haber kaynağıyla ya da araştırmasıyla, istihbaratıyla uzaktan yakından ilgisi olmayan, sadece gerçek gazetecilerin ‘kamuoyunun bilgisine sunulmuş’ emeğinin üzerine ‘çöküp’, gazetecilik- habercilik yaptıklarını zanneden ve böylece kamuoyunu da aldatanların bulunduğuna bir kez daha dikkat çekerken, söz konusu unsurları da ‘gerçek gazetecilerin emeğini çalmamaları’ konusunda uyarıyoruz.
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmayacaktır.

Yorum yazın

İsim yazmalısınız
Doğru bir email yazmalısınız
Yorum yazmalısınız