SON DAKİKA
SON DEPREMLER

"Cami Yüzde 90 Sağlamdı Ama Yıkıldı!"

A- A+ PAYLAŞ

Malatya’nın Akçadağ ilçesinde bulunan, 6 Şubat'ta meydana gelen Kahramanmaraş merkezli 7,7 ve 7,6 büyüklüklerindeki depremlerden etkilenen Mescid-i Aksa Camii'nin önce minaresi, daha sonrası kendisi yıkıldı.

Malatya- Kayseri Karayolu'nun 30’uncu kilometresinde bulunan caminin kolanları da dağılırken, camide görevli imamın evi de hasar gördü.

Caminin çok sağlam olmasına rağmen yıkılmasına bir anlam veremediklerini öne süren bölge sakinlerinden Maarif Tufan, "İlk depremde sadece minare yıkıldı, ikinci depremde ise cami yıkıldı. İmam da cami yanındaki evde kalıyordu, deprem yaşandığı gün izinliydi. Burada iki binamız daha var. Samimiyetimle söylüyorum onlar yüzde 60 sağlam ise cami yüzde 90 sağlamdı ama yıkıldı, neden yıkıldı onu bilemeyiz" dedi

Bölge esnafından Mustafa Özdemir ise, "Gece olan depremde minare caminin üzerine devrilmişti ama camiye fazla hasar vermemişti. Gündüz saatlerinde olan ikinci depremde cami yıkıldı, imamın kaldığı ev de hasar gördü" diye konuştu.

iha

UYARI: Sitemizde çoğunlukla muhabir arkadaşlarımızın imzalarıyla ya da mensubu oldukları basın kuruluşları kaynak belirtilerek yayınlanan üstteki haber benzeri araştırmalar, haberler, röportajlar, maalesef “emek hırsızı” –özellikle de biri sürekli olmak üzere- sözde bazı internet yayıncıları tarafından, ya aynen ya da küçük bazı değişiklikler yapılarak, kendi özel araştırmaları ya da haberleriymiş gibi kendi yayın organlarında yayınlanabilmektedir. Haber kaynağıyla ya da araştırmasıyla, istihbaratıyla uzaktan yakından ilgisi olmayan, sadece gerçek gazetecilerin ‘kamuoyunun bilgisine sunulmuş’ emeğinin üzerine ‘çöküp’, gazetecilik- habercilik yaptıklarını zanneden ve böylece kamuoyunu da aldatanların bulunduğuna bir kez daha dikkat çekerken, söz konusu unsurları da ‘gerçek gazetecilerin emeğini çalmamaları’ konusunda uyarıyoruz.
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmayacaktır.

Yorum yazın

İsim yazmalısınız
Doğru bir email yazmalısınız
Yorum yazmalısınız

5 yorum yapılmış

  • Fikret (4 ay önce)
    Bu camiyinin yerini cemaatinin olmadığını bildiginize göre sizde orda ikamet ediyorsunuz neden gitmiyorsunuz o camiye. Adam cami yaptırmış sizde bu kapısını yaptirsaydiniz. Sizinki şuan kedi murdar işine benziyor.
    0
    0
    Yanıtla
  • Murat (1 yıl önce)
    “Hırsızlar ama müslümanlar” diyen bir milletin yaptığı camii de ancak bu kadar olur!
    %19
    %81
    Yanıtla
  • ALİ (1 yıl önce)
    camiler allah ın evi olmaktan çıkıp siyaset yuvası yapılısa veya bir benzinliğe ticari amaçla yapılıp cemaati yokken imam atanıp maaş verilirse allah o camiyi yıkar.Yanılmıyorsam bu cami benzinlik içinde yapılmış bir cami olduğu halde devlet imam atamış.hiçbir vakitte 1 kişi bile cemaati yok.cum günleri birkaç kişi gelir o kadar.benzinlik sahibi de pek müşterisi yokken devlet kurumlarının akaryakıt ihalelerini alan bir şirkrt.daha ne diyeyim
    %52
    %48
    Yanıtla
  • Ramazan Ç. (1 yıl önce)ALİ isimli kullanıcı yorumuna
    itin baa üre Ali. Ağzıın balını yiim. Ne guzel tesbit yapmışsın. Noktasina virgulune katiliyorum.
    %31
    %69
    Yanıtla
  • yol kenarinda olmasi buyuk bi ihtiyaci karsilamakta otobus dolusu insan iniyor. yakin koyde adam dolu olmasina ragmen gelen yok. kisin cami 3 saf yazin ise komple doluyor cumalarda. Kisilere olan garaziniz Camilere bulasmasin o kadar bari haddinizi bilin.
    %68
    %32
    Yanıtla