SON DAKİKA
SON DEPREMLER

Canlı Yayına Müdahale.. Çarşı İnşaat Alanını 'Yasak Bölge' Yapmışlar!..

Canlı Yayına Müdahale.. Çarşı İnşaat Alanını 'Yasak Bölge' Yapmışlar!..
A- A+ PAYLAŞ

Malatya'nın çarşı merkezinin, depremlerdeki yıkımın ardından yeniden imarı adı altında kapalı kapılar ardında projelendirilmesi, ihale edilmesi nedeniyle hep tartışma konusu olan inşaat alanındaki çalışmaları canlı yayında aktaran ER TV Muhabiri Burak Altun, şantiyenin güvenlik görevlisi tarafından engellenmek istendi. ER TV'nin canlı yayınında tümüyle yayınlanan ve büyük şaşkınlık yaratan, tepki gören engelleme, "Herşeyini gizli yaptıkları çarşıyı şimdi de yasak bölge ilan etmişler." yorumlarına yol açarken, engelleme ile neyin gizlenmek istendiği anlaşılamadı.

Çevre, Şehircilik ve İklim Değişikliği Bakanlığı'nın Ankara'da 'seçtiği' Mimar Hilmi Güner'e projesini çizdirdiği, rantı yüksek olan çarşı merkezini adeta blok binalara boğup, Söğütlü Cami'nin bile bulunduğu yerden 'uçurulmasına' yol açan çarşı inşaatının önündeki röportaja, firmanın güvenlikçileri müdahale etti. Gazeteci Hülya Kaya'nın ER TV'de hazırlayıp sunduğu ve canlı yayınlanan Güne Bakış programının ‘Asrın Felaketi’ bölümünde Muhabir Burak Altun tarafından yapılan röportajlarda, inşaat alanında depremden önce iş yerleri bulunan esnafların tepkisi de dile getirildi.

 Bakırcılar Çarşısı diye adlandırılan bölümdeki şantiyenin önünden yapılan canlı yayına katılan bazı esnaflar, deprem öncesindeki işyerlerine göre çok daha dar alanlı işyerlerinin yapılmakta oluşuna, kendilerine bilgi verilmemesine tepkilerini anlatırken, şantiyeden çıkan bir güvenlik görevlisi, tepki göstererek, yayın ekibi ve vatandaşları engellemeye kalkıştı.

Malatya'da 6 Şubat depremlerinin yol açtığı yıkımı ve daha sonra yaşananları, her gün canlı yayınla, tüm Malatya kamuoyunun yanı sıra tüm Türkiye'de yaşayan Malatyalılara duyuran, yaşanan sıkıntıları, sorunları ve yapılanları aktaran Burak Altun, engellemeye sert tepki gösterdi ve yayını kesmeden sürdürürken, yaşanan diyaloglar tümüyle  izleyenlere aktarıldı. Engelleme girişimi sırasında, inşaat halindeki binaların görüntülenmesini önlemek için şantiyenin önüne damperli kamyon çekilmesi de dikkat çekti.

Malatya il merkezinde, rezerv alan kapsamına dahil edilerek büyük bölümü yıkılan bölgelerde, bakanlık adına işin sahibi görünen Emlak Konut adına Ankara'da bakanlık bünyesindeki TOKİ tarafından ihalesi yapılan inşaat ihalelerinin, yüksek bedelle müteahhit firmalara verilmesine karşın, bunların büyük bölümünün daha sonra, aldıklarından çok daha düşük bedellerle işi taşeron firmalara devretmesinin halk arasında yoğun bir şekilde konuşulup tepki gösterilmesiyle de gündeme gelen inşaatlarla ilgili yaşanan olaylardan sonuncusu, haber yapan televizyon muhabirinin engellenmesi olarak kayıtlara geçti.

malatyahaber.com

UYARI: Sitemizde çoğunlukla muhabir arkadaşlarımızın imzalarıyla ya da mensubu oldukları basın kuruluşları kaynak belirtilerek yayınlanan üstteki haber benzeri araştırmalar, haberler, röportajlar, maalesef “emek hırsızı” –özellikle de biri sürekli olmak üzere- sözde bazı internet yayıncıları tarafından, ya aynen ya da küçük bazı değişiklikler yapılarak, kendi özel araştırmaları ya da haberleriymiş gibi kendi yayın organlarında yayınlanabilmektedir. Haber kaynağıyla ya da araştırmasıyla, istihbaratıyla uzaktan yakından ilgisi olmayan, sadece gerçek gazetecilerin ‘kamuoyunun bilgisine sunulmuş’ emeğinin üzerine ‘çöküp’, gazetecilik- habercilik yaptıklarını zanneden ve böylece kamuoyunu da aldatanların bulunduğuna bir kez daha dikkat çekerken, söz konusu unsurları da ‘gerçek gazetecilerin emeğini çalmamaları’ konusunda uyarıyoruz.
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmayacaktır.

Yorum yazın

İsim yazmalısınız
Doğru bir email yazmalısınız
Yorum yazmalısınız