SON DAKİKA
SON DEPREMLER

'Çarşı Merkezindeki Konteynerlerin Kaldırılması Gündemde'

'Çarşı Merkezindeki Konteynerlerin Kaldırılması Gündemde'
A- A+ PAYLAŞ

Malatya Esnaf ve Sanatkarlar Odaları Birliği (MESOB) Başkanı Şevket Keskin, çarşı merkezinde inşaatın başlayacak olması nedeniyle taşınması istenen bireysel esnaf konteynerlerinin Valilik ve Büyükşehir Belediyesinin alt yapısı hazırlanacak olan merkeze yakın bölgelere taşınması için girişimlerde bulunduklarını söyledi.

Keskin, “Malatya Çarşı merkezinde inşaatın başlayacak olması nedeniyle, esnaflarımız tarafından bireysel olarak yapılan konteynerlerin taşınması istenmiştir. Esnafımıza, çarşı merkezine konteyner koydukları süreçte  çarşı inşaatına başlanılacağı zaman sıkıntı yaşanacağını ve konteynerlerin kaldırılacağı söylenmiş ve uyarı yapılmıştı. Aynı şekilde kurumlara da kalıcı işyerleri yapılacak alanlara  konteyner konulmaması uyarı yapılmıştı. Esnafımız ise inşaat süreci başladığında konteynerlerini kaldıracaklarını ifade etmişlerdir. Bugün gelinen noktada çarşı merkezine konan konteynerlerin kaldırılması gündeme gelmiştir.  Büyükşehir Belediyesi tarafından çarşı merkezinde konteynerleri bulunan esnaflarımıza belli bir süre verilerek, merkeze yakın, alt yapısı uygun ve vatandaşa ulaşımı kolay olan alanlara taşınması talep edilmiştir.  Bu süreci esnafımız ve kurumlarımızın işbirliği ile birlikte yürüteceğiz.” dedi.

Keskin, “Malatya merkezde Turgut Temelli Alt Kavşağında Çarmuzu Yolu üzerinde Kubilay Lisesi yanına kadar sağlı sollu konulmasını da talep ediyoruz. Yine eski adliye bölgesi ve çevreyolu üzerine uygun olan alanlara konteyner konulmasını da talep ettik. Ayrıca depremlerden sonra nüfusu ve oturan sayısı büyük oranda artan Beydağı TOKİ bölgesinde de özellikle Karagöz Caddesi üzerinde de konteyner çarşı kurulmasının doğru olacağını ifade ettik.” bilgilerini paylaştı.

Bülten

UYARI: Sitemizde çoğunlukla muhabir arkadaşlarımızın imzalarıyla ya da mensubu oldukları basın kuruluşları kaynak belirtilerek yayınlanan üstteki haber benzeri araştırmalar, haberler, röportajlar, maalesef “emek hırsızı” –özellikle de biri sürekli olmak üzere- sözde bazı internet yayıncıları tarafından, ya aynen ya da küçük bazı değişiklikler yapılarak, kendi özel araştırmaları ya da haberleriymiş gibi kendi yayın organlarında yayınlanabilmektedir. Haber kaynağıyla ya da araştırmasıyla, istihbaratıyla uzaktan yakından ilgisi olmayan, sadece gerçek gazetecilerin ‘kamuoyunun bilgisine sunulmuş’ emeğinin üzerine ‘çöküp’, gazetecilik- habercilik yaptıklarını zanneden ve böylece kamuoyunu da aldatanların bulunduğuna bir kez daha dikkat çekerken, söz konusu unsurları da ‘gerçek gazetecilerin emeğini çalmamaları’ konusunda uyarıyoruz.
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmayacaktır.

Yorum yazın

İsim yazmalısınız
Doğru bir email yazmalısınız
Yorum yazmalısınız

11 yorum yapılmış

  • esnaf (5 ay önce)
    Bu Konteynerler konumlandırıldığında hiçmi düşünmediniz oralara inşaat başlayacağını, liyakatız düşüncesiz yönetim olunca sonuçlarını esnaf olarak biz çekiyoruz. Sayın Şevket Keskin koltuğu artık bırakma niyetiniz yokmu.
    %100
    %0
    Yanıtla
  • ercan bey (5 ay önce)
    ali evren 1, şevket başkan 2.. yetmez mi gerçekten artık?
    %100
    %0
    Yanıtla
  • Kayısı adam (5 ay önce)
    Sen de Selahattin gürkan ile birlikte kalkacaksın o koltuktan :)
    %100
    %0
    Yanıtla
  • Hakan (5 ay önce)
    Baba sende kalksan o koltuktan genç dinamizmi yüksek Selahattin Gürkan’la birlikte
    %100
    %0
    Yanıtla
  • ibrahim bey (5 ay önce)
    çevreyolu altı cirikpınar mahallesi heryer dümdüz ve boş alanlar çok.çarşıya yakın ve trafik sorunu olmayacak bir yer ..kasap pazarıda geliyor bence en uygun nokta
    %30
    %70
    Yanıtla
  • orada evin ya da arsan mı var doğru söyle hemşo :))
    %100
    %0
    Yanıtla
  • Adalet (5 ay önce)
    Hava civa konteyner carşı imiş...merkezden başka hiç bir konteyner iş yapmiyo plansız programsız yapıldı dağıtıldı güzel yerler satıldı, kura yalan,,,adaletsiz bı şekilde yapıldı insanlar bir parça satıp evine bişey götüremiyo umut tacirliği devam ediyo malatyalinin ömründe geçmediği yerde tren vagonu gibi dizildi...yazıklar olsun...Malatyalı bunu haketmiyo...
    %90
    %10
    Yanıtla
  • Mehmet topal (5 ay önce)
    Bencede kaldırılsın
    %89
    %11
    Yanıtla
  • Esnaf (5 ay önce)
    Kesinlikle katılmıyorum inşaat alanı içerisinde olan varsa kaldırsınlar fakat adamın arsasindaki yer nasıl kaldırırsınız
    %23
    %77
    Yanıtla
  • Behçet (5 ay önce)
    Konteyner çarşı hariç tüm seyyar işyerlerinin kapanması lazım 20 dairelik bir arsanın yerine işyeri sahibi konteyner koyuyor diğer daire sahiplerinin hakkına giriyor.ayrica işyerlerine kira verip esnaflik yapanların hakkına giriliyor insanlar kira veriyor vergi veriyor diyeri şehrin merkezinde kaldırımda satış yapıyor belediyeler görevini yapması lazım ...
    %100
    %0
    Yanıtla
  • Hayri (5 ay önce)
    Bir an önce kaldırılsın da bur sene oldu neredeyse çarşı inşaatı baslayacaksa başlasın artık
    %88
    %12
    Yanıtla