SON DAKİKA
SON DEPREMLER

'Çarşıda İlk Teslimler Şubat 2025'te Yapılacak'

'Çarşıda İlk Teslimler Şubat 2025'te Yapılacak'
A- A+ PAYLAŞ

AKP Malatya Milletvekili Abdurrahman Babacan, Malatya Çarşı Merkezi’nde devam eden yeniden inşa çalışmalarının son durumu hakkında bilgi verdi. Babacan, ilk teslimlerin Şubat 2025’te yapılacağını belirterek, “Şubat ayında 10 büyük bloğun teslimi yapılacak. Sonrasında her 1-2 ay arayla biten bloklar sahiplerine teslim edilecek” dedi.

Babacan, çarşı merkezinin tamamının Aralık 2025 itibariyle tamamlanarak hak sahiplerine teslim edileceğini söyledi. “Çevreyolu, Emeksiz, İnönü Caddesi ve Akpınar tarafından çevrelenen bütün alan Aralık 2025’te bitmiş olacak” diye konuştu.

Depremden etkilenen şehirler arasında çarşı merkezinin ilk tesliminin Malatya’da yapılacağını vurgulayan Babacan, “Bu proje, Malatya için büyük bir adım. Şehrimize hayırlı olsun” ifadelerini kullandı.

Battalgazi Belediye Başkanı Bayram Taşkın da, proje alanında yaptığı incelemelerde, çarşıdaki işyerlerinin tamamlanıyor olmasının şehir için büyük bir moral kaynağı olduğunu vurguladı. "İnşaatların tamamlandığını gördükçe vatandaşlarımızın da psikolojisi daha iyiye gidiyor. Önümüzdeki yıl Şubat ayından itibaren işyerlerinin hak sahiplerine teslimine başlayacağız," diyen Taşkın, bazı bloklarda boya işlerinin de başladığını belirtti. "Allah kazasız belasız bir şekilde inşaatlarımızı tamamlamayı nasip etsin. Malatya esnafı bir an önce çarşısına kavuşacak. Buralar tamamlandıkça halkımızın morali daha da yükseliyor, bu da bizim için tarif edilemez bir mutluluk. Emeği geçen herkese teşekkür ediyorum," dedi.

Çevre, Şehircilik ve İklim Değişikliği İl Müdür Vekili Cengiz Başer de proje alanında yaptığı açıklamada, inşaat çalışmalarının hızla ilerlediğini belirtti. Başer, “Çok kısa sürede inşaatlar büyük ilerleme kaydetti. Halkımız, işyerlerinin yükseldiğini gördükçe memnuniyetlerini dile getiriyor. Yapılar yükseldikçe umutlar da artıyor. Herkes teslimatların başlamasını sabırsızlıkla bekliyor," şeklinde konuştu.

malatyahaber.com- Bülten

UYARI: Sitemizde çoğunlukla muhabir arkadaşlarımızın imzalarıyla ya da mensubu oldukları basın kuruluşları kaynak belirtilerek yayınlanan üstteki haber benzeri araştırmalar, haberler, röportajlar, maalesef “emek hırsızı” –özellikle de biri sürekli olmak üzere- sözde bazı internet yayıncıları tarafından, ya aynen ya da küçük bazı değişiklikler yapılarak, kendi özel araştırmaları ya da haberleriymiş gibi kendi yayın organlarında yayınlanabilmektedir. Haber kaynağıyla ya da araştırmasıyla, istihbaratıyla uzaktan yakından ilgisi olmayan, sadece gerçek gazetecilerin ‘kamuoyunun bilgisine sunulmuş’ emeğinin üzerine ‘çöküp’, gazetecilik- habercilik yaptıklarını zanneden ve böylece kamuoyunu da aldatanların bulunduğuna bir kez daha dikkat çekerken, söz konusu unsurları da ‘gerçek gazetecilerin emeğini çalmamaları’ konusunda uyarıyoruz.
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmayacaktır.

Yorum yazın

İsim yazmalısınız
Doğru bir email yazmalısınız
Yorum yazmalısınız

12 yorum yapılmış

  • Delikanlı (18 saat önce)
    Arkadaşlar dükkanları hiç gördünüzmü ! ben gördüm her biri şuan ki oturduğumuz konteynerler kadar vallahi köpek kulübesi kadar o dükkanlara mahalle bakkalı nın dolabı bile içine sığmaz söylenenler doğru çıktı devlet emlak konut a işi vererek mallarımıza çöktü elimizdeki 110m2 dükkanlarımızı rezerv adı altında el koydu şimdi 26m2 tuvaleti ve lavabosu bile olmayan bize dükkanlar verecek birde bizi borçlandıracak nereye gitti bizim 90m2 ey millet gidin bakın görün bu vekil arkadaş ta işten anlamaz sadece binaların büyüklük hacmine bakarak şov yapmış.sayın editör arkadaşlarınızdan yarın birini lütfen gönderip şire pazarının bulunduğu yerden Akkoza oteline kadar hazır olan o güzargahtaki çevre yoluna ve ibrahim Perk camisine bakan binaların altındaki dükkanlara yerinde tespit etsin fotoğraflasın doğru söyleyip söylemediği göreceksiniz. Bir ömür kazandığımız a bunlar el koydu bu kominist rejimde olur ey millet
    %55
    %45
    Yanıtla
  • Çok güzel olmuş ben devletin yerinde olsam onuda vermem bugüne kadar yediklerinize sayın derim
    %36
    %64
    Yanıtla
  • O yol genisleyecek eskisi gibi koy görünümlü malatya sizin yüzünüzden olmayacak.. ha olurda yanilirsam bir daha istanbul dan gelip malatya çarşı içinden alışveriş yapmiycam gidip avm lerden alicam...
    %54
    %46
    Yanıtla
  • BETON ÇARŞI (21 saat önce)
    Doğru düzgün bir plan bile yapmadılar. Beton yığınına devam. Rant rant rant başka bildikleri bişey yok
    %60
    %40
    Yanıtla
  • Malatyali (1 gün önce)
    Bayram Taşkın seçim vaatlerinde 2024 te hepsi bitecek demişti
    %63
    %37
    Yanıtla
  • Oy ver gerisini koy ver (21 saat önce)Malatyali isimli kullanıcı yorumuna
    Her şey sizin oyunuzu alana kadar... Bunu anlamayan galiba bir Malatya halkı kaldı..
    %68
    %32
    Yanıtla
  • Doğru demiş, 2024 te kesin teslim edeceğiz dememiş ki vaat vermiş, dereyi geçene kadar dereyi de geçtiklerine göre, derler de derler, 2025 şubat olur şubat gelir yaz gelecek derler, yaz gelir güze derler, 22 yıldır ne hızlı tren geldi, ne kuzey çevre yolu bitti, nasıl olsa biliyorlar çıkıp, hamdolsun, Allah'ın izniyle diye 2 kelime ettiler mi, o iş tamam.
    %67
    %33
    Yanıtla
  • MALATYAM (9 saat önce)Deniz isimli kullanıcı yorumuna
    Yol yabtiiiiii kopruuuuuu yabtiiiiii hüloooooooooooooooooooooo
    %80
    %20
    Yanıtla
  • BURAK (1 gün önce)
    bir hafta önce İnanç Ölmeztoprak verdiği röportajda ilk teslimatların aralık 2024 yapılacağını söyledi.Abdurrahman Babacan ise şubat 2025 diyor.vekillerin birbirinden haberi yok.tas kayıp memlekette
    %76
    %24
    Yanıtla
  • Bağımsız Aday (1 gün önce)
    Sayın müdürüm Erhan Berk bağımlıları döve döve vazgeçirebilir bence
    %60
    %40
    Yanıtla
  • Giyim mağazası (1 gün önce)
    Sayın babacana çok teşekkür ederim. Ben çarşı esnafıyım. Keşke hep gecikse bende konteynerda iş yapsam. ne güzel işlerim azaldı artık kendi kişisel bakımıma önem veriyorum. evdekilerde artık benim elime bakmayı bıraktılar. Umutları kalmadı benden. Artık çok rahatım. Ohhhh ve dünya varmış.
    %48
    %52
    Yanıtla
  • Aynen zaten vuracağını vurdun bugüne kadar bundan sonrada Allahim sen affet der durursun bide hac vazifeni yerine getirip takkeni taktinmi bitti bu iş
    %78
    %22
    Yanıtla