SON DAKİKA
SON DEPREMLER
Reklam

CASA Şehitleri Anıldı

CASA Şehitleri Anıldı
A- A+ PAYLAŞ

22 yıl önce, Kuzey Irak’tan dönmekte olan Özel Kuvvetler Komutanlığına bağlı personeli taşıyan CASA tipi nakliye uçağının Malatya’da düşmesi sonucu şehit düşen Özel Kuvvetler mensubu 34 şehit, şahadetlerinin yıldönümünde anıldılar.

Akçadağ ilçesine bağlı Güzyurdu Mahallesinde 16 Mayıs 2001 tarihinde CASA tipi askeri uçağın düşmesi sonucu Özel Kuvvetler Komutanlığı’nda görevli 1 binbaşı, 3 yüzbaşı, 3 üsteğmen, 16 astsubay, 1 uzman çavuş, 10 er olmak üzere toplam 34 asker şehit olmuştu. Uçakta Özel Kuvvetler Komutanlığı’na bağlı bordo bereliler ile Doğal Afetler Kurtarma Ekibi (Askeri AKUT) askerleri bulunuyordu.

34 şehidin 22. şahadet yıldönümünde askeri uçağın düştüğü Akçadağ Güzyurdu'ndaki kayısı bahçesinde yaptırılan anıtta anma töreni gerçekleştirildi.

Törene şehit askerlerin aileleri ve yakınları ile birlikte Vali Hulusi Şahin, Malatya Büyükşehir Belediye Başkanı Selahattin Gürkan, 2. Ordu Kurmay Başkanı ve Garnizon Komutanı Tümgeneral Tuncay Altuğ, kamu kurum ve kuruluş yöneticileri ile birlikte kalabalık bir topluluk katıldı.

Saygı duruşu ve İstiklal Marşı ile başlayan tören de protokol üyeleri tarafından anıta karanfil bırakıldı.

Tören Şehitler için Mevlid-i Şerif okutulması ve yapılan dua ile sona erdi.

malatyahaber.com- AA

UYARI: Sitemizde çoğunlukla muhabir arkadaşlarımızın imzalarıyla ya da mensubu oldukları basın kuruluşları kaynak belirtilerek yayınlanan üstteki haber benzeri araştırmalar, haberler, röportajlar, maalesef “emek hırsızı” –özellikle de biri sürekli olmak üzere- sözde bazı internet yayıncıları tarafından, ya aynen ya da küçük bazı değişiklikler yapılarak, kendi özel araştırmaları ya da haberleriymiş gibi kendi yayın organlarında yayınlanabilmektedir. Haber kaynağıyla ya da araştırmasıyla, istihbaratıyla uzaktan yakından ilgisi olmayan, sadece gerçek gazetecilerin ‘kamuoyunun bilgisine sunulmuş’ emeğinin üzerine ‘çöküp’, gazetecilik- habercilik yaptıklarını zanneden ve böylece kamuoyunu da aldatanların bulunduğuna bir kez daha dikkat çekerken, söz konusu unsurları da ‘gerçek gazetecilerin emeğini çalmamaları’ konusunda uyarıyoruz.
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmayacaktır.

Yorum yazın

İsim yazmalısınız
Doğru bir email yazmalısınız
Yorum yazmalısınız

2 yorum yapılmış

  • Vatan daş (1 yıl önce)
    Daha dün gibi, Kuzey ıraktan görevden dönmüşlerdi, hepsi evine dönme, sevdiklerine kavuşma hayali ve hasreti ile heyecanlıydı. Özel kuvvetlerin güzide kahramanları...Uçak kalkmadan önce D. Bakırda yaklaşık 1 saat uçağı birlikte bekledik, birlikte en son tost yiyip ayran içtiğimiz meslektaşlarım, Allah hepinize rahmet eylesin. Akçadağ a her gidişimde ziyaret ederim mutlaka.
    %100
    %0
    Yanıtla
  • Vatan Bir Bütündür Parçalanamaz (1 yıl önce)
    Rabbim; Selçukludan, Osmanlıya, oradan halen güven ve huzurla içinde yaşamakta olduğumuz vatanımızın bekası için hayatını feda ederek, Şehadete yürüyen başta CASA şehitleri olmak üzere bütün şehitlerimizini şehadeti Mubarek olsun diyorum. Karşılık beklemeden Vatan ve Millet için canını feda eden şehitlerimize minnet ve vefa borcumuzu mahşer meydanında ödeyemeyeceğimizden Rabbim bu borcun ödenmesini kendi Subhan olan uhdesine almıştır. Rabbimizin bütün şehitlerimize hakettiklernden daha büyük mükafatla ödüllendireceğinden şüphem yok. Umarım ihtirasları için Atatürk'ün kurduğu ÜNİTER devlet yapısını pazarlık konusu yapanların, yaşadıkları bu akıl tutulması ve hezeyandan kurtulamlarına vesile olur bu anma töreni. Zaten vatandaşımızda CUMHURİYET'in kazanımlarını ve ÜNİTER devlet yapısını pazarlık konusu yapmayacaklarını gerekli kişilere gösterdi. Bu tutum içinde olan kişilerin ve buna önderlik edenlerin kısa zaman sonra göreceğiz ki siyasi kariyerinin son bulacaktır. Birilerine duyulan öfke kutsalımız olan vatanımızın pazarlık konusu yapılamsını gerektirmez. Umarım bu bütün taraflara ders olur.
    %50
    %50
    Yanıtla