SON DAKİKA
SON DEPREMLER

"Çatı Aday da Olsa, Tek Aday da Olsam Girmem.. Yeter Bu Kadar!"

A- A+ PAYLAŞ

Malatya Büyükşehir Belediye Başkanı Selahattin Gürkan, hakkında “aday olacağı” söylentilerinin doğru olmadığını açıklayarak, “Çatı adayda olsa, tek adayda olsa girmem. Yeter bu kadar, 20 sene bu memlekete hizmet ettik” dedi.

ERTV’de yayınlanan canlı yayın programına katılan Malatya Büyükşehir Belediye Başkanı Selahattin Gürkan, Hülya Kaya’nın, yeni dönem için aday olup olmayacağı konusu gündeme getirildi.

Partisi AKP tarafından yeniden aday gösterilmeyen Gürkan, “Çatı adayda olsa, tek adayda olsa girmem. Yeter bu kadar, 20 sene bu memlekete hizmet ettik. Eserlerimizde ortada. Allah bunları bize bahşetti, millet teveccühünü gösterdi. Ben Allah’a şükür ediyorum. Bu hizmetlerinde yüzyıllara sair olduğunu biliyorum. İnşallah, geçmişlerimize rahmet okurlarsa ne mutlu bize diyorum. Şükür; alnımız açık, yüzümüz ak. 20 sene içinde bir personelimizi adliyenin önüne geçirmedim, karakolun önünde geçirmedim. Yaptığımız evlerin bir tanesi zarar görmedi. Bu şerefte bize yeter, diyorum.” Dedi.

Gürkan, “Aldığımız kararları oy birliği ile aldık. Aldığımız memurları Türkiye’de örneği olmayan KPSS ile almışız. Ve aldığımız personelinde, belki speküle edilir, bunu da açıklamak istiyorum, 200 personel ile ilgili ilanı çakılması, kendi personelimizin yer değiştirmesi ile ilgili. Ben göreve geldiğimde personel sayısı 6 bin700’dü, şu anda personelimiz 5 bin 300’dür, bütün şirketlerle beraber. Yüzde 70 zam vermemize rağmen, yüzde 100 zam vermemize rağmen, Türkiye’de hiçbir belediyenin personel giderleri yüzde 18 değildir, bizimki yüzde 18’dir. Biz devlet bütçesini kendi bütçemiz gibi koruduk. Türkiye’de hiçbir belediyenin personel giderleri, bütçeyle göre yüzde 18’de değildir. Sigorta, vergi, maliye borcumuzda yoktur.” ifadelerini kaydetti.

malatyahaber.com- ER TV

UYARI: Sitemizde çoğunlukla muhabir arkadaşlarımızın imzalarıyla ya da mensubu oldukları basın kuruluşları kaynak belirtilerek yayınlanan üstteki haber benzeri araştırmalar, haberler, röportajlar, maalesef “emek hırsızı” –özellikle de biri sürekli olmak üzere- sözde bazı internet yayıncıları tarafından, ya aynen ya da küçük bazı değişiklikler yapılarak, kendi özel araştırmaları ya da haberleriymiş gibi kendi yayın organlarında yayınlanabilmektedir. Haber kaynağıyla ya da araştırmasıyla, istihbaratıyla uzaktan yakından ilgisi olmayan, sadece gerçek gazetecilerin ‘kamuoyunun bilgisine sunulmuş’ emeğinin üzerine ‘çöküp’, gazetecilik- habercilik yaptıklarını zanneden ve böylece kamuoyunu da aldatanların bulunduğuna bir kez daha dikkat çekerken, söz konusu unsurları da ‘gerçek gazetecilerin emeğini çalmamaları’ konusunda uyarıyoruz.
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmayacaktır.

Yorum yazın

İsim yazmalısınız
Doğru bir email yazmalısınız
Yorum yazmalısınız

59 yorum yapılmış

  • mustafa hankendi (2 ay önce)
    Selahattin Gürkan ispatsız , kağıtsız 20 senedir konuşuyor , madem öyle giderayak belediye personel listesini açıklatsın eğer 7000 den az çıkarsa biz yine kendisini haklı bulacağız. Belediyenin borcunu aldığında anlata anlata bitiremedi şimdi giderayak belediyenin borcunu da açıklasın ki gelen başkan kendisinin yaptığını yapıpta bir daha polemiğe yer vermesin. Hodri meydan başkan açıkla personelini borcunu da görelim.
    %100
    %0
    Yanıtla
  • Ahmet (2 ay önce)
    Taş yerinde ağırdır siyaset simsarlarının masasına meze olmadığın için TEBRİK EDERİM. Yaptığın güzel işlerle anılacaksın.
    %0
    %100
    Yanıtla
  • Hüseyin (2 ay önce)
    Selahattin başkan biz senden razıyız malatya için 20 senedir çabalıyorsun. Aslında tam şimdi zamanıydı bu milletin dediklerini pek aldırma. Bu millet herşeye müstehak. O kadar kötü bir vekil listesinden 4 tane vekil çıktı. O yüzden Gürkan başkanın yerinde olsam mevcut vekilleri ve il başkanını yıpratmak zedelemek için uğraşırım. Nankörler ve çıkarcılar çünkü. Ne kadar hizmet edecek adam var önünü kapttılar. Bayram Taşkın özellikle nerden çıktı birikerinin akrabası birirlerinin adamımı olmak gerek bu şehirde. İlhan geçit doktor adamsın sanane siyasetten. Git işini yap. Hdp’lilerle geziyorsun. Bedavadan belediye başkanı olacaklar. Yazık günah bu şehirin çocukları da kenarda seyrediyor sizin gibiler yüzünden. OYLAR refah partisine artık
    %45
    %55
    Yanıtla
  • Soysal (2 ay önce)
    Bunların malatyaya bir faydası yoktur bırakın gitsinler
    %54
    %46
    Yanıtla
  • Malatyalı (2 ay önce)
    Daha düne kadar miting yaptıranlar, bu şehir ancak Selahattin Başkan ile kalkındır diye söylem yayan bir çok mahalleye teşekkür (güya mahalleli teşekkür ediyor) pankartı aşan sanki başka biri idi.
    %93
    %7
    Yanıtla
  • kenan (2 ay önce)
    niye son haftaya kadar hizmet edecez diye paylaşım yapıyordunuz o zaman başkan bey?
    %79
    %21
    Yanıtla
  • Vural (2 ay önce)
    Ben gördüm kimseye yardım etmediniz ve daha milletten aldığın su aboneliği ücretlerini bille veremedin neye kime nasıl hizmet verdin
    %90
    %10
    Yanıtla
  • Burak (2 ay önce)
    Güney kuşak yolu,kuzey kuşak yolu,anayurt bulvarı,altın kayısı bulvarı güldal akşit buşvarı orduzunun dönüşümü ve daha bir çok yol. Buğday pazarı, dünya kayısı ticaret merkezi, milli kütüphane,kernek parkı,100.yıl parkı, ilçelerde onbinlerce metre yol, su ve kanalizasyon hizmeti. Yimpaşın ayağa kaldırışması, Bölgenin en büyük spor kompleksi vb. Pandemi - ekonomik kriz - deprem İlk defa Malatyalılık kültürü oluşturmaya çalışan ve doğunun parisi sözünü hakaret sayan bir vizyon. Onun yerine anadoluyu anayurt yapan destan şehir vurgusu. Radikal gruplara izin vermemesi. Devlet bütçesini koruyup.Cepleri doldurulmayanlarla ters düşüp gönderilmesi. Ve tabi kimseyi ötekileştirmeyen yönetim. Deprem sonrası doğanşehiri büyükşehir ayağa kaldırdı. Daha devlet yapamadan merkez ve akçadağ konteyner çarşılar kapalı çarşılar yaptı. İlk günler müdehale eden sadece başkanın ekibi ve malatyanın gariban işçileri vardı. Paramparça onarılmış darmadağın alt yapılar tamir edildi. Su bulanık diyip yine isyan ettiniz. Ne denir? Evet çalışmadı… Ne yazık ki hakedildiğiniz gibi yönetilirsiniz çok doğru…
    %42
    %58
    Yanıtla
  • Murat (2 ay önce)
    Söylenecek, yazılacak çok şey. Koltuk tatlıdır, oturan kalkmak istemez. Zira o koltuğun sağladığı güç, kudret, menfaat, bilmem kaç makam arabası, sekreter, kurumun bütçesi vs çooook tatlıdır. Hele hele belediyelerde imar değişikliği, yoğunluk artışı durumu kara deliktir, ne versen yutar. Kimse babasının parasıyla hizmet yapmıyor, belediyede milletin parasını harcıyor. Milletin parasıyla kimse efelenmesin, ben bulunmaz Bursa kumaşıyım havasına girmesin. Herkes heseyin farkında. "Aldığım tetbirlerle Malatya'ya gelenler bu şehirde deprem olmamış diyor" cümlesini ben söylemedim. Eger iyi düşünürseniz bu cümlenin vebali çok ağırdır. Sayın başkan, ben size hakkımı helal etmiyorum, ilahi adalette zaman mefhumu yoktur, er geç sahibini bulacaktır. Yapacağınız en güzel hareket Malatyalılardan helallik istemektir..
    %85
    %15
    Yanıtla
  • Ömer (2 ay önce)
    Hala seçilme ve adaylık peşinde.Ne yapmış ki bunları konuşuyor.Depremin 1.yılında bir etkinlik ve bir anma programı yapılmadı.Diğer bütün illerde anma programı varken bizim başkan elini eteğini 1 yıldır şehirden çekti.Daha 31 marta kadar süresi varken Malatya'nın adı sanı geçmedi.Malatya ya çok ayıp ettin ve etmeye devam ediyorsun.Son dk.kadar bu ilin başkanısın ve elinden gelenin en iyisini yaparak ayrılmalıydın.Seni hep iyi anacakken şimdi iyi hatırlamayacaz. Çünkü bu görevde sınıfta kaldın.
    %73
    %27
    Yanıtla
  • mehmet (2 ay önce)
    hizmet etmişmiş, gülemiyorum bile o kadar komik ki. türkiye'ye alay konusu olduk. ölüleri güzel gömmüş paşam. yaşayanlara ne yaptın peki? hiçbir sorumluluk kabul etmedin, herkese efelendin "nankör bunlar" diye her konuşmanda hakaret ettin. belediyenin imkanlarını halkın hizmetine sunmakla vazifeli bir insansın sen, kendi kesenden vermiyorsun bir şeyi, nasıl nankör diyebilirsin, ne haddine senin? bunu soran yok. belediye başkanlığından ayrılırken kendin ve ailen için bir mal beyanı sun bakalım, başkanlık maaşınla izah edilebiliyor mu edilemiyor mu biz karar verelim. sonra kimin nankör olduğunu da biz söyleyelim sana.
    %76
    %24
    Yanıtla
  • mehmet (2 ay önce)
    kafka romanlarında esintiler sunuyor malatya halkı ve selahattin gürkan. bu kadar saçmalığın başka türlü bir araya gelmesi ihtimali yok. bu adam depremin ilk günleri bütün dünyaya "malatya'da bir şey yok" mesajını verdi. yurdun dört tarafına giden malatyalılar insanların maraş için, hatay için ve hatta urfa için diyarbakır için ağladıklarını gördü de kimsenin malatya için dökeceği bir damla gözyaşı yoktu. çünkü gürkan "bizde bir şey yok" diyordu. sırf bu davranış bile bunu şehir sınırlarından içeriye sokmamak için yeterli bir sebepken hâlâ kalkmış gürkan güzellemesi yapanları anlayamıyorum. yardımları depolayıp üzerine kendi adı yazan etiketleri basması mı dersiniz, en zor zamanda ekmekten ulaşıma kadar para almasını mı dersiniz, başkalarının yaptığı hizmetlere kendi adını yazdırmasını mı dersiniz. bunca tuhaf hareketin sahibi olan bu insanın savunulacak bir tarafı kalmış mıdır?adamın suçu kadar alkışlayanların da suçu var. bugün depremin yıldönümünde yine malatya adı hiçbir yerde geçmiyorsa bunun birinci sorumlusu gürkan'dır. alkışlamayın yeter artık.
    %86
    %14
    Yanıtla
  • YUNUS ALUÇLU (2 ay önce)
    başkanın yaptığı hizmetleri hazmedemeyenler kazandı dürüst insanın yeri yok her devrin insanı yada hırsız olacaksın malatya çok dürüst başkanı kaybetti
    %19
    %81
    Yanıtla
  • Erkan (2 ay önce)
    850 bin nüfuslu bir ilin merkezi bütçeden aldığı paranın neredeyse %20 si personel gideri oluyor ise, Merkez İlçe belediyeler kapınızın önünü süpürüyor çöpünüzü alıyor asfaltı döküyor ise 5.300 personelin ne iş yaptığını Malatya halkı oturup tekrar tekrar düşünsün. Fıkra Bu Kadar.
    %75
    %25
    Yanıtla
  • Volkan (2 ay önce)
    Yine reklam kendini yapıyor. Tek aday çatı aday, lux aday.adi ne ise girde boyunun okcusunu al. Bak bakalim ne kadar alabiliyorsun. Tek yaptığım ev yıkılmadı dedin..bu hasarlı binalara izin veren sen degilmisin. Nankörlük etme
    %79
    %21
    Yanıtla
  • malatyali (2 ay önce)
    ben deprem sonrası bu şehri terkedemeyenlerdenim. ilk hafta yardım kuruluşları dışında su ekmek dağıtan görmedim. şimdi bunu söyledim diye nankör mü oluyorum sayın başkan? peki benim hakkım üzerinizde yok mu? deprem ve sonrasında depremin oluşturduğu sorunlarla ilgili ne yaptınız? beton fabrikası dışında depremin yarattığı sorunla ilgili yaptığınız iş yok. ben hakkımı helal etmiyorum. maraş ortada onlarda vekillerinden başkanlarından şikayetçi ama yıkımları bizden önce bitti, şu ana kadar yapılan biten ev sayısı olarak bizden öndeler. bizdeki siyasiler anca biz iyiyiz bizde sorun yok şöyle işler yaptık böyle işler yaptık diye kendilerini övdüler sonuç en çok yıkımın olduğu 2.il malatya ama herkes hatayı maraşı adıyamanı biliyor hiç bir şeyde malatyanın adı geçmiyor sizlerin bu yarattığı algı yüzünden sayın başkanım şimdi bu şehirde yaşayan yüzbinlerin hakkı sizce size helal mi?
    %86
    %14
    Yanıtla
  • Ülkü (2 ay önce)
    Oyumuz senin olmadığın yerde YRP ye Malatya'ya hizmet ettiğiniz surede kalıcı eserler bıraktınız sağolun var olun
    %42
    %58
    Yanıtla
  • öz malatyalı (2 ay önce)
    aşşa şeherin gülü aday olsun oyum başkanıma helbeki
    %54
    %46
    Yanıtla
  • Olmazsa olmaz başkan (2 ay önce)
    Başkan malatya kaybetti sen düşünme boşver sizin gibi enerjisi yüksek felsefik Bi başkan bidaha gelmez bence BAGIMSIZ dan yada CHP den girin mesele hizmet etmek malatyaya parti farketmez İnan yüzde 70 le alırsınız akpartiye de Bi ders olur
    %28
    %72
    Yanıtla
  • yılmaz (2 ay önce)
    yemez perize
    %60
    %40
    Yanıtla
  • Öz kernekli (2 ay önce)
    Hizmet ettiklerin sana büyükşehir başkanlığı da verdi. Yeter daha git torun sev biraz.
    %75
    %25
    Yanıtla
  • Furkan (2 ay önce)
    Selahattin gürkan ekip kuramadı değil KURMADI, kimseyi de ekibimdesin diye dikkate almadığına eminim.zira ekip kurmanın önemini battalgazi belediyesindeyken hiç anlayamadı. Zaten sonu da bu sebeple oldu çünkü ekip çalışmasına alışık olmadığı için kendisinden başka kimsenin dediğini dikkate almadığından karşısında oluşan il başkanlığı ve Vekillerin nasıl bir güç oluşturduğunu da fark edemedi. Bildiğin soğuk havada uyuyanların donması gibi yavaş yavaş fark etmeden öldü gitti. Sırada İlhan geçit ve bayram taşkın var bakalım onlar da Selahattin gürkan gibi il başkanlığına ve vekillere teslim olacaklar mı göreceğiz.
    %70
    %30
    Yanıtla
  • Dik söyleyen (2 ay önce)
    Geldiğinde belediye israf yapmayacak deniodi ,bütün kiralık araçlar toplandı, garajlarda reklamı yapıldı ,Ahmet çakir farklı partiden miş gibi verildi verişdirildi ,sonra Ankara işe el koydu vs.aradan zaman geçti farklı farklı kiralık arabalarla doldu belediye ki halada vardir .iş çi personelin hakkı yenildi ,gitdikleri her köyde mahallede ,aile reisine yani başkana atdilar , memurun yemek parası kesildi her yerde başkana ve ak Parti'ye ver yansın etdiker ,ama onlar memur oldukları için kanun onlardan yana oldu kısa süre sonra aldılar haklarını ,ama işciler bir avuç itfaiyeci cesaret gösterdi mahkeme yoluna gitdi adalete güvenerek malasef ,çöpçü yapıldı park bahçelerde kazma kürekçi oldu tehdit mobbing ,geri gidip özür dileyerek zorla işine döndüler .ah ah başkan bey ah hayırlısı yine diyelim...
    %79
    %21
    Yanıtla
  • Sedat (2 ay önce)
    Selahattin Başkanımız kendisi Malatyamızın öz evladıdır kendisini hiç bir zaman herhangi bir partinin adamı olarak görmedik kendisi Malatyalının ve Türk Milletinin adamıdır Allah razı olsun Şehirimiz için vermiş olduğu hizmetlerden geçmiş Belediye Reislerinden Helvacı ve HUP tan Bittik kasa belediye devralmıştı çok emeği var inkar eden için diyecek yok açıp araştırsın haber arşivlerini.
    %34
    %66
    Yanıtla
  • Barguzulu (2 ay önce)
    Konuşmalarının tamamı yok . Canlı yayını gece izledim ve malatya halkının bir kısmına aşağılayıcı nankör ve ucuz gibi söylemlerde bulundunuz. Er tv yayın kayıtlarında var açın bakın .
    %80
    %20
    Yanıtla
  • Pırasa (2 ay önce)
    Canım benim bunu aday açıklanmadan önce söyleyecektin. Zaten reisin sırtından 20 sene yapmışsın ve Malatya halkını tanımışsın. Kişilerin bir hiç Parti'nin herşey olduğunu biliyorsun. Geçmiş olsun.
    %73
    %27
    Yanıtla
  • Mehmet (2 ay önce)
    Evet yorumlarda yine milletimiz Selahattin başkana atıp tutmuş çok biliyor gibi.Öncelikle Gürkan 4 dönemdir belediye başkanlığı yapıyor yani 20 yıldır.ben kendisinin akrabası filan değilim normal bir vatandaşım yemin ediyorum.Gürkan bu şehire bir sürü hizmet yaptı kör değilseniz görürsünüz ve nankörlük yapmazsınız.Bir kitap dahi okumamış kahveden çıkmamışlar burda atıp tutmasın.Selahattin gürkan bu şehrin bütün sokaklarında ne gibi sıkıntılar var teker teker biliyor.Yeni gelen başkan Sami Er burda bile yaşamıyordu.Selahattin başkanı yukarıda gidip kötüleyen Öznur Çalık ve ekibidir.Gürkanı bi bu kadın bitirdi diğeri ise deprem sonrası talihsiz açıklamaları.Düzgün güzel güzel konuşsaydı böyle olmazdı.Canı sağolsun REFAHI DESTEKLİYECEZ.
    %33
    %67
    Yanıtla
  • b vaizoğlu (2 ay önce)Mehmet isimli kullanıcı yorumuna
    sayın beyefendı bır atsözumuz var ayinesi işdir kişinin lafa bakılmaz!!! aşşağışehirde yolsu??dan haberiniz varmı kırközde başkasına ait tapulu yere imar izni veren kim acaba saygılarımla
    0
    0
    Yanıtla
  • Ahmet Suat (2 ay önce)
    Yirmi yılda yapılamayacak hizmetleri yaptın başkan. Bunları görmek yerinde dedikodu ve algı peşinde koştular. Biz senden razıyız Allah’da razı olsun. Yolun açık olsun.
    %33
    %67
    Yanıtla
  • Ahmet (2 ay önce)
    Oğlunuzu sözleşmeli akçadağ köy targelinden İl özel idareye, İl özel idareden ticaret bakan danışmanlığına, Tcaret bakanlığından tarım bakanlığı daire başkanlığına hangi kpss ile aldınız?
    %92
    %8
    Yanıtla
  • b vaizoğlu (2 ay önce)Ahmet isimli kullanıcı yorumuna
    beyefendi sizi kutlarım bilgiyi paylaşmak budur saygılar
    0
    0
    Yanıtla
  • Mehmet (2 ay önce)
    Aday olsan ne olur? Çatı adayıymış. Seni aday gösteren kim?
    %82
    %18
    Yanıtla
  • Vah vah (2 ay önce)
    Allah aşkına vebal alma... Yıllarca belediye ye emek vermiş canla başla çalışan personelin hakkını vermedin ama, özel kalemden Battalgazi personeline istisnai kadro verdin. Allah bunu kabul edip yedirir mi . Ne adamlar var gecesini gündüzüne katan yıllarca çalışıp emek vermiş
    %92
    %8
    Yanıtla
  • Tayfun (2 ay önce)
    Adam giderayak aynı ruh haliyle şunları söyledi: Fransa konsolosu dediki deprem illerini gezdim sizin çalışmanıza hayran oldum. Malatya tüm Türkiye'ye rol model olmalı. Ekmek su ve gıdayı bedava dağıttık.Esenlik depolarını ağzına kadar açtık. Bazı alçaklar dediki yardım malzemelerini depoya koyduk! Şimdi bu konuşan esnaf,medya,dernek !Siz nerde kalıyorsunuz?bizim yaptığımız konteynerlerde!Oranın alt yapısını kim yaptı?Biz yaptık! Birde utanmadan söylemiyorlar! Benim izin verdiğim hiç bir binada en ufak bir hasar olmadı! Yüzyılların hizmetini yaptık! Bizim personel adliyenin önünden geçmemiştir! ( 37 itfaiye personeli dava açtı. İlçelere,park bahçe ve temizlik işlerine sürdü adamları. Faturayı Hanifi Acara kesti.) 13 dakikada erkenek kurucuovaya yetiştik! Acil Eylem planımız hazırdı!!! Bu adam bizim gözümüze bakarak Malatya'yı yıllarca böyle idare etti ve gitti!? Gerçekleri duyuran Malatya haber gibi bir haber sitemiz var iyi ki! Bu adam ve ekibinin esas hikayesini o yalaka etrafı ve besledikleri seçimden sonra duyacaklar. Kurtulduk çok şükür.
    %93
    %7
    Yanıtla
  • Fatih (2 ay önce)
    Şehrin bütün mahalleleri nin girişinde hizmetleriniz için teşekkürler sayın başkan yazıyor Malatya sizi seve seve gönderiyor… Sahi o pankartları kim yapttırdı ??? hepsi aynı renk aynı punto
    %96
    %4
    Yanıtla
  • Mlty44 (2 ay önce)
    Dedi ve gitti.
    %97
    %3
    Yanıtla
  • b vaizoğlu (2 ay önce)Mlty44 isimli kullanıcı yorumuna
    sayın Malatya 44 yorumunuzu destekliyorum iki üniversitesi iki C U M H U R B A Ş K A N I olan karızma şehrim yerel yönetimde karızma sıfıra düşmüş saygılar
    0
    0
    Yanıtla
  • Mila (2 ay önce)
    Hangi KPSS. Kendisine sorduğumuzda personel alımı olmadığını söyledi. Evet canım KPSS
    %84
    %16
    Yanıtla
  • Huzur (2 ay önce)
    Isabet olur.
    %86
    %14
    Yanıtla
  • Arif Eroğlu (2 ay önce)
    Başkanım biz yaptığın işlere ve dürüstlüğüne şahidiz.17 oyumuz var seninleyiz
    %19
    %81
    Yanıtla
  • Ramazan (2 ay önce)
    Başkan başın dik yuruyeceksin. Boşver. Balık ne bilecek. Başkaları gibi bu şehirden gitmeyeceksin ya. Beş sene sonra göreceğiz.
    %22
    %78
    Yanıtla
  • Başöğretmen (2 ay önce)
    Size yakışanı yaptınız sayın başkanım iyi niyetinizden kuşkum olmadı ekibinizi ya kuramadınız yada müsade etmediler sizi yanlız bıraktılar kısacası arının inine çomak soktunuz beytülmala sahip çıkabildiyseniz ne mutlu size şu anda makam için on takla atanlara makamların bir gün son bulacağını hatırlatmış oldunuz yolunuz açık olsun bir şey itiraf edeyimki eğitimci, müfettişlik günlerinden tanıdığım sayın selahattin hocayı hep aradım, teşekkürler sayın gürkan.
    %24
    %76
    Yanıtla
  • sayın beyefendi:il özel idaresi neden kapatıldı ?kırkgözde tapulu başkasına ait yere imar izni imzası veren acaba kim biliyormusunuz? iki üniversitesi iki C U M H U RB A Ş K A N I olan karızma şehrim de karızma yerle bir vızyon&mısyon ortada bılginize saygılar
    0
    0
    Yanıtla
  • Malatya (2 ay önce)
    Kimse dört dörtlük değil bu bir gerçek ben bu şehirde ikamet eden biri olarak kendinden razıyım elbet eksiklikler olmuştur fakat başkanın birçok konuda samimi olduğuna inanıyorum. Umarım 20 yıllık tecrübesi başka yerlerde değerlendirilir. Başkan şunun farkında hırsı yok kırgınlığı var. İnancı gereği yaradana hesap vereceğinin farkında buna göre de yöneticilik yapmış. Tabi bu durum beklentileri olan kişileri birçok kez hayal kırıklığına uğratmış olabilir ama ilahi yönden birçok doğruya imza atmıştır. Bakın rütbeniz makamınız varlığınız ne olursa olsun birgün ölüp öleceğiz. Depremi yaşadık hepimiz ama gel gör ki olmayınca olmuyor bazı kişilerde. Başkanım aday olsanız oyum ailecek size olacaktı ama inşallah Sayın er, Sayın gezer ve Sayın yıldırım inşallah ilimize faydalı işler için yarışırlar. Hizmetleriniz teşekkür ederim.
    %36
    %64
    Yanıtla
  • Zafer (2 ay önce)
    Selahattin Bey çok güzel hizmetler yaptı.Ancak depremin kargaşasına kurban oldu. Yeniden aday olmayarak kendine yakışanı yapmış. Zaten bugünden sonra BB Başkanlığı kendine küçük gelirdi.İnşaallah herhangi bir bakanlıkta bakan yardımcısı olur. Nefsimize ağır gelen şeyde hayır vardır. Allah bilir biz bilemeyiz.
    %30
    %70
    Yanıtla
  • Murat Bilmez (2 ay önce)
    Başkan erdemli bir davranış göstermiş. Böylesi durumlarda eski siyasetçi Süleyman Demirel'in sözü de akıllara geliyor. O da şu: ''Siyasette her zaman ''gir'' diye bir kapı vardır, ''çık'' diye bir kapı yoktur.'' İlerisi için yine de her şey olabilir hayatta. Seçimler başta olmak üzere (her şey) memleketimize,vatanımıza hayırlısı ne ise o olsun. Emeği geçenlere teşekkür eder,bundan sonra geleceklere de başarılar dilerim.
    %34
    %66
    Yanıtla
  • hasan (2 ay önce)
    Başkanım sizi yaptığınız eserlerle hep anacağız.
    %29
    %71
    Yanıtla
  • En Has Malatyalı (2 ay önce)
    Açıklanan personel sayıları izah ve ispata muhtaçtır, bu bir. Bir belediyenin düşük ücret veriyoruz anlamı çıkaracak şekilde personel maliyetinin azlığıyla övünmesi de iyi değildir. Diğer büyükşehir belediye çalışanları gerçekten de buradaki maaşlara inanamazlar, orası gerçek. Gürkan kendisine umut bağlayan nice personel ve nice seçmen için hayal kırıklığı olmuştur. Böyle de hatırlanacaktır. Etrafındaki şakşakçılar çok sürmez, hepsi dağılır, belki o zaman kendisi de gerçekleri görür.
    %76
    %24
    Yanıtla
  • Bu millet geç kalan maaşları kredi çekilip ödenmesini gördü. Bu millet kasada para yokken yapılan yolları kaldırımları gördü. Kimse kusura bakmasın eğer personel maaş beğenmiyorsa 17.000 ile özel sektörde çalışsınlar. O zaman zorluk ne görürler. Malatya da batısından tut doğusuna kadar her parsel de emeği var başkanın kimse haksızlık etmesin
    %56
    %44
    Yanıtla
  • En Has Malatyalı (2 ay önce)Kiremit isimli kullanıcı yorumuna
    Maaşları ödeyemediklerinde tabii ki kredi çekecekler, borç alıp ödeyecekler. Bu marifet değildir. Sizin bu dediğiniz "Merd-i Kıpti şecaatin arz ederken sirkatin söyler" örneğidir. Övmek isterken gömmüş ve başarısız yönetimi ifşa etmişsiniz. Kaldı ki asgari ücret X lira diye oradan hareketle maaş yorumu yapmak büyükşehir belediye kurumuna hakarettir aslında. Siz kargadan başka kuş tanımadığınız için dünyadan haberiniz yok, gidin bakın diğer büyükşehirlerde maaş sistemi nasıl. Belediye yöneticisi olsanız bu açlık maaşlarını pek güzel savunurmuşsunuz, maşallah. Sami Er'e söyleyin de sizi Esenlik'te falan değerlendirsin, orada düşük maaş almanın bereket ve faziletlerinden bahisle vaaz edersiniz personele.
    %80
    %20
    Yanıtla
  • Maaşları ödemek için kredi çekenler kendi kasalarını doldururken bu yorumlar da bulunmuyordunuz. Belli ki sizde tepeden inme hiçbir emek sarf etmeden yaşayanlardansınız. Kamunun malı kanunun malıdır. Belki bilmezsiniz bu paralar bütün toplanan vergilerden iller bankası üzerinden gelir büyük bir vebal vardır. Umarım siz bir yerde yönetici olmazsınız yoksa ağlayanın malı eski yöneticiler gibi siz günlere yâr olmaz. Unutmayın ki başka belediyelere de ücret iyiyse sizde çok parayı kendinize hak görüyorsanız gidin oralarda çalışın. Ama zor neden otur emek verme çaba sarf etme sonra ben en yüksek maaşı alayım demek le olmuyor. Millet evine ekmek götüremez iken ücret kıyaslaması yapıp kendinize yüksek ücreti veba görmek reva değildir. Bence siz yeni yönetimin yanına gidin ve diyinki Padişahım çok yaşa Ne kadar yüksek maaş verirsen olursan gözümüzde paşa
    %54
    %46
    Yanıtla
  • En Has Malatyalı (2 ay önce)Kiremit isimli kullanıcı yorumuna
    İlk olarak, benim geçmişte neye ne yorum yaptığımı bilmiyorsunuz. Kendi kasasını haksız yere dolduran herkesi her zaman eleştirdim. İkincisi, düşük maaş verildiğini söylemem emeksiz, tepeden inme bir yerlere getirildiğim anlamına nasıl geliyor? Diğer büyükşehir belediyelerinden haberim var, Malatya'nın maaş politikası iyi değil diyorum. Büyükşehir belediyelerinde çalışanların asgari ücretten fazla alması falan da milletin parasını çalmak değildir, böyle düşünmek de haksızlıktır. Sizin mantığınıza göre 30-40 bin lira maaş alan yüz binlerce memur da haram mı yiyor? Ben bu tartışmayı uzatmayacağım, çok farklı açılardan olaya bakıyoruz. Özel işletmeler düşük maaş veriyor, işsizlik var, pek çok insan çok çalışıp az kazanıyor diye Malatya belediyesinin emsali olan belediyelerden daha düşük maaş vermesini savunamayız. Diğer belediyeler de bu ülkede.
    %50
    %50
    Yanıtla
  • Farklı açılardan bakıyoruz doğru ama Malatya'nın sorunu belediyenin az veya çok maaş vermesi değil ki. Malatya'nın sorunu çalıyorlar ama yapıyorlar diyen insanlar. Selahattin başkan nasıl çalıp çırpmadı ise Personele çok maaş verip diğer belediyelere gibi yaptıklarını saklamaya çalışmadı. Diğer memurlar da haram mı yiyor dediniz de diğer kurumlarda ki en düşük memur maaşı ile Malatya B.B en düşük personel maaşını bir kıyaslayın arada fark olmadığını görürsünüz. Yani maaş az değil. Hakkaniyetli
    0
    0
    Yanıtla
  • En Has Malatyalı (2 ay önce)Kiremit isimli kullanıcı yorumuna
    Memur sayısı diğer belediye personeline kıyasla oldukça az. Belediyenin en zor işlerinin çoğu belediye şirketlerinde istihdam edilen bu insanlara yaptırılıyor. İş güvenceleri yok, sendikaları yok, çoğu asgari ücretli; belli yerlerde iş kanuna bile uyulmadan her gün birkaç saat, yani her ay baya bir fazladan çalıştırılıp ücret alamayanları da duyuyoruz. Benim eleştirim budur. Memurlarla ilgili kastım yoktu.
    %100
    %0
    Yanıtla
  • sayın beyefendi objektif eleştirinizi destekliyorum saygılar
    0
    0
    Yanıtla
  • Selahattin (2 ay önce)
    Vallahi başkan doğru söylüyor 4 yıl belediye şirketlerinde çalışanı ekmeğe muhtaç etti personel gideri yüzde 18 mis gider ayak zam vermiş hadi ordan büyük başkan.
    %56
    %44
    Yanıtla
  • Efsane Malatyasporlu 1966 (2 ay önce)
    Sayın başkanım öncelikle bunca yıl yapmış olduğunuz adaletli hizmetleriniz için teşekkürler, yolunuz açık olsun, verdiğiniz karar sizin için inşallah hayırlı olsun, şunu samimi olarak söylüyorum sizi bir dönem daha görmek isteyenlerden birisiyim, sebebi de deprem boyunca burada hep sahada oldunuz, buranın sorunlarını ve çözüm yollarını da en iyi bilensiniz. Özellikle yıllardır sorun olan geniş yolları sizin döneminizde gördük, kararınızın sizin ve Malatyamız için hayırlı olmasını temenni ediyorum.
    %34
    %66
    Yanıtla
  • En Büyük Başkan (2 ay önce)
    gelmiş geçmiş en büyük başkan seni unutmayacağız mazlumun garibanın yanında olan büyük başkan
    %40
    %60
    Yanıtla
  • Ferdinant Makaryos (2 ay önce)
    Başkanımız Bağımsız aday olması durumunda oyumuz kendisine helal olsun kendisi Malatya'mızın yapısını en detaylı bir şekilde bilen tek kişidir ithal adaylar aspirin gibi olur geçici çözüm getirir kalıcı bir şekilde kampamlı biri lazım Malatya için Selo Başkandan başkası olmaz.
    %41
    %59
    Yanıtla