SON DAKİKA
SON DEPREMLER
Reklam

Çat'ı Takviye Projesi

A- A+ PAYLAŞ

Küresel ısınma ile birlikte su kaynaklarının azalmaya doğru gittiği, bu nedenle sulamada salma sistemi yerine damlama ve yağmurlama sistemine geçilmesinin şart olduğu belirtildi.

Devlet su İşleri (DSİ) Elazığ Bölge Müdürü Nevzat Aksu, Malatya'da düzenlenen İl Koordinasyon Kurulu toplantısında yaptığı konuşmada, yatırım çalışmalarıyla ilgili bilgiler aktardı. Bu yıl için Çat Barajı'na 40 milyon TL, Darende Gökpınar Barajı'na 8 milyon TL ve Yazıhan Boztepe Barajı'na da 10 milyon TL ayrıldığını bildiren Nevzat Aksu, "Yağışların genelde iyi olması nedeniyle Çat Barajı dışındaki barajlarda su seviyesi yüzde 90'lara yakın, Elazığ'daki Keban Barajı uzun yıllar sonra ilk kez yüzde 85 seviyesine geldi" dedi.

Çat Barajı'ndaki su sıkıntısını gidermek için de Şerefhan Deresi suyunun baraja bağlanması yönündeki çalışmaların sürdüğünü söyleyen Aksu, "Şerefhan Deresi, Adıyaman ili Çelikhan ilçesi sınırında. Bu dereden ilçenin içme suyu karşılanıyor. Çelikhan ilçesi içme suyu problemini çözersek, Şerefhan Deresi suyunu Çat Barajı'na alacağız" ifadelerini kullandı.

Yazıhan Boztepe Barajı'nın 10 bin 600 hektar alanı sulayacağını hatırlatan Aksu, "Ancak burada yapılacak toplulaştırma çalışması ile kapalı basınçlı sistem sulamaya geçilirse daha fazla hektar alan sulanacak. Kale ilçesine yakın Kapıkaya Barajı'nda da toplulaştırma yapılırsa, burada da daha fazla alan sulanmış olacak" dedi.

Nevzat Aksu, küresel ısınma ile birlikte su kaynaklarının azalmaya doğru gittiğini, bu nedenle sulamada salma sistemi yerine damlama ve yağmurlama sistemine geçilmesinin şart olduğunu vurguladı.

UYARI: Sitemizde çoğunlukla muhabir arkadaşlarımızın imzalarıyla ya da mensubu oldukları basın kuruluşları kaynak belirtilerek yayınlanan üstteki haber benzeri araştırmalar, haberler, röportajlar, maalesef “emek hırsızı” –özellikle de biri sürekli olmak üzere- sözde bazı internet yayıncıları tarafından, ya aynen ya da küçük bazı değişiklikler yapılarak, kendi özel araştırmaları ya da haberleriymiş gibi kendi yayın organlarında yayınlanabilmektedir. Haber kaynağıyla ya da araştırmasıyla, istihbaratıyla uzaktan yakından ilgisi olmayan, sadece gerçek gazetecilerin ‘kamuoyunun bilgisine sunulmuş’ emeğinin üzerine ‘çöküp’, gazetecilik- habercilik yaptıklarını zanneden ve böylece kamuoyunu da aldatanların bulunduğuna bir kez daha dikkat çekerken, söz konusu unsurları da ‘gerçek gazetecilerin emeğini çalmamaları’ konusunda uyarıyoruz.
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmayacaktır.

Yorum yazın

İsim yazmalısınız
Doğru bir email yazmalısınız
Yorum yazmalısınız