SON DAKİKA
SON DEPREMLER
Reklam

"Çat'ta 36 Milyon Metreküp Suyumuz Var"

0
Güncellendi - 2019-03-28 05:10:31
A- A+ PAYLAŞ

Devlet Su İşleri (DSİ) 9. Bölge Müdürü İlker Arslan, barajlarda doluluk oranının yükseldiğini, bu yıl kuraklık sorununun yaşanmayacağını söyledi.

Kar yağışı iyi olduğu için barajların doluluk oranının arttığını belirten Arslan, şunları kaydetti:

"Geçen yılki aktif doluluk oranımız yüzde 17 seviyesindeydi, şimdi doluluk oranı yüzde 45 seviyesinde. İnşallah bu yıl barajlarda sulama konusunda kuraklık sıkıntısı yaşamayacağız. Çat Barajı'nda ise şu an 36 milyon metreküp suyumuz var. Kar erimesiyle barajlardaki doluluk oranı daha çok artacak.

Kentte bugüne kadar 12 baraj, 2 gölet, 22 sulama ve 10 taşkın koruma tesisi DSİ tarafından inşa edilerek işletmeye açıldı. Son 15 yılda DSİ Genel Müdürlüğünce Malatya'ya 1 milyar 691 milyon lira yatırım yapılmıştır. Bu dönemde 8 baraj, 1 gölet, 9 sulama ve 46 taşkın koruma tesisi tamamlandı. Bu tesislerle toplam 327 bin 720 dekar tarım arazisi sulamaya açıldı, çiftçilere yıllık 210 milyon lira zirai gelir artışı sağlandı. 43 yerleşim yeri ile 2 bin 740 dekar tarım arazisi taşkın zararlarından korundu."

AA

UYARI: Sitemizde çoğunlukla muhabir arkadaşlarımızın imzalarıyla ya da mensubu oldukları basın kuruluşları kaynak belirtilerek yayınlanan üstteki haber benzeri araştırmalar, haberler, röportajlar, maalesef “emek hırsızı” –özellikle de biri sürekli olmak üzere- sözde bazı internet yayıncıları tarafından, ya aynen ya da küçük bazı değişiklikler yapılarak, kendi özel araştırmaları ya da haberleriymiş gibi kendi yayın organlarında yayınlanabilmektedir. Haber kaynağıyla ya da araştırmasıyla, istihbaratıyla uzaktan yakından ilgisi olmayan, sadece gerçek gazetecilerin ‘kamuoyunun bilgisine sunulmuş’ emeğinin üzerine ‘çöküp’, gazetecilik- habercilik yaptıklarını zanneden ve böylece kamuoyunu da aldatanların bulunduğuna bir kez daha dikkat çekerken, söz konusu unsurları da ‘gerçek gazetecilerin emeğini çalmamaları’ konusunda uyarıyoruz.
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmayacaktır.

Yorum yazın

İsim yazmalısınız
Doğru bir email yazmalısınız
Yorum yazmalısınız

6 yorum yapılmış

  • Ülkem ve Malatyam (5 yıl önce)
    Baraj su kaçırmıyor birileri suyu kaçırıp para basıyor. İnsanları aptal yerine koyan doğru bilmişler dua edin şu an bu ülkede AKP'ni pardon Reis'in alternatifi yok. Selahattin başkan seçildiğin takdirde hesap sormazsan vebal sana da bulaşacaktır.
    0
    0
    Yanıtla
  • Mehmet Yılmaz (5 yıl önce)
    Çat barajının kapasitesi 260-280 milyon metreküp.35 milyon metreküp su varsa doluluk oranı % 15 -18 civarında çıkıyor.Düşük bir oran.çat barajı su kaçırıyor.Defalarca su kaçırdığı tespit edildi.Baraja kaçağı tespit etmek için sondaj vurulması gerekiyor.Malatyanın sahibi olmadığı için ilgilenen yok.ÇAT BARAJI DIŞINDA Tüm barajlar dolu.ÇAT BARAJI SU KAÇIRIYOR.
    0
    0
    Yanıtla
  • Abdulkadir (5 yıl önce)
    Çat barajını şimdiden salıvermeyelim.
    0
    0
    Yanıtla
  • Cafer GÜL (5 yıl önce)
    Defalarca söyledik. Çat barajındaki doluluk oranını verin ki biz de ona göre hazırlıklarımızı yapalım. Lütfen...
    0
    0
    Yanıtla
  • Ülkem ve Malatyam (5 yıl önce)
    Çat barajının doluluk oranını verin.
    0
    0
    Yanıtla
  • Adamlar haber başlığında da içeriğinde de detaylı bilgiye yer vermişİ %45doluluk oranı 36milyon metreküp su varmış.
    0
    0
    Yanıtla