SON DAKİKA
SON DEPREMLER

Cazibe Merkezi Destekleri 2 Yıl Uzatıldı

Cazibe Merkezi Destekleri 2 Yıl Uzatıldı
A- A+ PAYLAŞ

Malatya'nın da dahil olduğu Cazibe Merkezi Programı Kapsamında Yatırımların Desteklenmesi uygulamasının 31 Aralık 2022'de sona erecek olan süresi Cumhurbaşkanı kararı ile 2 yıl uzatıldı.

malatyahaber.com  Yazarı Yeminli Mali Müşavir Mustafa Bahadır Altaş, cazibe merkezi süre uzatımı düzenlemesi ile ilgili şu bilgileri verdi:

“20 Ocak 2018 tarih ve 2018/11201 sayılı Bakanlar Kurulu kararı ile uygulamaya konulan ve süresi 31 Aralık 2022 tarihinde sonra erecek olan “Cazibe Merkezi Programı Kapsamında Yatırımların Desteklenmesi” uygulamasının süresi 31.12.2024 tarihi olarak yeniden belirlendi. Süre uzatımına ilişkin 6564 sayılı Cumhurbaşkanlığı kararı 17 Aralık 2022 tarih ve 32046 sayılı Resmi Gazete'de yayınlandı.

6564 sayılı Cumhurbaşkanı Kararı ile Cazibe Merkezleri Programı kapsamındaki Malatya’nın da içinde yer aldığı 25 ilde özel sektör tarafından organize sanayi bölgesi veya endüstri bölgesinde gerçekleştirilecek ve asgari yatırım tutarı şartını sağlayanı “imalat sanayi” yatırımları için teşviklerden yararlanmak için son müracaat tarihi 31.12.2024 de tarihine kadar uzatıldı.  

Genel teşvik uygulamasında 4. Bölgede yer alan Malatya'da süre uzatımı ile birlikte OSB'lerde yatırım yapmak isteyen yatırımcılar 4.bölge destekleri yerine Cazibe Merkezi Programına uygun olarak 6.Bölge desteklerinden yararlanacaklardır.”

Yatırımlarda önemli artışlar sağlamıştı
Altaş, “Cazibe merkezi programının uygulamaya başladığı 2018 yılından bugüne kadar geride kalan beş yıllık süre içinde verilen teşvikler Malatya'da yapılacak yatırımlar için önemli olmuş özellikle il dışındaki yatırımcıların teşvikler için Malatya’yı tercih etmeleri nedeniyle yatırımlarda yüzde yüze ve istihdam yüzde üç yüze yakın artış olmuştur. Sağlanan bu artış ülke ve Malatya ekonomisine yaptığı katkının dışında yaşanan işsizliği önlemede ciddi katkı sağlamıştır.” dedi.

Cazibe merkezi illerde yapılacak yatırımlar için sağlanan destek unsurları
Katma Değer Vergisi istisnası (Makine ve teçhizatlar için)
Gümrük Vergisi muafiyeti
Kredi Faiz desteği
Vergi İndirimi (İndirimli Gelir/Kurumlar Vergisi)
Sigorta Primi İşveren hissesi desteği
Sigorta Primi İşçi hissesi desteği
Gelir vergisi (stopaj) desteği
Enerji desteği
İnşaat-Yapı Harçları Muafiyeti
Emlak Vergisi Muafiyeti
Damga Vergisi Muafiyeti
Yatırım Yeri Tahsisi

Kapsamdaki iller: Adıyaman,Ağrı, Ardahan, Batman, Bayburt, Bingöl, Bitlis, Diyarbakır, Elazığ, Erzincan, Erzurum, Gümüşhane, Hakkâri, Iğdır, Kars, Kilis, Malatya, Mardin, Muş, Siirt, Şanlıurfa, Şırnak, Tunceli, Van, Sivas ili Demirağ Organize sanayi bölgesinde yapılacak yatırımlar.

malatyahaber.com

UYARI: Sitemizde çoğunlukla muhabir arkadaşlarımızın imzalarıyla ya da mensubu oldukları basın kuruluşları kaynak belirtilerek yayınlanan üstteki haber benzeri araştırmalar, haberler, röportajlar, maalesef “emek hırsızı” –özellikle de biri sürekli olmak üzere- sözde bazı internet yayıncıları tarafından, ya aynen ya da küçük bazı değişiklikler yapılarak, kendi özel araştırmaları ya da haberleriymiş gibi kendi yayın organlarında yayınlanabilmektedir. Haber kaynağıyla ya da araştırmasıyla, istihbaratıyla uzaktan yakından ilgisi olmayan, sadece gerçek gazetecilerin ‘kamuoyunun bilgisine sunulmuş’ emeğinin üzerine ‘çöküp’, gazetecilik- habercilik yaptıklarını zanneden ve böylece kamuoyunu da aldatanların bulunduğuna bir kez daha dikkat çekerken, söz konusu unsurları da ‘gerçek gazetecilerin emeğini çalmamaları’ konusunda uyarıyoruz.
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmayacaktır.

Yorum yazın

İsim yazmalısınız
Doğru bir email yazmalısınız
Yorum yazmalısınız

2 yorum yapılmış

  • Ahmet Muhasebe (1 yıl önce)
    Ymm .bahadır abi yazmasa gündeme gelmeyecekti bu konu teeee çıkınca hepsi sahip çıkıyor
    %100
    %0
    Yanıtla
  • paşa44 (1 yıl önce)
    Son yıllarda Elazığ lobisi çoğu yatırımı kendine çekti, üstelik kayısı avantajımıza rağmen ihracat rakamlarında da bizi yakaladılar ve neredeyse geçmek üzereler. Oysaki birkaç yıl öncesine kadar Malatya Doğu Anadolu'nun açık ara ihracat lideriydi. Acilen yeni yatırımlar Malatya'ya kazandırılmalıdır.
    %69
    %31
    Yanıtla