SON DAKİKA
SON DEPREMLER

"Çek Takas Sistemi Süresi Uzatılmalı"

A- A+ PAYLAŞ

Deprem bölgesindeki firmaların çek ödeme kabiliyetlerinin kalmadığına dikkat çeken Malatya TSO Başkanı Oğuzhan Ata Sadıkoğlu, 6 Nisan’ı hatırlatarak “6 Nisan tarihinde yürürlüğe girmesi beklenen çek takas sisteminin durdurulması ve sürenin uzatılması elzemdir” dedi.

Yaşanan depremlerle büyük hasar alan Malatya ekonomisi, yeniden ayağa kalkmak için güçlü adımlar bekliyor. Özellikle çek ödemelerinin ertelenmesi konusunda düzenleme beklediklerini birçok kez dile getiren Malatya Ticaret ve Sanayi Odası (MTSO) Başkanı Oğuzhan Ata Sadıkoğlu, 6 Nisan’da yürürlüğe girmesi beklenen çek takas sistemine dikkat çekti.

“Ticari döngü tıkanır”
Deprem bölgesi olan 11 ildeki iş dünyasını zorlayacak konuların arasında çek ödemeleri de olduğunu kaydeden Başkan Sadıkoğlu, “İşyeri yıkılan ve ağır hasar alan binlerce üyemiz var. OSB’mizde birçok fabrika yüzde 25 personel hacmiyle üretime başlayabildi. Böylesi bir zeminde çek ödemelerinin yapılabilmesi çok zor. Şuanda üyelerimizin çek ödeme kabiliyeti bulunmuyor. Üstelik önümüzde 6 Nisan tarihi var. 6 Nisan’da çek takas sistemi yürürlüğe girecek ama şu an kimsenin ödeyecek durumu yok. Takas işleminin durdurulması ve sürenin uzatılması şart. Çek yazan üyemizin, kendisinin de ödemesi gereken başka bir çeki var. Karşılıklı çek ödemeleri yapılamayınca bu kör döngü dalga dalga tüm Türkiye’ye yayılacak. Sadece bizim değil, ticaret yaptığımız diğer iller de etkilenecek. Hal böyle olunca deprem illerindeki firmaların çekleri kabul edilmeyecek. Üyelerimizin mal tedariki tıkanma noktasına gelecek. Ticari döngü bozulacak. Bu nedenle 6 Nisan’da yürürlüğe girecek olan çek takas sisteminin durdurulması ve sürenin uzatılması gerekiyor” dedi.

iha

UYARI: Sitemizde çoğunlukla muhabir arkadaşlarımızın imzalarıyla ya da mensubu oldukları basın kuruluşları kaynak belirtilerek yayınlanan üstteki haber benzeri araştırmalar, haberler, röportajlar, maalesef “emek hırsızı” –özellikle de biri sürekli olmak üzere- sözde bazı internet yayıncıları tarafından, ya aynen ya da küçük bazı değişiklikler yapılarak, kendi özel araştırmaları ya da haberleriymiş gibi kendi yayın organlarında yayınlanabilmektedir. Haber kaynağıyla ya da araştırmasıyla, istihbaratıyla uzaktan yakından ilgisi olmayan, sadece gerçek gazetecilerin ‘kamuoyunun bilgisine sunulmuş’ emeğinin üzerine ‘çöküp’, gazetecilik- habercilik yaptıklarını zanneden ve böylece kamuoyunu da aldatanların bulunduğuna bir kez daha dikkat çekerken, söz konusu unsurları da ‘gerçek gazetecilerin emeğini çalmamaları’ konusunda uyarıyoruz.
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmayacaktır.

Yorum yazın

İsim yazmalısınız
Doğru bir email yazmalısınız
Yorum yazmalısınız

3 yorum yapılmış

  • Senden olmaz (1 yıl önce)
    Sana da oy veren elim kirilaydi. SSK maliye borcu aldı yürüdü dükkan yok açacak çek diyor.. bittik bittik helva yap artık sende gardaş.
    %0
    %100
    Yanıtla
  • ali (1 yıl önce)
    Süre uzatılmaktan ziyade bir an evvel kredi verilmesi lazim, kredi alalim çeklerimizide ödeyelim giderlerimizide karşılayalim. Çekler birbirimize ötelemek faydasız, çekler ödenirse ticaret döner ötelenirse zaten aynı sıkıntı yine olur. ama insanin cebindde parasi olursa rahatlar alır satar.
    %100
    %0
    Yanıtla
  • Malatyam (1 yıl önce)
    Birlik,beraberlik,mesajları,şöyle güçlüyüz,böyle güçlüyüz naraları!!!!hani nerde o gücümüz??biz niye hissedemiyoruz ve göremiyoruz o gücü!!hepsini geçtiö,bugün beceriksiz,liyakatsız hükümetin açıklamasına göre deprem bölgesi maliyeti 103 milyar,eeee biz 40 gün önce 74 milyar toplamadıkmı??nerde??kgf çıkmışlardı,boy boy pozlar verip,masa etrafında toplanıp,çok şey yapıyomuş gibi yapıp!!nerde kgf esnaf,tacir yerle bir oldu!!nerde?3 devlet bankasıyla 10 gündür görüşüyorum,şirketlerin deprem öncesi mali verilerini tek tuşla çıkaracak olan sistem!!!kırk tane evrak istiyor bu hengamede!!ama ben bir günlük açılan mali verisi olmadan şirketlere ve yandaşına kgf verenleride biliyorum??şu toz duman bir dağılsın!!
    %78
    %22
    Yanıtla