SON DAKİKA
SON DEPREMLER

"Çekirdekten Voleybolcu Yetişecek"

0
Güncellendi - 2019-01-25 03:50:46
A- A+ PAYLAŞ

Voleybol İl Temsilcisi Baki Alpaslan, Fabrika Voleybol'da altyapılarının olduğunu ifade ederek, 15 gün içerisinde yapılacak çalışmalarla faaliyetlerin süreceğini söyledi.

Türkiye Erkekler Voleybol 1.Ligi'nde Malatya'nın bir takımının olduğunu kaydeden Alpaslan, Malatya'da Kadınlar Bölgesel Voleybol Ligi'nin müsabakalarının oynandığını ifade etti.

Alpaslan, voleybolda dolu dolu bir yıl geçirdiklerini belirterek, "Yıldız, gençler ve büyükler ligleri başlayacak. Türkiye Erkekler Voleybol 1.Ligi'nde Malatya Büyükşehir Belediyespor mücadele ediyor. Bu işe gönül vermiş, voleybolu ve sporu seven insanlar olarak bir şeyler yapmaya çalışıyoruz. Futbolun gerisinde kalsak da, voleybolda Türkiye dünyada çok güzel yerlerde. Bizim gayretimizde bir adım daha ileriye gitmek. Sesimizi duyurabilmek. Hakemlerimizin, gözlemcilerimizin, sporcularımızın, antrenörlerimizin sıkıntılarını konuşabilmek ve duyurmak" diye konuştu.

Türkiye Voleybol Federasyonu Başkanı Mehmet Akif Üstündağ'ın voleybola büyük destekler verdiğini ifade eden Alpaslan, "Geçen yıl dünya kupasını talep etmiştik ama aksaklıklar nedeniyle kendi ellerimizle Ankara'ya vermek zorunda kaldık. Akif (Üstündağ) başkanımız Malatya sevdalısı bir insan. Her anlamda bize destek veriyor. Sadece Malatya değil 81 ile aynı şekilde yaklaşıyor. Sürekli kendisine rahatlıkla ulaşıp, kapısını çalıp içeriye girebiliyor. Hep yanımızda ve voleybol camiasına büyük katkıları oluyor. Fabrika Voleybol'u organizasyonu var. Fabrika Voleybol'u 2006-2012 doğumlu çocukların çekirdekten yetişebilmesi adına federasyonumuzun kurduğu spor okulları. 27 merkezde faaliyetlerine devam ediyor ve bin 700 öğrencisi var. 87 antrenör çalışıyor. Malatya'mızda da geçen yıl başlatıldı. Bunun startını yeniden vereceğiz. Çekirdekten voleybolcu yetiştirmek, voleybolu sevdirmek için çalışmalar yapacağız. Amaç daha iyi voleybolcular yetiştirmek. Her yıl federasyonun organizasyonuyla şenlikler düzenleniyor. 6 yaşından bir çocuk alınarak milli takımda görebileceğimiz bir seviyeye getiriliyor. 15 gün içerisinde faaliyetlere başlayacağız. Bir altyapımız var, yeni gelecek antrenörlerimiz için toplantı ve eğitimler yapılacak" şeklinde konuştu.

Ferdi DURDU, Yeni Malatya Gazetesi

FOTO: Arşiv

UYARI: Sitemizde çoğunlukla muhabir arkadaşlarımızın imzalarıyla ya da mensubu oldukları basın kuruluşları kaynak belirtilerek yayınlanan üstteki haber benzeri araştırmalar, haberler, röportajlar, maalesef “emek hırsızı” –özellikle de biri sürekli olmak üzere- sözde bazı internet yayıncıları tarafından, ya aynen ya da küçük bazı değişiklikler yapılarak, kendi özel araştırmaları ya da haberleriymiş gibi kendi yayın organlarında yayınlanabilmektedir. Haber kaynağıyla ya da araştırmasıyla, istihbaratıyla uzaktan yakından ilgisi olmayan, sadece gerçek gazetecilerin ‘kamuoyunun bilgisine sunulmuş’ emeğinin üzerine ‘çöküp’, gazetecilik- habercilik yaptıklarını zanneden ve böylece kamuoyunu da aldatanların bulunduğuna bir kez daha dikkat çekerken, söz konusu unsurları da ‘gerçek gazetecilerin emeğini çalmamaları’ konusunda uyarıyoruz.
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmayacaktır.

Yorum yazın

İsim yazmalısınız
Doğru bir email yazmalısınız
Yorum yazmalısınız