SON DAKİKA
SON DEPREMLER

'Çenç Araç' Operasyonunda 5 Tutuklama

'Çenç Araç' Operasyonunda 5 Tutuklama
A- A+ PAYLAŞ

Depremlerde ağır hasarlı araçların motor ve şase numaralarını, aynı marka- model hacizli, çalıntı araçlara vurarak bunları piyasaya süren change* (çenç) şebekesine  yönelik Malatya İl Emniyet Müdürlüğü tarafından yapılan operasyonda gözaltına alınan 11 şüpheliden 5’i tutuklanırken, 6’sı serbest kaldı. Emniyet operasyonda 47 araca el koymuştu.

Malatya İl Emniyet Müdürlüğü Asayiş Şubesi ekiplerince 6 Şubat depreminde ağır hasar alıp kullanılmaz hale gelen araçların motor ve şase numaralarını hacizli, çalıntı ve yurtdışından getirilen bire bir aynı model ve marka araçlar üzerinde change işlemi yaparak piyasaya süren şebeke operasyon yapılarak, çökertilmişti.

Operasyonda Malatya merkezli İstanbul, Bursa, Isparta, Hatay illerinden 10  adrese operasyon düzenleyerek 11 şüpheliyi gözaltına almıştı. Şüphelilerden 1’i Suriye'nin Afrin Kentinde yakalanıp getirilmişti.

Operasyonda şebekenin change işlemi yaptığı 47 araca el konulmuştu.

Malatya İl Emniyet Müdürlüğü'nce Asayiş Şubesi'nin operasyonu sonucunda 11 şüpheliden 1’i adlı kontrol şartıyla olmak üzere 6 şüpheli serbest kalırken, Emre K. (29), Kadir  B. (32), Mahmut A. (55), Burak A. (27) ve Nurettin A. (31) Malatya 1. Sulh Ceza Hakimliğine sevk edildi. Sulh Ceza Hakimliği 5 şüpheli hakkında da tutuklama kararı verdi. Tutuklananlardan Mahmut A. ve Burak A.'nın baba- oğul oldukları öğrenildi.

*CHANGE (ÇENÇ) ARAÇ NEDİR?: Change araç, öncesinde çalınmış veya herhangi bir sebeple değiştirilmiş olan, bu işlem sonrasında genellikle motor numarası ve şase numarası üzerinde değişiklik yapılarak satışa sunulan araçlara uygulamada verilen genel ifadedir.

malatyahaber.com

UYARI: Sitemizde çoğunlukla muhabir arkadaşlarımızın imzalarıyla ya da mensubu oldukları basın kuruluşları kaynak belirtilerek yayınlanan üstteki haber benzeri araştırmalar, haberler, röportajlar, maalesef “emek hırsızı” –özellikle de biri sürekli olmak üzere- sözde bazı internet yayıncıları tarafından, ya aynen ya da küçük bazı değişiklikler yapılarak, kendi özel araştırmaları ya da haberleriymiş gibi kendi yayın organlarında yayınlanabilmektedir. Haber kaynağıyla ya da araştırmasıyla, istihbaratıyla uzaktan yakından ilgisi olmayan, sadece gerçek gazetecilerin ‘kamuoyunun bilgisine sunulmuş’ emeğinin üzerine ‘çöküp’, gazetecilik- habercilik yaptıklarını zanneden ve böylece kamuoyunu da aldatanların bulunduğuna bir kez daha dikkat çekerken, söz konusu unsurları da ‘gerçek gazetecilerin emeğini çalmamaları’ konusunda uyarıyoruz.
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmayacaktır.

Yorum yazın

İsim yazmalısınız
Doğru bir email yazmalısınız
Yorum yazmalısınız