SON DAKİKA
SON DEPREMLER

'Çeşitli İşler Komisyonu' Uygun Görmemiş!

A- A+ PAYLAŞ

Malatya İl Genel Meclisi, 3 yıl önce Canlı Ağaç Müzesi'nin kurulması için Valilikle, İnönü Üniversitesi arasındaki protokolün iptal edilmesini isteyen raporu kabul etti.
İl Genel Meclisi'nin Nisan 2006 dönemi çalışmaları Özel İdare Toplantı Salonu'nda devam etti. Meclis Başkanı Bekir Çelik başkanlığında yapılan toplantıda, Çeşitli İşler Komisyonu tarafından hazırlanan Canlı Ağaç Müzesi raporu görüşülerek karara bağlandı.

Toplantıda, Çeşitli İşler Komisyonu tarafından İl Genel Meclisi'ne sunulan raporda, Malatya Valiliği ile İnönü Üniversitesi Rektörlüğü arasında, 2002 yılında imzalanan ve üniversite kampüsü içerisinde Malatya-Elazığ karayolu üzerinde 12 hektarlık alanda Ağaç Müzesi (Arboretum) yapılmasıyla ilgili protokolün askıya alınması istendi.

Raporda, söz konusu protokolde 2003 yılından başlamak üzere 2007 yılına kadar toplam 525 bin YTL paranın Ağaç Müzesi'ne aktarılmasının öngörüldüğü, ancak Canlı Ağaç Müzesi'nin tanzimi, bakımı ve yenilenmesinin çok zor olduğundan Türkiye'de sayısının çok sınırlı bulunduğu kaydedildi. Raporda, Türkiye genelinde Adana, Bolu ve Yalova illerinde birer Canlı Ağaç Müzesi'nin bulunduğu aktarıldı.

Raporda, 2005 yılı birim fiyatlarıyla 2 milyon 800 bin YTL keşifli Ağaç Müzesi'nin bitirilmesinin zor olduğu belirtilerek, protokolde de üniversitenin projeye maddi katkı yapacağına dair madde bulunmadığı ve bu nedenle Valilik ile İnönü Üniversitesi Rektörlüğü'nün bir araya gelerek anlaşma yoluyla protokolü sona erdirmesi teklif edildi. İl genel meclis üyeleri, raporu kabul etti.

İl Genel Meclisi'nde İspendere Şifalı Su Kaplıcası ile ilgili kararda ise buraya Bağlık Bakanlığı tarafından tesise izin ve işletme izni verilebilmesi için termal havuz, sıra banyolar ve istenilen tesislerin kiracısı tarafından yapılmasına da karar verildi. Toplam maliyeti 371 bin YTL olan maliyetin kiradan düşüleceği kaydedildi.

UYARI: Sitemizde çoğunlukla muhabir arkadaşlarımızın imzalarıyla ya da mensubu oldukları basın kuruluşları kaynak belirtilerek yayınlanan üstteki haber benzeri araştırmalar, haberler, röportajlar, maalesef “emek hırsızı” –özellikle de biri sürekli olmak üzere- sözde bazı internet yayıncıları tarafından, ya aynen ya da küçük bazı değişiklikler yapılarak, kendi özel araştırmaları ya da haberleriymiş gibi kendi yayın organlarında yayınlanabilmektedir. Haber kaynağıyla ya da araştırmasıyla, istihbaratıyla uzaktan yakından ilgisi olmayan, sadece gerçek gazetecilerin ‘kamuoyunun bilgisine sunulmuş’ emeğinin üzerine ‘çöküp’, gazetecilik- habercilik yaptıklarını zanneden ve böylece kamuoyunu da aldatanların bulunduğuna bir kez daha dikkat çekerken, söz konusu unsurları da ‘gerçek gazetecilerin emeğini çalmamaları’ konusunda uyarıyoruz.
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmayacaktır.

Yorum yazın

İsim yazmalısınız
Doğru bir email yazmalısınız
Yorum yazmalısınız