SON DAKİKA
SON DEPREMLER

'Malatya'dan Sorumlu' Çevre Bakan Yardımcısı Görevden Alındı

'Malatya'dan Sorumlu' Çevre Bakan Yardımcısı Görevden Alındı
A- A+ PAYLAŞ

Resmi Gazete'nin 18 Temmuz 2024 günkü sayısında yayınlanan Cumhurbaşkanı Kararnamesi ile aralarında Malatya'nın da bulunduğu illerin yeniden imarı konusunun önde gelen sorumlularından biri olan Çevre, Şehircilik ve İklim Değişikliği Bakan Yardımcısı Vedad Gürgen görevden alındı.

Malatya'nın çok tartışılan yeniden imarı projesi, rezerv alan tespitlerindeki adaletsizlik ve haksızlıklar başta olmak üzere birçok uygulamanın bakanlık adına sorumlusu olan, Malatya'nın bazı AKP'li eski siyasileriyle olan dostluğu nedeniyle, özellikle rezerv alan belirleme konusundaki haksızlıklarda önemli payı bulunduğu öne sürülen Gürgen'in yanı sıra diğer bakan yardımcısı Refik Tuzcuoğlu'nun da Cumhurbaşkanı tarafından görevden alındıkları, yerlerine Ömer Bulut ve Burak Demiralp'ın atandıkları bildirildi.

Bakan Yardımcılığına atanan isimlerden Ömer Bulut'un, Toplu Konut İdaresi (TOKİ) Başkanlığı görevliyken bakan yardımcısı yapıldığı, TOKİ Başkanlığı görevine ise Mustafa Levent Sungur'un getirildiği belirtildi.

Cumhurbaşkanlığı atama kararnamesiyle, iki bakan yardımcısının yanı sıra bakanlık bünyesindeki 7 bürokrat görevden alınırken, 13 üst düzey bürokratın ise ataması yapıldı.

malatyahaber.com

ARŞİV FOTO: Bakan Yardımcısı Gürken (sağdaki), Büyükşehir Belediye Başkanı Sami Er'le birlikte

UYARI: Sitemizde çoğunlukla muhabir arkadaşlarımızın imzalarıyla ya da mensubu oldukları basın kuruluşları kaynak belirtilerek yayınlanan üstteki haber benzeri araştırmalar, haberler, röportajlar, maalesef “emek hırsızı” –özellikle de biri sürekli olmak üzere- sözde bazı internet yayıncıları tarafından, ya aynen ya da küçük bazı değişiklikler yapılarak, kendi özel araştırmaları ya da haberleriymiş gibi kendi yayın organlarında yayınlanabilmektedir. Haber kaynağıyla ya da araştırmasıyla, istihbaratıyla uzaktan yakından ilgisi olmayan, sadece gerçek gazetecilerin ‘kamuoyunun bilgisine sunulmuş’ emeğinin üzerine ‘çöküp’, gazetecilik- habercilik yaptıklarını zanneden ve böylece kamuoyunu da aldatanların bulunduğuna bir kez daha dikkat çekerken, söz konusu unsurları da ‘gerçek gazetecilerin emeğini çalmamaları’ konusunda uyarıyoruz.
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmayacaktır.

Yorum yazın

İsim yazmalısınız
Doğru bir email yazmalısınız
Yorum yazmalısınız

5 yorum yapılmış

  • ŞEHRİMİZ ADINA SORUYORUM (2 ay önce)
    Malatya'yı planlayacak ve imar edecekler seçilmiş Belediye Başkanları ve milletvekilleridir. Ancak bizim seçtiklerimiz sorumluluk almadıklarından şehrimiz bu halde. Bakan ve bürokratlar Ankaradan Malatyayı planlayamaz, imar edemez. Görevinden alınan bürokratlar görevini yapmadıkları anlaşılıyor. Peki mağdur olan halkımız adına onlardan hesap sorulacak mı?
    %100
    %0
    Yanıtla
  • Adnan (2 ay önce)
    Rezerve alanlarında çok gecikmeler var sahipsiz malatya sahipsiz olmaya devam ediyor
    %100
    %0
    Yanıtla
  • malatyalı (2 ay önce)
    bakan değişti kadroda değişecek,değişse ne olacak proje sökülüp yeniden mi yapılacak.aynı adamlar aynı sistem devam ,malatya ya bir faydası yok.editör haberi öyle vermiş ki sanki herşey sil baştan .yok öyle bir şey olan olmuş.
    %100
    %0
    Yanıtla
  • Zurna44 (2 ay önce)
    Yeni Çevre ve Şehircilik Bakanı Murat Kurum, son ziyaretinden sonra Malatya'daki rezaleti görünce çok iyi işler yapıyor. Darısı gerisine. Gerekirse Malatya'ya kayyum atasınlar.
    %50
    %50
    Yanıtla
  • Kayyum olsa da fark etmez. Memleketi kimin yönettiğini sanıyorsunuz.(Memleketi Ankara planlıyor) Sorumluluk alan Belediye başkanları ve milletvekilleri seçmeliyiz.
    0
    0
    Yanıtla