SON DAKİKA
SON DEPREMLER

Çevre Yoluna Bir Üst Geçit Daha

0
Güncellendi - 2020-08-23 22:53:05
Çevre Yoluna Bir Üst Geçit Daha
A- A+ PAYLAŞ

Çevre Yolunun Çöşnük bölümüne üst geçit kazandırılıyor. Büyükşehir Belediyesi ile Karayolları Genel Müdürlüğü işbirliğiyle yapılan üst geçit, yayaların geçişini kolay ve güvenli hale getiriyor.

Malatya Şehir Merkezine doğu yönünden giriş bölümünde yer alan Çöşnük Mahallesinin olduğu bölgeye üst geçit yapılıyor. Büyükşehir Belediyesi Ulaşım Hizmetleri Dairesi tarafından üst geçidin planlama ve hazırlık çalışmaları tamamlanmasının ardından Karayolları Genel Müdürlüğü’nce imalata başlandı. Üst geçidin faaliyete girmesiyle sözkonusu bölgedeki yayaların çevre yolu üzerinde karşıdan karşıya geçişlerinde yaşadıkları büyük zorluk sona erecek.

Büyükşehir Belediyesi Ulaşım Hizmetleri Daire Başkanı Ahmet Özer, Büyükşehir Belediye Başkanı Selahattin Gürkan’ın kendilerine verdiği kazaların önlenmesi ile can ve mal kayıplarının önüne geçilmesi yönündeki talimatları doğrultusunda çalışmalarını sürdürdüklerini belirtti. Bu kapsamda trafik güvenliği için yoğun çalışmalar gerçekleştirdiklerini anlatan Özer, şu bilgiyi verdi:

“Büyükşehir Belediye Başkanımızın göreve başlaması sonrası özellikle Şeker İlkokulu önündeki üst geçidin yapılması noktasında Karayolları ile uyumlu bir çalışma yaptık ve o projeyi hemşehrilerimizin hizmetine kazandırdık. Şeker İlkokulu önünde elim kazalar olmuştu. Maalesef çocuklarımızı kaybetmiştik orada.

Şu anda da Malatya’dan Elazığ istikametine gitmekte olan ve o yönden gelen araçların yoğun olarak geçtiği ve Çöşnük Mahallesi’nden gelerek karşıya geçen özellikle Organizeye giden işçilerimiz, üniversiteden gelen öğrencilerimizin ağırlıklı olduğu yayaların sık kullandığı bu yolda üst geçit ihtiyacı vardı.  Mahalle sakinleri ve Muhtarının talebi değerlendirilerek Ulaşım Daire Başkanlığımız bünyesindeki ekipler tarafından üst geçidin planlaması ve yer seçimi yapıldı. UKOME gündemine taşındı. UKOME Kararını almamız sonrası Karayolları ile işbirliği halinde üst geçidin yapımına başlandı. Üst geçidin tamamlanmasıyla burası bir kaza noktası olmaktan çıkacak ve yayalarımız özellikle üst geçidi kullanarak kaza riskini ortadan kaldıracaklar; böylece güvenli bir şekilde geçişlerini yapacaklar.”

Daire Başkanı Özer, üst geçide asansör yapılacağını belirterek, “Üst geçidin planlamasında özellikle hasta, yaşlı ve engellilerin de kolaylıkla kullanabilmeleri için üst geçide asansörün yapılması bizim talebimiz olarak yer aldı. Asansör yapımını Malatya Büyükşehir Belediyesi olarak belediyemiz yapmaktadır” açıklamasında bulundu.

Bülten

UYARI: Sitemizde çoğunlukla muhabir arkadaşlarımızın imzalarıyla ya da mensubu oldukları basın kuruluşları kaynak belirtilerek yayınlanan üstteki haber benzeri araştırmalar, haberler, röportajlar, maalesef “emek hırsızı” –özellikle de biri sürekli olmak üzere- sözde bazı internet yayıncıları tarafından, ya aynen ya da küçük bazı değişiklikler yapılarak, kendi özel araştırmaları ya da haberleriymiş gibi kendi yayın organlarında yayınlanabilmektedir. Haber kaynağıyla ya da araştırmasıyla, istihbaratıyla uzaktan yakından ilgisi olmayan, sadece gerçek gazetecilerin ‘kamuoyunun bilgisine sunulmuş’ emeğinin üzerine ‘çöküp’, gazetecilik- habercilik yaptıklarını zanneden ve böylece kamuoyunu da aldatanların bulunduğuna bir kez daha dikkat çekerken, söz konusu unsurları da ‘gerçek gazetecilerin emeğini çalmamaları’ konusunda uyarıyoruz.
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmayacaktır.

Yorum yazın

İsim yazmalısınız
Doğru bir email yazmalısınız
Yorum yazmalısınız

6 yorum yapılmış

  • Cengiz (3 yıl önce)
    3-5 bin nüfuslu bir kasabada ancak haber olur...Malatya haber, kalitenize yakışmadı...
    0
    0
    Yanıtla
  • çarmuzulu (3 yıl önce)
    ALT GEÇİT LAZIM ACİL Buğda Pazarı Ticaret Odası İl Müdürlüğü olan alana acil alt geçit lazım millet bariyerden atlıyor haberie Öğretmen evinin oradaki üst geçit asansör sürekli kapalı yaşlımız oluyor alt geçit olsa okadar mahalle ihtiyacı karşılanır DUYAN VARSA TABİİİ.
    0
    0
    Yanıtla
  • Serdar (3 yıl önce)
    Kuzey Çevre yolu yapılmasın, altgeçit yapılmasın, köprü yapılmasın karayolları basit 10 larca üst geçide bir tane daha eklesin onuda Büyükşehir bize hizmet diye sunsun. Gerçekten bazen kapanan Orduzu belde belediyesimi Battalgazi ilçe belediyesimi Büyükşehir mi şaşırıyorum. Yada 80 lerde mi yaşıyoruz bu sıradan işler hizmet diye sunuluyorya artık Malatya’yı anlamıyorum.
    0
    0
    Yanıtla
  • Porgalı (3 yıl önce)
    Yaya gecidinin son derece gerekli olduğu bir yerdi. Hayırlı olsun. Dipnot: Mehmet Ali beye katılıyorum. Malatya girişi bir yere daha şık bir üst geçit yapılabilirdi. Dipnot2. Malatya merkeze yaya alt geçitleri yapılabilirse çok iyi olur.
    0
    0
    Yanıtla
  • Malatyalı (3 yıl önce)
    Mehmet Ali bey sizin projeniz nedir. Sizce nasıl olmalı bilmediğim için sordum.
    0
    0
    Yanıtla
  • Mehmet Ali (3 yıl önce)
    Bu üst geçit projelerini kim yapıyorsa Çok zevksiz biri olsa gerek Ayrıca çok kullanışsız Üst geçide ulaşmak için saatlerce yürümek insanlar için caydırıcı oluyor. Özetle insanlar üst geçit kullanmasınlar diye yokuşa sürülüyor.
    0
    0
    Yanıtla