SON DAKİKA
SON DEPREMLER

"Çevre Yolunda Parasal Konu Hariç Engel Yok!"

0
Güncellendi - 2019-01-23 04:47:34
A- A+ PAYLAŞ

Karayolları 8. Bölge Müdürü Kenan Keskin, Malatya Kuzey Çevre Yolu’nda kamulaştırma işlemlerinin büyük oranda tamamlandığını, önümüzdeki bir ay içerisinde hava şartlarının durumuna göre Gölbaşı tarafından 12. Km’ye kadarlık bir alanda çalışmalara başlayacaklarını ancak en büyük sonunun ödenek sorunu olduğunu söyledi.

Malatya Çevre Yolu’nda inşaat işlemlerinin hızlandırılması ve yolun planlanan süreçte tamamlanmasının ödeneklere bağlı olduğunu ifade eden Keskin, “2019 ödenekleri belli olmadığı için programı net bir şekilde söyleyemiyorum.  Parasal olarak ciddi bir proje. Bundan sonraki olayımız tamamen ödenekler doğrultusunda.   Daha fazla ödenekle daha fazla iş üretilebilir” dedi.

Vali Aydın Baruş Başkanlığında  yapılan İl Koordinasyon Kurulu toplantısında Karayollarının yatırımlarına ilişkin bilgi veren ve koordinasyon üyelerinin sorularını yanıtlayan Karayolları 8. Bölge Müdürü Kenan Keskin,  projenin ciddi bir maliyetinin yanı sıra 120 milyon TL tutarında kamulaştırma bedeli ödeneceğini hatırlatarak “Bu 120 milyon TL’nin 40 milyonu ödendi, geriye kalan 80 milyon da ödenecek. İnşallah bu sene veya önümüzdeki sene kamulaştırmayı bitireceğiz” dedi. Yoldaki yapım çalışmalarının hızlanmasının önünde teknik olarak bir engel kalmadığını tek sorunun ödenek olduğunu belirten Keskin, Malatya Çevre Yolu’ndaki çalışma sürecine ilişkin şu bilgileri verdi:

“Toplam uzunluğu 54 km uzunluğundaki Malatya Çevre Yolu’nun 8.5 km’si bağlantı yolu şeklinde.  Darende tarafından gelen kesimi.  Geçen yıl burada toprak işleri ve sanat yapılarında çalışmalar devam etti. Toplulaştırma yoluyla büyük bir kısmının kamulaştırması çözüldü. Biz de Karayolları olarak 120 milyon TL’lik bir kamulaştırma ödemesi  yapacağız. Bunun 40 milyon TL’si ödendi. 80 milyon TL’si ödenecek.  İnşallah bu sene veya önümüzdeki sene kamulaştırmayı bitireceğiz.  Şu an itibariyle çalışmalarımızda kamulaştırma anlamıyla bir engel yok. Eş zamanlı olarak kamulaştırma çalışmalarımız devam edecek. Hava şartlarının uygun olması durumunda bir ay içerisinde çalışmalara yeniden başlayacağız.  Gölbaşı tarafından 0 ile 12 km arasında toprak ve sanat yapıları yapacağız. Bizim ilk hedefimiz parasal sıkıntımız olmazsa Sıfır kilometre ile Darende ayrımını da yaparak havaalanı köprülü kavşağına bağlantıyı sağlamak. Burası için de yaklaşık 150 milyon TL’lik bir ödeneğe ihtiyacımız var. 8.5 km’lik bağlantı yolu da dahil yaklaşık 21 km uzunluğunda. Orası ilk etapta Gerek Darende –Kayseri tarafından gerekse Adana tarafından gelen araçlarımız şehir trafiğine girmeden havaalanı kavşağına kadar gelmiş olacak. Tabi ödenek sorununu çözebilirsek çalışmalarımız bu planlama kapsamında devam edecek.  Parasal konu haricinde bir engelimiz yok.”

Güler HAZAR, Yeni Malatya Gazetesi- malatyahaber.com

UYARI: Sitemizde çoğunlukla muhabir arkadaşlarımızın imzalarıyla ya da mensubu oldukları basın kuruluşları kaynak belirtilerek yayınlanan üstteki haber benzeri araştırmalar, haberler, röportajlar, maalesef “emek hırsızı” –özellikle de biri sürekli olmak üzere- sözde bazı internet yayıncıları tarafından, ya aynen ya da küçük bazı değişiklikler yapılarak, kendi özel araştırmaları ya da haberleriymiş gibi kendi yayın organlarında yayınlanabilmektedir. Haber kaynağıyla ya da araştırmasıyla, istihbaratıyla uzaktan yakından ilgisi olmayan, sadece gerçek gazetecilerin ‘kamuoyunun bilgisine sunulmuş’ emeğinin üzerine ‘çöküp’, gazetecilik- habercilik yaptıklarını zanneden ve böylece kamuoyunu da aldatanların bulunduğuna bir kez daha dikkat çekerken, söz konusu unsurları da ‘gerçek gazetecilerin emeğini çalmamaları’ konusunda uyarıyoruz.
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmayacaktır.

Yorum yazın

İsim yazmalısınız
Doğru bir email yazmalısınız
Yorum yazmalısınız

14 yorum yapılmış

  • Bir umut (5 yıl önce)
    çıkıp yol lafı etmeyin kara yoları ipe un seriyor artık usandı bu malatyalılar bu laflara çok laf boş iş bunların yol bahanesi bitmez
    0
    0
    Yanıtla
  • furkan (5 yıl önce)
    Şaka mı bu, Karayolları demek para demek zaten, başka mesele mi var, paran olunca kamulaştırma da sorun olmaz, yapım hiç sorun olmaz, paranın kaynağı ne peki, bizden aldığınız vergiler, kimse burada Elazığ sehrinin kötülüğünü istemez, orada bizim vatanımız fakat bugün Elazığ için 2. Çevre yolu projesi var fakat Malatya için artık işlevini yitirmiş olan mevcut çevre yolu kullanılıyor ve iki kat nüfusa sahip bir şehir bu tek yola gebe birakiliyorsa demek ki bizden aldığınız vergileri adil bir şekilde kullanamamışsınız.
    0
    0
    Yanıtla
  • Feryat (5 yıl önce)
    O çevreyolu zor biter.hedef 2023 inşallah o zaman biter.bizim pek umudumuz yok.Gerçekten bu hikayekerden Malatya lı olarak bıktık. Ama Elazığ ın ikinci çevreyolu bu yıl sonunda bitecek.eeee orası Elazığ burası hikayelerde yer alan sahipsiz Malatya.
    0
    0
    Yanıtla
  • Yalan konuşmayın kardeşim herşeyde Elazığ Elazığ deyipte ayıptır... Elazığa ne yapılmış Malatyadakinin yanında... Erkenek tuneli Malatyaya yapıldı, Çepiç tüneli Malatyaya yapıldı, Büyükşehir Malatya oldu, Stadyum Malatyaya yapıldı, ikinci Üniversite Malatyaya açıldı, Karahan Tüneli Malatyaya yapıldı, Sivas yolu çift geliş gidiş yapıldı, Kalkınma Ajansı Malatyaya açıldı, 650 yatak hastane Malatyaya yapıldı, 300 yatak kadın doğum çocuk hastanesi Malatyaya yapıldı, 100 üniteli ağız diş sağlığı merkezi Malatyaya yapıldı, Fizik tedavi hastanesi yapılıyor, onkoloji hastanesi yapılıyor, karaciger nakil hastanesi yapılıyor. Daha ne olacak, bir çevre yolu eksik, o da yapilirsa Malatyanın başka eksiği kalmıyor ki.
    0
    0
    Yanıtla
  • bek (5 yıl önce)
    Zaten bu gidişle Malatya 10 yıla kadar ilçeye döner.Bu ilçeye de çevre yoluna gerek yok.
    0
    0
    Yanıtla
  • Ali (5 yıl önce)
    Uzun lafın kısası, yani diyor ki ; biz Elâzığ'ın güney çevre yolunu 10 yıl önce hizmete açtık, Harput'a bağlanacak kuzey çevre yolunu da 2019 yılında bitireceğiz. AKP'li milletvekillerinizin sayesinde, bu gidişle sizin işiniz çok ama çok zor.
    0
    0
    Yanıtla
  • ender (5 yıl önce)
    "Orası ilk etapta Gerek Darende –Kayseri tarafından gerekse Adana tarafından gelen araçlarımız şehir trafiğine girmeden havaalanı kavşağına kadar gelmiş olacak." ne demek, bu aralıkta hangi şehir trafiğinden bahsedilebilir ?
    0
    0
    Yanıtla
  • Ersin (5 yıl önce)
    Yılan hikayesi.Malatyanın gelişiminin önünde büyük bir ayıp.Yıllardır aynı konuşmalar.Malatyalıya ayıp ediliyor.
    0
    0
    Yanıtla
  • malatyalı (5 yıl önce)
    yine seçim yaklaştı yine aynı bu yol on senede bıtmez
    0
    0
    Yanıtla
  • Asım Gürbüz (5 yıl önce)
    Beylerderesine deniz getireceğiz diye para harcayacağınıza ,dağlara taşlara süslü elektrik direği yapacağınıza.Yol yapın yol,hala İsmet Paşa'nın açtığı yolu kullanıyoruz.
    0
    0
    Yanıtla
  • Ülkem ve Malatyam (5 yıl önce)
    Sayın Müdür yolun kaç metresinin yapıldığını da söylesin. Yol 50 yılda bitmeyecek.
    0
    0
    Yanıtla
  • Ülkem ve Malatyam (5 yıl önce)
    Bu yolun tamamlanamayacağının ilanıdır. Kandırmayın yeter artık yahu. Akılcı olun. Ekonomik olarak o yol bitmez. Ancak yol uğruna Malatya'da kayısı biter.
    0
    0
    Yanıtla
  • VAHİT VAR (5 yıl önce)
    SİYASİLER YENİ PROJELERİ AÇIKLAMAK YERİNE,BUNUN GİBİ DURDURULAN ESKİ PROJELERİ HAYATA GEÇİRMENİN PEŞİNE NEDEN DÜŞMEZLER ANLAMIŞ DEĞİLİM.SAHİPSİZ MALATYA,SAHİPSİZ MALATYA !
    0
    0
    Yanıtla
  • Malatyalı (5 yıl önce)
    seçim geldi tabi Seçim Malzemesi olmaktan çıkmalı artık yazıklar olsun Bu konu seçimden seçime konuşuluyor vede Millet yuttu zan edenler..... Aklımızla alay etmekten lütfen vazgeçiniz
    0
    0
    Yanıtla