SON DAKİKA
SON DEPREMLER
Reklam

Çevrimiçi Satranç Sürüyor

0
Güncellendi - 2020-05-06 04:12:20
Çevrimiçi Satranç Sürüyor
A- A+ PAYLAŞ

Satranç Malatya İl Temsilcisi Cemal Gürsel Toy, koronavirüs (kovid-19) salgını ile mücadele kapsamında alınan önlemlerle birlikte Türkiye Satranç Federasyonu’nun faaliyetlerini geçici süreliğine durdurduğunu kaydederek, “Sporcularımızın satranç sporundan uzak kalmaması, evde kalan sporcularımızın bu süreci evlerinde en iyi şekilde değerlendirmesi için online ortama hızlı bir geçiş yaptık. Bu kapsamda çevrimiçi satranç turnuvalarımızı sürdürüyoruz” dedi.

Toy, tüm dünyayı etkisi altına alan koronavirüs salgını ile mücadele kapsamında gelişmeleri ilk günden beri büyük bir hassasiyet ve dikkatle gözlemlediklerini kaydederek, Türkiye’nin dört bir yanında, dijital ortamlarda birçok satranç etkinliğinin düzenlendiğini belirtti. 

Bu kapsamda her akşam 20.00-22.00 saatleri arasında çevrimiçi turnuvaların yapıldığını aktaran Toy, “Turnuvaların yapıldığı her gün için ayrı sayfa açılıyor. Her güne ait sayfaların linkleri www.malatya.tsf.org.tr sitemizde yayınlanıyor. Türkiye'nin her ilinden satranç sporcuları il sitemizi ziyaret ediyor ve turnuvamıza katılıyorlar” dedi.

Toy, çevrimiçi satranç turnuvalarına Türkiye'nin her ilinden çok sayıda katılım olduğunu ifade ederek, şunları söyledi: “Sporcularımız çok memnun olduklarını telefon ve mesajlarla bize bildiriyorlar. Turnuva tipimiz normal tempo değil, yıldırım tempo olarak tabir edilen turnuva temposudur. 8 yaş ve altı-10 yaş ve altı-14 yaş ve altı açık kategori olmak üzere 4 kategoride oynanıyor. Kişi başı düşünme süreleri ise şöyle:

8 yaş ve altı 7 dk + hamle başına 3 sn eklemeli tempo, 10 yaş ve altı 7 dk + hamle başına 3 sn eklemeli tempo, 14 yaş ve altı 5 dk + hamle başına 3 sn eklemeli tempo,  Açık kategori 3 dk + hamle başına 2 sn eklemeli tempo.”

Yeni Malatya Gazetesi

UYARI: Sitemizde çoğunlukla muhabir arkadaşlarımızın imzalarıyla ya da mensubu oldukları basın kuruluşları kaynak belirtilerek yayınlanan üstteki haber benzeri araştırmalar, haberler, röportajlar, maalesef “emek hırsızı” –özellikle de biri sürekli olmak üzere- sözde bazı internet yayıncıları tarafından, ya aynen ya da küçük bazı değişiklikler yapılarak, kendi özel araştırmaları ya da haberleriymiş gibi kendi yayın organlarında yayınlanabilmektedir. Haber kaynağıyla ya da araştırmasıyla, istihbaratıyla uzaktan yakından ilgisi olmayan, sadece gerçek gazetecilerin ‘kamuoyunun bilgisine sunulmuş’ emeğinin üzerine ‘çöküp’, gazetecilik- habercilik yaptıklarını zanneden ve böylece kamuoyunu da aldatanların bulunduğuna bir kez daha dikkat çekerken, söz konusu unsurları da ‘gerçek gazetecilerin emeğini çalmamaları’ konusunda uyarıyoruz.
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmayacaktır.

Yorum yazın

İsim yazmalısınız
Doğru bir email yazmalısınız
Yorum yazmalısınız