SON DAKİKA
SON DEPREMLER

"Ceza Vermemizi İsteyenler Kabuk Değiştirdi"

0
Güncellendi - 2017-03-01 03:02:08
A- A+ PAYLAŞ

Büyükşehir Belediyesince düzenlenen "28 Şubat: Bahara Kast" şiir ve müzik dinletisi yapıldı.

Katılımcılar, belediyenin Sanat ve Eğitim Merkezi'ndeki dinletiden önce 28 Şubat sürecindeki başörtüsü eylemlerinde çekilen fotoğraflardan oluşan sergiyi gezdi.

Büyükşehir Belediyesi Kültür ve Sosyal İşler Dairesi Başkanı İhsan Gencay, 28 Şubat sürecinde Malatya'nın "pilot il" seçildiğini ifade etti.

Başörtülü öğrencilerin o dönem İnönü Üniversitesine alınmadığını kaydeden Gencay, "1997'den sonra başörtülü öğrenciler üniversiteye gidiyor, içeriye alınmadığı için sadece dışarıda eylem yapıyorlardı. Polis, öğrencileri dağıttı. Karakola aldı. Malatyalı kardeşlerimizin eylemleri sonucu öğrenciler karakoldan çıkarıldı." diye konuştu.

Kentin bir kumpasla karşı karşıya kaldığını aktaran Gencay, "Cezaevlerinde 2 yıl, 5 yıl, hatta 10 yıl yatan insanımız var. Sadece ve sadece başörtüsü eylemlerine destek verdiği için cezaevlerinde yattılar." dedi.

2002 Şubat ayında Malatya İmam Hatip Lisesi'nde öğretmen ve disiplin kurulu üyesi olduğunu belirten Gencay, dönemin İl Milli Eğitim Müdürünün okul idarecilerini ve disiplin kurulu üyelerini yanına çağırdığını anlatarak, sözlerini şöyle sürdürdü:

"Gittik. Bize, 'Kardeşim İmam Hatip Lisesi'nde başörtülü öğrenciler var. Bunları niye okula alıyorsunuz? Disiplin Kurulunun görevi bunlara işlem yapmak. Size bir ay müsaade ediyorum. Mart ayının sonuna kadar okulda bir tek başörtülü öğrenci kalmayacak. Bir gün geldik ki polis okulun etrafını panzerlerle kapatmış ve hiçbir öğrenciyi içeriye almıyor."

Okul disiplin kurulu olarak öğrencilerin okuldan atılmaması için prosedürü uzattıklarını ancak öğrencilerin çoğununun civar illerdeki imam hatip liselerine geçiş yaptığını anlatan Gencay, şehirdeki iki imam hatip lisesinin mevcudunun 200'e düştüğünü belirtti.

- "O dönem ceza vermemezi isteyenler sonra kabuk değiştirdi"

Bir sonraki yıl rüzgarın tersine döndüğünü dile getiren Gencay, "Rabbime hamdolsun bir sonraki yıl o ısrarla ceza vermemizi isteyenlerin şekil, kabuk değiştirdiğini, zemine hemen çok çabuk adapte olduğunu görmeye başladık. Rabbim, bir daha o günleri yaşatmasın ancak bir nesli kaybettik." diye konuştu.

Daha sonra Malatya Büyükşehir Belediyesi Sanat ve Eğitim Merkezleri (MABESEM) tarafından yönetmenliğini Çoşkun Karaağaç'ın, sunumunu Burak Gün'ün yaptığı "28 Şubat Bahara Kast" şiir ve müzik dinletisi gerçekleştirildi.

AA

UYARI: Sitemizde çoğunlukla muhabir arkadaşlarımızın imzalarıyla ya da mensubu oldukları basın kuruluşları kaynak belirtilerek yayınlanan üstteki haber benzeri araştırmalar, haberler, röportajlar, maalesef “emek hırsızı” –özellikle de biri sürekli olmak üzere- sözde bazı internet yayıncıları tarafından, ya aynen ya da küçük bazı değişiklikler yapılarak, kendi özel araştırmaları ya da haberleriymiş gibi kendi yayın organlarında yayınlanabilmektedir. Haber kaynağıyla ya da araştırmasıyla, istihbaratıyla uzaktan yakından ilgisi olmayan, sadece gerçek gazetecilerin ‘kamuoyunun bilgisine sunulmuş’ emeğinin üzerine ‘çöküp’, gazetecilik- habercilik yaptıklarını zanneden ve böylece kamuoyunu da aldatanların bulunduğuna bir kez daha dikkat çekerken, söz konusu unsurları da ‘gerçek gazetecilerin emeğini çalmamaları’ konusunda uyarıyoruz.
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmayacaktır.

Yorum yazın

İsim yazmalısınız
Doğru bir email yazmalısınız
Yorum yazmalısınız

6 yorum yapılmış

  • aff (7 yıl önce)
    ülkemizde hep baş örtü üzerinden oyunlar oynanıldı.çok acılar çekilip çok insan mağdur edildi.hayallari genclikleri saatleri çalındı hep.bugünde ne zaıkki ferksız değil hattaa daha kötüsü yaşanıyo .duyuyoruz okuyoruz ve görüyoruzki yine abdestinde namazında agzı dualı kadınlarımız içerde .dahada acı olan anne 3 -5 aylık cocukları olan ve yeni doğum yapıp hapislere atılan kadınlarımız var...elbette sucu olan cezasını çeksin ama ortada acı bir gercek varki.birileri ülkemizn ayarlarıyla iyi oynuyor.ALLAH fırsat vermesin.parmağı olan her kim varsa eli kırılsın.Allah ıslah etsin
    0
    0
    Yanıtla
  • rain (7 yıl önce)
    Başörtülü kadınlar bugün yine cezaevlerini doldurdular. Nerde bir abdestli namazlı adam varsa aynı zulüm altında. Kimseyi kandirmasinlar.
    0
    0
    Yanıtla
  • fevzi (7 yıl önce)
    sayın başkanım size katılıyorum. o gün karşı duranlar bu gün atıl durumda. darbecilerin sağında ve solunda olanlar şimdi keyif çıkarıyorlar. Ancak Malatya kamuoyu bunu biliyor. Şimdi de o gün mücadele eden (imam Hatip Lisesinde) bu gün daha kıymetsiz haldeler. slm.
    0
    0
    Yanıtla
  • Hakan k (7 yıl önce)
    Sayın başkan aslında okul müdürü olan ama likayat sahibi olmayan birisi sanırım. Geçenlerde okullarla alakalı bir roje için gidildiginde adam eski öğretmenliğini unutmuş, bir havallar bir havalar. Gerçi suç kendisinde degil, kendisini o makamlara getirenlerde. Allah yardım etsin
    0
    0
    Yanıtla
  • Çok haklısın eski bir öğrencisi olarak çok güzel farkettim 1 hafta önce
    0
    0
    Yanıtla
  • Liyakat li olup olmadığını nereden bilyorsunuz?Nefsi davraniyorsunuz
    0
    0
    Yanıtla