SON DAKİKA
SON DEPREMLER

CHP İl Kongresinde Eleştirilen Ağbaba, Özür Diledi..

CHP İl Kongresinde Eleştirilen Ağbaba, Özür Diledi..
A- A+ PAYLAŞ

CHP Malatya İl Başkanlığı'nın Kongre ve Kültür Merkezi'nde yapılan 38. Olağan Kongresinde mevcut başkan Barış Yıldız ve Yunus Gök yarıştı, başkanlığa Yıldız seçildi.

“BU PARTİ SİZİN MALINIZ DEĞİL”

CHP Malatya İl Kongresi’nde konuşan Arguvan Belediye Başkanı Mehmet Kızıldaş, Veli Ağbaba’ya zehir zemberek sözlerle tepki göstererek, “Bu parti sizin malınız değil, kimseye söz veremezsiniz” dedi. Kızıldaş, “Bundan 3,5 ay önce Türkiye’yi teslim etmek istediğimiz Kemal Kılıçdaroğlu’na bugün partiyi çok görüyorlar.” Sözlerini de kaydetti.

Cumhuriyet Halk Partisi (CHP) bugün 38’nci olağan kongresin de konuşan Arguvan Belediye Başkanı Mehmet Kızıldaş, genel başkanlığı seçiminde Kemal Kılıçdaroğlu’na destek verdiğini açık açık belli ederken, il bazında yönetime de ağır eleştiriler getirdi.

Arguvan Belediye Başkanı Mehmet Kızıldaş, “Bu koltuk çok kıymetlidir. ‘Koltuklarını kaybedenler, bir süre öne genel başkanı bize öve öve bitiremeyenler, adalet yürüyüşünden 6’lı masanın kuruluşuna birçok konuda şunu söyleyenler Kemal Kılıçdaroğlu’nun bu öngörülerini biz asla göremedik ama o ancak başardıktan sonra gördük’ diyenler bugün sanki tek suçlu Kemal Kılıçdaroğlu, kendilerinin hiç suçu yok”  ifadelerini kaydetti.

Kızıldaş, “Genel seçimlerin arkasında yerel seçim vardı. 6 ay kaldı. Bu 6 ay hiçbir arkadaşımız yerel seçimleri düşünmedi. Partiyi düşünmedi. Acaba biz kendimize uygun bir genel başkan seçersek etrafında da yer alırsak gelecek belediye meclis üyelerini ve belediye başkanlarını biz belirleriz dediler. Ama inanın ki CHP delegesi asla bunlara prim vermeyecek.”  diye konuştu.

Kızıldaş şöyle devam etti:

“Milletvekilimiz deprem sürecinde çok çalıştı hakkın teslim edelim. Ama sadece vekilin çalışması yetmiyor.  Eğer siz doğru örgütler oluşturamıyorsanız, il ve ilçe örgütleri bir bütünlük içinde çalışmıyorsa bir milletvekilinin çalışması hiçbir şeye yaramıyor. Onun içinde Malatya’da biri iki yapamadık. Bundan 3,5 ay önce Türkiye’yi teslim etmek istediğimiz Kemal Kılıçdaroğlu’na bugün partiyi çok görüyorlar. Dün burada bir video yayınlandı. Buradaki seçim il başkanlığı seçimidir, genel seçim başkanlığı seçimi ile ilgisi yok. Bunu söyleyenler kirli siyaset yapıyor diye bir video yayınlandı. Bu partinin genel başkanının yanında durmak kirli siyaset değildir. Kirli siyaset burada delegeleri arayarak ‘seni çizerim, seni silerim’ diyerek insanlara baskı yapmaktır.” Sözlerini kaydetti.

Arguvan Belediye Başkanı Mehmet Kızıldaş, “Arapgir, Arguvan ve Hekimhan Belediye Başkanları olarak vekilimizi aradık. İl kongresine yönelik bir değerlendirme yapmak istediğimizi söyledik. Vekilim de ‘olur’ dedi. Bir araya geldik.  Mevcut il başkanımıza bir tepkinin olduğunu, Malatya’da partinin büyümesi için belediye ve ilçe başkanlarıyla, partiye emek vermiş kanaat önderleriyle kolektif bir anlayışla, yeni bir il başkanı bulalım ve onu seçelim dedik. Ama ne yazık ki gelin görün ki Vekilimizin bize verdiği cevap ‘Ben Barış’a söz verdim’. Sayın vekilim bu parti sizin malınız değil. Kimseye söz vermezsiniz. Evet, burada il başkanlığı ve il yönetimini seçeceğiz. Ama beraberinde seçeceğimiz kurultay delegeleriyle genel merkezde genel başkanımızı seçeceğiz. Onun için bu kurultay çok önemli. İl Başkanları emir eri olmamalı. İl başkanları talimatı sadece genel merkez ve genel başkandan almalı. Sadece ilde uygulayacağı politikalar için bölge milletvekillerinin ağzına bakmamalı, il başkanları özgür olmalı, özgür. Kemal Kılçdaroğlu’nu bir kongrede yererek göndermek benim vicdanımı sızlatıyor, sizinkini sızlatmıyor mu?" diye konuştu. 

“CHP'DE TÜM SİYASET KAYITLIDIR”

CHP İl Kongresinde konuşan CHP kongre delegesi Avukat Ali Hamamcı da, “Partide değişimi temsil eden arkadaşlarımız Recep Tayyip Erdoğan’ın izlediği yolu izliyorlar” diyerek, “Bizim izleyeceğimiz yol 1919’da Mustafa Kemal Atatürk’ün Samsun’a çıkarken izlediği yoldur. Recep Tayyip Erdoğan ve onun siyasal anlayışı bizim yolumuzun rehberi olamaz. Biz, Mustafa Kemal’in yolunu izleyeceğiz” ifadelerini kaydetti.

Hamamcı, “Dört ay önce bir seçim yaşadık. Bu seçimde ben Hukuk Komisyonu Başkanlığı yaptım. Çok iyi çalıştığımı düşünüyorum ama milletvekilimiz ve il yönetimimizle uyumlu çalışamadık. Özgür Özel, genel başkan adaylığını açıklarken talihsiz bir söz kullandı. “Cumhuriyet Halk Partisi’nde danışman zulmü var ve kayıt dışı siyaset yapılıyor” dedi. Bir partide kayıt dışı siyaset nasıl yapılır? Sizler bu partinin genel başkan yardımcılarısınız, grup başkan vekillerisiniz, milletvekillerisiniz buna nasıl izin verirsiniz? Böyle bir şeyi nasıl düşünür, aklınıza getirirsiniz? Bunu ekranlarda, televizyonlarda tüm kamuoyuna nasıl açıklarsınız? Bana göre, son süreçte söylenmiş en ağır siyasi hatalardan biridir. CHP’de tüm siyaset kayıtlıdır” ifadelerini kullandı.

Hamamcı, “Malatya’da Veli Ağbaba’dan sonra bir isim sorarsanız size danışmanının ismini söylerler. İl ya da ilçe başkanlarını söylemezler. Eğer sizler şikayet ettiğiniz hususlarda kendinizde aynı hatayı yaparsanız bunu dile getirme şansınız yoktur. Bu iki yüzlülüktür.” dedi.

Hamamcı,  “İki safa ayrılmışlar, “Bizi destekleyin, biz bu partiyi kurtaracağız” diyorlar. Ne acı değil mi? Bizim genel başkanımıza vefa borcumuz var. Genel başkanımızın da bana göre, Cumhuriyet Halk Partililere bir borcu var. Partimizi yerel seçimlere götürecek, yerel seçimlerden sonra uygun bir tarih belirleyerek olağanüstü kurultaya gideceğiz. Bu partiyi değiştireceksek ve aday kadrolar varsa bu süreçte hazırlanacaklar. Biz, CHP’yi bu yeni kadrolara teslim edeceğiz. Bana göre, genel başkanımız yapabileceğinin en iyisini yaptı. Bundan sonra bunun üzerine çıkabileceğine ben inanmıyorum” diye konuştu.

AĞBABA'NIN ÖZÜRÜ.. “BU SONUÇLARIN EN BÜYÜK SORUMLUSUYUM..”

Cumhuriyet Halk Partisi (CHP) 38. Olağan İl Kongresinde konuşan Milletvekili Veli Ağbaba, “28 Mayıs sabahı basını istifa meselesini konuşmak için çağırdım. Maalesef yukarıdaki arkadaşlarımız izin vermedi. Alınan sonucun mesuliyetini üzerime alıyorum. Hepinizden özür diliyorum' dedi.

Ağbaba, 'Malatya'da öz eleştiri yapması gereken birinci insan Veli Ağbaba ve bu sonuçların en büyük sorumlusuyum. 14 Mayıs'tan sonra istifa etmek istedim. 'Arkadaşlar genel başkanlığı sürecine zarar verilir' dedi. 28 Mayıs sabahı basını istifa meselesini konuşmak için çağırdım. Maalesef yukarıdaki arkadaşlarımız izin vermedi. Alınan sonucun mesuliyetini üzerime alıyorum. Hepinizden özür diliyorum” ifadelerini kaydetti.

Partinin oylarını aday adayları ile yaptıkları çalışmada arttırdıklarını ifade eden Ağbaba, “Malatya, bu dönem ikinci milletvekilliğine çok yaklaşmıştı. Maalesef başaramadı.  Bizim 1994’ten sonra aldığımız en yüksek oy. Bu artmalı. Aday adaylarımızla hep birlikte çalışma yaptık. Oyumuzu yüzde 6 civarında geçen seçimlere oranla arttırdık. Hepimizin öz eleştiri yapması lazım. Değişim diye eleştiriyor arkadaşlarımız, bu eleştiriyi milletvekilleri, partinin yeni yüzleri yapacak. Ben ya da ismi geçen arkadaşlarımızın önümüzdeki süreçte o değişimde olmaması gerektiğini huzurlarınızda savunuyorum” şeklinde konuştu.

YILDIZ SEÇİLDİ..

Toplam  373 delegeden  328 delegenin oy kullandığı seçimlerde 228 oy alan Barış Yıldız il başkanı seçilirken, Yunus Gök ise 109 oy aldı.

CHP Malatya İl Başkanlığı'na tekrar  seçilen Barış Yıldız başkanlığındaki CHP Yönetim Kurulu’na şu isimler seçildi: 

Osman Akyol, İbrahim Ardunç, Mehmet Arıkan, Zübeyde Aslan, Emine  Aydıncak, Mehmet Emre Bayer, Solmaz Bozkurt, Hakan Çoban, Turgay Demirhan, Ayten Demirtaş, Veli Doğan, Mehmet Doğan, Elif Sıla Doğan, Evren Fidan, Ali karakaya, Zübeyde Karatepe, İbrahim Ozan Kaygusuz,  Songül Otur, Nadir Öksüz, Cengiz Özdemir, Neriman Sakar, Mustafa Emre Şahin, Erdoğan Murat Tursun ve Abuzer Yolcu.

CHP Malatya İl Disiplin Kurulu’na Mehmet Ayhan Altunok, Ali Cücemen, Neriman Çelik, Zeynep Dolaş, Berna Karadaş, Hüseyin Kutlar, Ali Rıza Mengüşoğlu, Muharrem Ünvirde ve Onat Yılmaz getirildi.

CHP Malatya Kurultay Delegeleri ise şu isimler oldu:

 Hakkı Akkoyun, Hakkı Ayas, Nezahat Aydın, İbrahim Çakır, Kenan Erdem, Hülya Karakurt, Haluk Ormancı, Übeyit Öksüz, Günnur Tabel, Erdal Üstün, Melisa Yavaşoğlu ve Barış Yıldız.

malatyahaber.com

UYARI: Sitemizde çoğunlukla muhabir arkadaşlarımızın imzalarıyla ya da mensubu oldukları basın kuruluşları kaynak belirtilerek yayınlanan üstteki haber benzeri araştırmalar, haberler, röportajlar, maalesef “emek hırsızı” –özellikle de biri sürekli olmak üzere- sözde bazı internet yayıncıları tarafından, ya aynen ya da küçük bazı değişiklikler yapılarak, kendi özel araştırmaları ya da haberleriymiş gibi kendi yayın organlarında yayınlanabilmektedir. Haber kaynağıyla ya da araştırmasıyla, istihbaratıyla uzaktan yakından ilgisi olmayan, sadece gerçek gazetecilerin ‘kamuoyunun bilgisine sunulmuş’ emeğinin üzerine ‘çöküp’, gazetecilik- habercilik yaptıklarını zanneden ve böylece kamuoyunu da aldatanların bulunduğuna bir kez daha dikkat çekerken, söz konusu unsurları da ‘gerçek gazetecilerin emeğini çalmamaları’ konusunda uyarıyoruz.
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmayacaktır.

Yorum yazın

İsim yazmalısınız
Doğru bir email yazmalısınız
Yorum yazmalısınız

30 yorum yapılmış

  • Mehmet (7 ay önce)
    Veli Agbaba o kadar cok istiyorsa Barış'ı alsın şirketine müdür yapsın. AKPyi elestirdikleri herseyi kendileri yapar oldu. Partiyi Türkiye'de bitirme noktasına getirdiniz, bu partiye en büyük zararı sizin gibileri verdi. Özür dileyecegine çık istifa et. Kac yildir Malatya'da milletvekilisin partinin oyunu yuzde kac arttirdin Malatya'da. Ülke yansa bitse kimse sorumluluk almiyor alanda Özür dileyip, helallik isteyip geçiyor.
    %100
    %0
    Yanıtla
  • Barguzulu (7 ay önce)
    Barış yıldız gerçekten bu partiden uzaklaştırılmalı
    %100
    %0
    Yanıtla
  • Öz Kernekli (7 ay önce)
    Veli abi niye özür diliyor? Adam daha ne yapsın?
    %50
    %50
    Yanıtla
  • Hüseyin (7 ay önce)
    Size oy vermekten bıktık net söylüyorum siz kendi iç çekişmelerinizle devam edin.Siz kendi içinizde birlik saglayamadiniz bu memleketi mi yoneteceksiniz? Hadi ordan Benim verdiğim oylar ile Mehmet Ali Çelebi, Abdüllatif Şener gibi parti ile alakası olmayanlari vekil yaptınız bunun hesabıni kim verecek? Daha düne kadar genel başkanı nin etrafında dönüyordunuz ne oldu genel başkanı değiştirince sizin bu yenilgiden sorumluluğunuz ortadan kalkıyor mu yemezler hepiniz ordaydiniz hep birlikteydiniz samimi gelmiyorsunuz günah keçisi aramayın Değişim önce sizle başlar önce bir siz degisin yeni yüzler görmek istiyoruz (Ağbaba)
    %82
    %18
    Yanıtla
  • Çavuşoğlu (7 ay önce)Hüseyin isimli kullanıcı yorumuna
    Ağbaba genel başkan yardımcısı olarak ilk istifa edenlerden daha ne yapsın harakiri mi?
    %37
    %63
    Yanıtla
  • İstifa etti de bize ne anlatacak hangi argümanlar ile bize gelecek ?bizden nasıl oy isteyebilecek ?biz hata mı yaptık diyecek veyahut biz genel baskanimizi taniyamadik mı diyecek yoksa aldatildik mı diyecek
    %70
    %30
    Yanıtla
  • çavuşoğlu (7 ay önce)Hüseyin isimli kullanıcı yorumuna
    herşeyin açıklanmasını beklemeyin biraz düşünerek bulun.^^ Biz ekrem yada mansur olsun şeklinde görüşümüzü bildirdik,illa ben olacam dediği için mecbur kaldık kabul ettik sonuç bu oldu.ekrem imamoğlunu burada ağırladık halka haber verilmediği halde eski malatyada miting gibi kalabalık olmuştu diyecek.^^
    %40
    %60
    Yanıtla
  • Ben de bir toplantıya katılmıştım genel başkan danışmanı gelmişti açık bir şekilde Mansur Yavaş in ismini söyledim o toplantıda .sonuç olarak bizi soguttunuz sandıktan .bir daha da sandığa gitmeyi düşünüyoruz (ki benim gibi düşünen çok).gidin parti de sizin olsun kendiniz çalın kendiniz oynayin
    %100
    %0
    Yanıtla
  • Emre (7 ay önce)
    Muhalefetin elindeki seçimi altın tepside iktidara sunan kk yi destekleyen kişi ya AKP'lidir ya da koltuk sevdalısı yağcı bir insandır.
    %75
    %25
    Yanıtla
  • Tabi tabi Veli Ağbaba gibi 7 kişi belirledi milletvekili listesini.Dertleri CHP değil değişim adı altında olanların.Ozgur Özel e CHP li olmayan oy bile vermez.Manisada 2 defa belediye başkanı adayı oldu ve kaybetti,kendi Mahallesi'nde delege bile seçilemedi.
    %25
    %75
    Yanıtla
  • Ismail (7 ay önce)
    Gekil ağbaba seçimde Enver kirazada milletvekilliği sözü verdiği için malatyadan iki vekil çıkaramadı CHP agbaba malatyada sadece ben olayım başkası olmasın istiyor onun içinde CHP malatyada bitti.simdide yıldıza il başkanlığı sözü vermiş yazıklar olsun size.
    %86
    %14
    Yanıtla
  • Mustafa (7 ay önce)
    Sayın Veli Ağbaba taktire şayan bir milletvekilidir.Chp nin içişleri beni ilgilendirmiyor, ancak sayın ağbaba konusunda bende hayal kırıklığına uğradım.Verdiği sözü tutmadı ve kendine asla yakıştırmadım.Duruşuna, samimiyetine yakışmadı.Bir milletvekili ne olursa olsun verdiği sözde durmalıdır.Yapmayacağı sözü vermemelidir.Seçim zamanı telefonlarımızı ikilemeyen vekil, seçimden sonra cevap bile verme tenezzülünde bulunmuyor.Burdan söz veriyorum, Ağbaba verdiği sözü tutarsa burdan vekilim sözünde durdu, sözünün eri imiş diyecek ve teşekkür edeceğim.
    %39
    %61
    Yanıtla
  • Gazi (7 ay önce)
    Yiyin birbirinizi 1. Sıra veli 2.sira shop yani bizim dilimizle büfeci Enver ahbap çavuş ilişkisi yaptınız 2. Sıra bilmem tanımam ama battal hocanin haklıydı Sünni köylerden kimse oy vermedi bunları neden aciklamiyorsunuz bunlardan biriside benim.
    %90
    %10
    Yanıtla
  • Atıf Hoca (7 ay önce)Gazi isimli kullanıcı yorumuna
    CHP nin Malatya da yıllardır yerel yönetimde tulum halinde ayrımcılık yapmasından dolayı, birin üstüne bir koyamadığını herkes burdan görüyor, CHP genel merkezi de bu zamana kadar görmezden geliyor yada 20 yılı aşkın sürede bunu göremeyecek kadar körelmiş vesselam.
    %100
    %0
    Yanıtla
  • ary (7 ay önce)
    Gördüğüm ve bildiğim kadarıyla sn Veli Ağbaba Türkiye genelinde etkili bir vekil hatta olması gereken vekil modelidir. Deprem öncesi ve deprem sonrası bu büyük etkinliğini,güçlü ilişkilerini Malatya için kullanmıştır.Depremle birlikte bizzat biliyorum İstanbul,Ankara,İzmir,Erzurum başta olmak üzere STK ları belediyeler,iş insanlarını güçleri oranlarında Malatya ya yardıma seferber etmiştir. Ama şöyle bir gerçeklik var ne kadar çok iş yaparsanız o kadar çok beklenti arttırırsınız ve her şeyi tamı tamına yapma gücüde hiç bir faniye verilmemiştir. Dolayısıyla vekilimizin az da olsa eksikliklerini gündem yapmak haksızlık..Büyük gayretlerini, Malatya ya büyük hizmetlerini gölgelemek olur.Vekilimize başarılar diliyor Malatyaya sevgilerimi yolluyorum.
    %44
    %56
    Yanıtla
  • Lşyakat (7 ay önce)
    O sabah akşam ağzınızdan düşürmediğiniz "liyakat" kelimesi var ya!!!! İşte bu liyakatsizlikle ve bu kör bakışla büyükşehirlerin çığunu kaybedeceksiniz... ben cahil aklımla görüyorum da sağı solu süper danışmanlarla dolu olan bu sevgili CHP'liler görmüyor.. kaç dönemdir yeter artık hepinizden bıktık bir gram felsefi stratejik taktiksel mantıksal siyasi vs vs politik katkınız yok çünkü en başta sizde ver danışmanlarınızda liyakat yok!!! Artık bırakın faydadan çok zararınız var partiye hepinizin...
    %90
    %10
    Yanıtla
  • çavuşoğlu (7 ay önce)
    Daha hala kılıçdaroğlu diyorlar arkadaş kimsenin umrunda değil iktidar olmak ülkeyi yönetmek.Demokrasi varsa hiç kimse vazgeçilmez olmamalı hele başarısızsa.Veli ağbaba tek başına muhalefetti mecliste,kendisini tanımam etmem tvde gördükçe konuşmalarını gurur duyuyorduk.
    %75
    %25
    Yanıtla
  • malatyalı (7 ay önce)
    chp malatya 2.sıra adayını yanlış belirledi.çantada keklik gördüklerinden ,bu fırsatı kullanmak istediler olmadı.2 vekil chp rahat olurdu.kılıçdaroğlu olağan üstü bir çaba gösterdi.alabileceği oyu sadece kendi çabası ile aldı.akşenerin son hamlesi kılıçdaroğlunu ve millet ittifakını derinden yaraladı .bu hamle hep beklenen bir hamle idi zamanı bilinmiyordu.millet ittifakının başarılı olma ihtimali yükselince ,akşener gelen emirle hamlesini yaptı.bu şunu gösteriyor chp asla hiçbir parti ile ittifaka girmemeli ,belli bir çizgi üzerinde olmalı,bu partiye gönül verenler zaten hakim zihniyetin doğrudan karşısında olanlardır.halkı aydınlatarak yola devam tek yoldur.bir başkasına benzemek neden olsun ,sağ partilerde oyun ,aldatma çok chp de bu olmamalı.hak eden vekil belediye başkanı olmalı ,iktidar olmak için kırk taklaya gerek yok.
    %73
    %27
    Yanıtla
  • Mehmet (7 ay önce)
    3 ilçe belediye başkanından birini bile kurultay delegeligine yazmamış bir yönetim. Bu anlayış ile mı ülke yönetimine talipler. Kendi iclerinde hizip var
    %93
    %7
    Yanıtla
  • Malatyalı (7 ay önce)
    Seloyla aranız cok ıyı ıstedıgınız zaman istedıgınız kişinın cocuklarını işe aldıracak kadar sanımıyetınız var sızın arkanızdan konusanlar sıze kufur edenler susmuş megerse buyuksehırde işe bağlamış bırıcık oğulları chp den olmaz ömur boyu muhalefette kalacaksınız kılıcdaroğlu cumhurbaşkanı olana kadar sevecegım sizi
    %54
    %46
    Yanıtla
  • hasan bey (7 ay önce)
    düzelmez tabanını görmesen düzelmez koltuk sevdasına düşersen düzelmez yandaşı/adamını delege yaparsan düzelmez çiftlik gibi kullanırsa olmaz il-ilçe örgütü adam gibi çalışmasa olmaz herkesi küstürürsan hiç olmaz bu iş mesajla hiç hiç olmaz
    %88
    %12
    Yanıtla
  • Carbon (7 ay önce)
    Al bir tane daha çıktı Kılıçdaroğlu yağcısı koca seçim gitmiş halâ Kılıçdaroğlunu ağzına alıyorlar nasıl bir menfaatmış bu
    %77
    %23
    Yanıtla
  • hasan (7 ay önce)
    merak ediyorumda Veli Ağbaba ilk Malatya vekili olduğu zaman CHP nin oyu yüzde kaçmış şimdi CHP nin oyu yüzde kaç Malatya da? bilen varsa yazabilir mi? hani çok çalışıyormuş ya sayın vekil. madem çalışıyormuş yüzde kaç arttırmış CHP nin oyunu bu kadar yıllar içinde. birde aile ve kendi serveti ne kadar artmış vekilliğinden buyana. keşke bunları soruşturacak bir kurum olsa. sadece Veli Ağbaba için değil tüm vekiller için.
    %67
    %33
    Yanıtla
  • Ali44 (7 ay önce)
    Sayın vekilim malatya da vatandaş kendi imkanlarıyla yaptığı prefabrik evlere elektrik baglatamıyor belediyeden ruhsat alın deniyor belediye hala normale dönmüş degil burası Afet bölgesi hala vatandaşa zorluk çıkartılıyor haliyle göç veriyor malatya
    %88
    %12
    Yanıtla
  • Kemal baskan (7 ay önce)
    Bakıyorumda sayın vekilim 3 gündür mlt belediye başkanının yaptığı usulsüz işe alımlarını eleştirip boy boy videolar yayınlıyorsunuz seçilen chp il yönetiminden 3 tane akrabayi yani soyadı doğan olanları getirmisiniz.ya gerçekten soy adı benzerliği yada gerçekten chp mlt yönetimi de secimle değil atamayla geldiği anlaşılıyor
    %67
    %33
    Yanıtla
  • Arapgirli bir demokrat (7 ay önce)
    Şuralarda yazılanları okuyunca veli ağbaba ne yapmış size seçim sürecinde deprem sürecinde nasıl çalıştı hepiniz çok iyi biliyorsunuz. Kızıldaş efendi senin derdin makam parti senin umrunda değil. sen ataşehirle gizli gizli kulis yapmaya devam et.
    %63
    %37
    Yanıtla
  • Malatya sevdalısı (7 ay önce)
    Seçimin etik olmadığını bile söylemişsin başkan ikincisi dikkatimi çeken birşey oldu Ağbaba yıldız ile birlikte oturuyor gök yoktur bundan anlayacak Ağbaba kazandı yıldız değil ama gök’ü de tebrik ederim kendi yazdıkları listede 109 oy almak başarı onlar için başarısızlık çünkü liste yapılıyor acaba yıldız kayıp eder korkusu ile veli Ağbaba ile birlikte oturuyor görsünler diye yanında
    %92
    %8
    Yanıtla
  • Murat (7 ay önce)
    Gördük ki milletin derdi zerre umurunuzda değilmiş. Aklınızı başınıza alın ve yenilenin. Bu kafayla giderseniz ülkenin son demokrasi kırıntılarını da hep beraber yitireceğiz. Yenilikte hayır vardır. Milletin isteği yenilenmeniz ve değerlerimizi korumanızdır.
    %85
    %15
    Yanıtla
  • Hekimhanli (7 ay önce)
    Arguvan belediye başkanını konuşmasından dolayı kutluyorum. Sonuna kadar haklı. Malatya da partinin bu durumda olmasından veli agbaba sorumlu.
    %71
    %29
    Yanıtla
  • Halkın partisi (7 ay önce)
    Kendi yazdığı Battalgazi ve Yeşilyurt ilçe delegeleri bile kendine yeterli desteği vermedi.Basari ahlaklı olmalıdır.Cumhuriyet Halk Partisi Malatya da boyunduruk altındadır.Veli agbabanin il baskanili için Barışa söz verdim demesi,artik Malatya nın takdiridir.Bu kafayla il başkanlığını kazanır ,Malatya ise çocukların geleceği ise kaybeder.
    %80
    %20
    Yanıtla