SON DAKİKA
SON DEPREMLER

CHP'nin Başvurusuna Red.. BBP YSK'ya Başvurdu

0
Güncellendi - 2019-04-06 18:36:53
CHP'nin Başvurusuna Red.. BBP YSK'ya Başvurdu
A- A+ PAYLAŞ

Cumhuriyet Halk Partisi’nin Akçadağ İlçesi’nde geçersiz sayılan tutanakların tekrar incelemesi noktasında İl Seçim Kuruluna yaptığı başvuru reddedilirken, Büyük Birlik Partisi ise Darende İlçesi’nde sandıkların tamamının yeniden sayılması için Yüksek Seçim Kurulu’na (YSK) başvuruda bulundu.

Akçadağ ilçesinde ilçe seçim kuruluna 3 dilekçe veren Cumhuriyet Halk Partisi’nin, 2 itirazı reddedilirken, biri ise kabul edilmiş ve 17 sandıkta yeniden sayım yapılmıştı. CHP, reddedilen dilekçeleri için İl Seçim Kurulu’na başvuru yaptı. İl Seçim Kurulu, Cumhuriyet Halk Partisi’nin yaptığı başvuruyu kabul etmedi.

Akçadağ İlçesi’nde 31 Mart’ta gerçekleştirilen Mahalli İdareler Seçimlerinde oy sayımında tüm sandıklarda toplam 888 oyun geçersiz sayıldığı belirlenmişti.

BBP, YSK’YA BAŞVURDU

Büyük Birlik Partisi, Darende İlçesi’nde sandıkların tamamının yeniden sayılması için başvurduğu İl Seçim Kurulundan red kararı alınca Yüksek Seçim Kurulu’na başvuruda bulundu. Büyük Birlik Partisi, oyların tamamının yeniden sayılması için ayrıca itiraz ettikleri sandıkların ve geçersiz oyların yeniden sayılması için YSK’ya itiraz dilekçesini gönderdi.

Cumhuriyet Halk Partisi ve Milliyetçi Hareket Partisi, Hekimhan’da geçersiz oyların yeniden sayılması için İl Seçim Kurulu’na başvurdu. İl Seçim Kurulu henüz kararını vermedi.

Ferdi DURDU, Yeni Malatya Gazetesi- malatyahaber.com

UYARI: Sitemizde çoğunlukla muhabir arkadaşlarımızın imzalarıyla ya da mensubu oldukları basın kuruluşları kaynak belirtilerek yayınlanan üstteki haber benzeri araştırmalar, haberler, röportajlar, maalesef “emek hırsızı” –özellikle de biri sürekli olmak üzere- sözde bazı internet yayıncıları tarafından, ya aynen ya da küçük bazı değişiklikler yapılarak, kendi özel araştırmaları ya da haberleriymiş gibi kendi yayın organlarında yayınlanabilmektedir. Haber kaynağıyla ya da araştırmasıyla, istihbaratıyla uzaktan yakından ilgisi olmayan, sadece gerçek gazetecilerin ‘kamuoyunun bilgisine sunulmuş’ emeğinin üzerine ‘çöküp’, gazetecilik- habercilik yaptıklarını zanneden ve böylece kamuoyunu da aldatanların bulunduğuna bir kez daha dikkat çekerken, söz konusu unsurları da ‘gerçek gazetecilerin emeğini çalmamaları’ konusunda uyarıyoruz.
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmayacaktır.

Yorum yazın

İsim yazmalısınız
Doğru bir email yazmalısınız
Yorum yazmalısınız

1 yorum yapılmış

  • yavuz44 (5 yıl önce)
    Chp, Bbp'nin sadece ilçe itirazları red Akp koca istanbul'da Ankara'da hemen kabul tabi efendim ne demek isterseniz size veririz böyle bir çifte standart olurmu bee
    0
    0
    Yanıtla