SON DAKİKA
SON DEPREMLER

CHP'nin 'Gölge İl Milli Eğitim Müdürü'

CHP'nin 'Gölge İl Milli Eğitim Müdürü'
A- A+ PAYLAŞ

CHP'nin 'Gölge Milli Eğitim Bakanı' olan Genel Başkan Yardımcısı Suat Özçağdaş'ın Malatya ziyareti sırasında, 'Gölge İl Milli Eğitim Müdürlüğü' olarak da tanımlanan 'CHP İl Eğitim Sekreterliği' görevine Emine Aydıncak getirildi.

CHP’nin Milli Eğitim Bakanlığından Sorumlu Genel Başkan Yardımcısı ve gölge Milli Eğitim Bakanı Suat Özçağdaş, Malatya’da yaptığı inceleme ve ziyaretler sonrası bir basın toplantısı düzenleyerek yaparak Malatya Milli Eğitim camiasında yaşanan sıkıntılarla ilgili değerlendirmelerde bulundu ve gazetecilerin sorularını yanıtladı.

Özçağdaş, İl Başkanı Barış Yıldız’la birlikte Parti binasında düzenlediği basın toplantısında; “Milli Eğitimle ilgili sorunları yerinde incelemek ve raporlamak amacıyla Deprem bölgesi illerinde yaptığımız gezilerin son durağı olan Malatya’da başta Vali ve rektör olmak üzere, sendikalar, sivil toplum kuruluşları gibi tüm paydaşları ziyaret ettik ve eğitimle ilgili rakamlar aldık.

Ana muhalefet partilerinin iki önemli görevi vardır. Bunlardan birincisi toplumun ortak sorunlarını kamuoyuna duyurmak takipçisi olmak ve sorunlarla ilgili çözüm önerilerinde bulunmak.” İfadeleriyle Malatya’da yaşanan sorunların bir an önce çözümü için yetkililerin harekete geçmesini istiyoruz” dedi.

Okul binaları ve konteynerlerde yaşayan öğrencilerin çalışma alanların yetersizliği ve buna bağlı olarak yaşanan streslerin yarattığı psikolojik bunalımın, adı seçmeli ders olmasına rağmen öğrencileri belirli seçmeli derslere zorlamak gibi bir çok sorunun yaşandığını belirten Özçağdaş, sözlerini şöyle sürdürdü:

“73 bin konutun yapılması ve teslim edilmesi gerekirken aradan 18 ayda teslim edilen konut sayısı 8 bin. 25 binin de ihalesi bitmiş. Geri kalanların ihale tarihi bile belli değil” ifadeleriyle Malatya’da barınma sorunun henüz çözülemediğini belirtti.

Özçağdaş son olarak da “46 okul binamız depremlerde yıkılmış, 18 okul binamız da ağır hasar almış. Yıkılan ve ağır hasar alan okullarla birlikte 35 okulun da yıkılması kararı alınmış.  Toplam 101 okul binası yıkılacak. Yapılan ihale sayısı sadece 60. Peki 41 okul nerde?  Bu çocuklar yine sabahın köründe akşamın karanlığında sağlıksız çevre koşullarında ve can güvenliği endişesi ile okullarına gitmeye devam mı edecekler, Sayın Milli Eğitim Bakanı?” sorusuyla açıklamasını  tamamladı.

MALATYA İL EĞİTİM SEKRETERİ AYDINCAK
Konuşmanın tamamlanmasının ardından “ CHP Genel Merkezi tarafından ‘Gölge Bakanlıklar’ oluşturuldu. Ve sorunlar bu gölge kabine tarafından gündeme taşınıyor. Sizin de belirtiğiniz gibi Malatya’mızın sorunları çok ağır. Gölge Kabine uygulamasını Malatya yerelinde ‘Gölge Müdürlükler’ gibi bir çalışma grubu genel merkez tarafından oluşturulması ve desteklenmesi düşünülüyor mu?” sorusunu yöneltti.

SoruyuÖzçağdaş;  “Malatya’da olduğu gibi bütün örgütlerimize bir genelge gönderdik.  Malatya’da İl Eğitim Sekreterimiz Eğitimci Emine Aydıncak (yandaki fotoğrafta) bu işi üstlenecek. Her ilçe ve ilde eğitim sekreterlerimiz var. Bunların tamamı gölge bakanlıklara bağlı. Bu arkadaşlar, benimle çalışacaklar. Her ilde ve ilçede eğitim komisyonu kuruyoruz. Bu eğitim komisyonlarımız, yereldeki sorunları çalışmaya başlıyorlar. Bu yereldeki sorunları bize raporlayarak, birkaç farklı aksiyon alacağız. Bir tanesi bu yerelde yaşayıp; Türkiye çapında bize katkı yapabilecek akademisyen hocalar var, onları genel merkezdeki akademisyen gruplara dahil edeceğiz. İki, yerelde tespit edilen sorunlar var. Bu noktada başkan çalışacak, ilin vekili gerekirse o dahil olacak, gerekirse ben dahil olacağım.  Onların yaptığı bu çalışmaları ben dönem dönem il eğitim sekreterleri bazen Ankara’da bazen bölgelerde örneğin bu 6 ili Malatya’da toplayacağım, burası uygun. Genel merkezde 20 çalışma grubu kurduk.  O 20 çalışma grubunda 120 akademisyen, sendikacı arkadaş görev aldı. Bu 20 komisyonun içindeki çalışmalarda sonbahardan itibaren bir takım çalışmalar yapacağız. Sahada, parlamentoda çalışacağız. Kurumsal olarak yeni kurumlar kuruyorum parti içinde eğitim alanında. Çünkü kurumsallaşma önemli.” diye yanıtladı.

Yaşar KARAASLAN, malatyahaber.com- Malatya Yorum Gazetesi

UYARI: Sitemizde çoğunlukla muhabir arkadaşlarımızın imzalarıyla ya da mensubu oldukları basın kuruluşları kaynak belirtilerek yayınlanan üstteki haber benzeri araştırmalar, haberler, röportajlar, maalesef “emek hırsızı” –özellikle de biri sürekli olmak üzere- sözde bazı internet yayıncıları tarafından, ya aynen ya da küçük bazı değişiklikler yapılarak, kendi özel araştırmaları ya da haberleriymiş gibi kendi yayın organlarında yayınlanabilmektedir. Haber kaynağıyla ya da araştırmasıyla, istihbaratıyla uzaktan yakından ilgisi olmayan, sadece gerçek gazetecilerin ‘kamuoyunun bilgisine sunulmuş’ emeğinin üzerine ‘çöküp’, gazetecilik- habercilik yaptıklarını zanneden ve böylece kamuoyunu da aldatanların bulunduğuna bir kez daha dikkat çekerken, söz konusu unsurları da ‘gerçek gazetecilerin emeğini çalmamaları’ konusunda uyarıyoruz.
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmayacaktır.

Yorum yazın

İsim yazmalısınız
Doğru bir email yazmalısınız
Yorum yazmalısınız

12 yorum yapılmış

  • Malatyalı (4 hafta önce)
    Güldürmeyin adamı gölge bakanmı olur boşa kürek çekiyor gitsin okullardaki heykellere konuşsun.
    %64
    %36
    Yanıtla
  • Atilla Han (3 hafta önce)Malatyalı isimli kullanıcı yorumuna
    O okullardaki heykel ülkenin kurucusu Atatürk un heykeli hayırdır senin Atatürkle bi derdin mi var bi kan testi yaptir bakalım, Hic bir Türkün Atatürk'le derdi olamaz , senin kaninda bir bozukluk var kesin (((( admin bunu mutlaka yayımlamalısın))))
    %100
    %0
    Yanıtla
  • Reşat (4 hafta önce)
    Allah yardım etsin ne diyelim
    %100
    %0
    Yanıtla
  • ALİ (4 hafta önce)
    Gölge etmesin başka ihsan istemez.
    %58
    %42
    Yanıtla
  • Kernekli (4 hafta önce)
    Malatya’da depremden zarar görüp yıkılan kamu binalarında özellikle okullarda büyük sıkıntılar var. Bu okulların yıkımı hemşehricilik ilişkisiyle “ihalesiz” olarak verildi. Yıkan firmalar demiri alıp satıp molozu olduğu gibi bıraktılar. Biz vatandaş olarak bunları biliyoruz da sözde muhalif siyasilerin bundan haberi yok mu? Ne hikmetse başka şehirdeki Malatyalılar Malatya’ya hep kör hep sağır! Bu vurgunu meclis kürsüsünden dile getirin tüm Türkiye bilsin!
    %58
    %42
    Yanıtla
  • Malatyalı (4 hafta önce)
    Bunlar AKP'nin ekmeğine yağ sürmekten başka bir şeye yaramazlar.
    %67
    %33
    Yanıtla
  • Gündüzbeyli (4 hafta önce)
    Pek bir haber değeri yok
    %80
    %20
    Yanıtla
  • mustafa44 (4 hafta önce)
    Ne müdür, ne müdür:))) Sorun acaba eğitim nedir sorusuna cevap verebilecek mi? Ama Para nasıl kazanılır diye sorun onu çok iyi biliyor...
    %77
    %23
    Yanıtla
  • suat (4 hafta önce)
    CHP demokrasi var diyorlar ya hepsi yalan, Ağbaba gölge genel başkanlık görevini yürüterek istediklerini göreve getirip istediklerini partiden ihraç ediyor. Ağbaba tabanın tepkisini çekmeye ve CHP örgüt tabanının karşısına almaya devam ediyor. Chp altı ok anlamı bir işe yaramıyor. Yalnız CHP dikkatini çekerim siz bir daha %38 rüyanızda görürsünüz! Siz pariste gezmeye devam edin. Size oy verenler sizleri meydanlarda görmek istiyor, pariste kuş sütü eksik masanın başına toplanmış kişiler olarak görmek istemiyor.
    %59
    %41
    Yanıtla
  • Hakan (4 hafta önce)
    Ne güldüm be, il başkanı bunun Okuluna %15 ortağım dedi birbirlerini anca pohpohlar pohhhlayın sadece fotoğraf çektirmek için partiye gelin halkımızda chp den umut beklesin Editör bey yayınlayın yorumlarımı sen her seferde kişisel husumet diyerek yayınlamamaya kararlısın.Tarafsız gazetecilere selam .
    %85
    %15
    Yanıtla
  • Malatyalı (4 hafta önce)
    Veli Ağbaba yine söz verdiği şahısları tek tek bir yerlere getirmeye çalışıyor ama zor . Gölge bölge bunlar hayâli işler.
    %72
    %28
    Yanıtla
  • Mehmet (4 hafta önce)
    Din kültürü seçmeli derslerinden mi zorla seçtiriliyor diye bahsediyorsunuz? Sorun çözmek istiyorsanız ya da gölge milli eğitim müdürünüz varsa Gaziosmanpaşa, mimar Sinan gibi konteyner kent dibinde inşaatı kaç yıldır devam eden okullarının binasının önüne gitseydiniz. oradan başharık TOKİ’ye 3 yıllık eksiklere, oradan bitmeyen kuzey çevre yoluna vs geçerdiniz. Kagit üstünde ve masa başında konuşuyorsunuz. Maalesef sahandan bir habersiniz ve sizde iktidara geldiğinizde halk için hiç bir şey yapmayacaksınız. Halk bu seferde sizin yapmadıklarınızdan usanacak. Depremde evsiz kalan biziz.geriye kalan henüz ihalesi bile yapılmamış evlerle ilgili bir öneri getirip bizi kurtarsanıza. Her gün mecliste kredi ve hibe oranını artırın desenize. iktidar ve muhalefet halk için yok, kendi koltukları için var. Var olmaya devam edecek kadar kendilerine olan muhtaçlığı sona erdirmeyecek kadar halka damla damla lütufta bulunuyorlar. Hayatımızda bir kere evimiz yıkıldı. Bir daha evimiz yıkılmayacak. 15-20 yıllık birikim gitti bir 10 yıl daha biriktirip kendimizi kısacağız. Öyle veya böyle yaşayacak yer bulacağız. Bizim tarihte bir kez evimiz yıkıldı ve düzelecek ancak tarih denetimsizliği cezasızlığı affetmeyecek sorumluların isimleri her zaman hatırlanacak.
    %71
    %29
    Yanıtla