Malatya'da düzenlenen, milletvekili Veli Ağbaba'nın desteklediği, mevcut il başkanı Barış Yıldız'ın tek aday olarak katıldığı Cumhuriyet Halk Partisi (CHP) 39. Olağan İl Kongresi'nde partililer arasında kavga çıktı. Yumrukların havada uçuştuğu kavga sonrası salona çevik kuvvet ekipleri sevk edildi.
“PARTİ ŞİRKET GİBİ YÖNETİLEMEZ”
Sabah saat 10.00 sıralarında Kongre ve Kültür Merkezi'nde başlayan CHP Malatya 39. Olağan İl Kongresi'nde olaylar çıktı. Yazıhan Belediye Başkanı Abdulvahap Göçer'in, delege tespitlerinin haksız ve yanlı yapıldığına ilişkin ifadelerde bulunduğu konuşması sırasında bazı partililer tepki gösterirken, tepkilerin ardından Göçer'in destekçileri ile diğer partililer arasında tartışma çıktı.
Göçer, konuşmasında “Cumhuriyet Halk Partisi siyasi bir partidir, şirket gibi yönetilemez. Bizler Cumhuriyet Halk Partisi’nin iktidara gelmesi için savaşıyoruz, birilerinin milletvekili, belediye başkanı olması için değil” dedi.
Başkan Göçer, “Yapılan herhangi bir yanlışa müsamaha göstermek yanlıştır. Bu süreçte belediye başkanlığının ne kadar zor olduğunu iyi bilirim. Amacımız iktidar olmak, iktidar olmak için halkın tabanına yayılmamız lazım. Halkın tabanına nasıl yayılırsınız? CHP’ye gönül vermiş üyelerini göz ardı etmeyerek. Kayyumlardan şikâyetçiyiz ama kendimiz bunlardan farksız davranıyoruz. İlçe kongrelerinin hepsi takip ettim. Yazıhan ilçe kongresi 50 metrekare bir yerde yapılırken diğer ilçe kongreleri salonlarda yapıldı. Battalgazi’nin 400’e yakın delegesi varken 100 kişiye yakın delegeyle seçildi. Yeşilyurt ilçe kongresi il binasının altında yapıldı. Cumhuriyet Halk Partisi siyasi bir partidir, şirket gibi yönetilemez. Buna fırsat vermeyeceğiz. 20 yıldır, ekonomik, hukuk, sağlık ne halde. İktidar olamıyoruz. Bizler Cumhuriyet Halk Partisi’nin iktidara gelmesi için savaşıyoruz, birilerinin milletvekili, belediye başkanı olması için değil.” diye konuştu
“TALİMATIMA UYSUN DERSENİZ BELEDİYE BAŞKANLARINIZI İÇERİ ALIRLAR”.
Eleştirilerin partinin iktidara gelmesi için yapıldığını belirten Göçer, “Yanlışları söylemek zorundayız. Gücünüz delegeye yetiyor, hadi gücünüz yetiyorsa Ertan Yıldız’ı silseydiniz. Sayın Vekilimiz Veli Ağbaba, aradığımızda telefonu açıp, elinden geldiğince yardımcı oluyor, hakkını vermek lazım. Ama 2011 yılından beri parti bir milletvekili çıkardı. Yıllardır partinin tabanını çarçur ettiniz. Yazıhan’da AKP’nin belediye başkanını yendik. İstişareyle konuşarak yendik. Benim talimatıma uysun, benim dediklerimi yapsın derseniz belediye başkanlarınızı teker teker içeri alırlar.” dedi.
Konuşma sırasındaki gerginlik sonra, yumruklu kavgaya dönüştü. CHP Genel Başkan Yardımcısı ve Sivas Milletvekili Ulaş Karasu, Adıyaman Belediye Başkanı Abdurrahman Tutdere ve çok sayıda milletvekilinin de bulunduğu salonda yaşanan kavga nedeniyle bölgeye çevik kuvvet ekipleri sevk edildi. Polis ekipleri olaylara müdahale ederek tarafları ayırdı.
Kavga sonrası kongre salonunda güvenlik önlemleri artırılırken, program kaldığı yerden devam etti.
AĞBABA'NIN KONUŞMASI..
Yaşanan arbedenin ardından söz alan CHP Malatya Milletvekili Veli Ağbaba, 31 Mart yerel secimlerinde genel merkezin gorevlendirmesiyle aday olduğunu hatırlatarak, CHP’nin 1972 yılından bu yana Malatya’da aldığı en yüksek oyu kendisinin sagladığıını ifade etti.
Ağbaba, yaptığı çalışmalara ve yerel desteğe dikkat çekerek şunları söyledi:
“Malatya’yı kendi canım kadar seviyorum. Arguvan, Hekimhan’da kültür merkezleri, Arapgir’de birçok projeye katkı sağladık. Hiçbir zaman siyasi ayrım yapmadım. Malatya’da camisinden cemevine kadar kim ne istediyse elimden gelen desteği verdim. Ben işime bakarım. Sahaya çıktığımda seçimi kazanacağıma inandım. Maddi ve manevi olarak elimden geleni yaptım. Geçtiğimiz hafta yapılan ankette, Malatya’da 3 milletvekiline denk gelen bir sonuç çıktı. Bu tablo bize umut veriyor.”
YILDIZ YENİDEN..
Kongrede tek aday olan mevcut İl Başkanı Barış Yıldız, açılış konuşmasında partililere teşekkür etti ve mevcut siyasi duruma değindi.

Yıldız, konuşmasında şunları söyledi;
“Partimiz zor günler geçiriyor. Ülkemiz karanlık günler altında. Bu salonu doldurarak faşizmin karşısında olduğunuz için hepinize ayrı ayrı teşekkür ediyorum.” dedi.
Kongrede 398 delegeden 315 delege oy kullandı, 5'i geçesiz, sayıldı ve 310 oy ile Barış Yıldız tek aday olarak il başkanı olarak seçildi.
İL BAŞKANI: Barış Yıldız
İL YÖNETİM KURULU (ASİL ÜYE)
İbrahim Arduç
Mehmet Arıkan
Emine Aydıncak
Mehmet Emre Bayer
Fırat Bozkuş
Emine Cengiz
Burca Benay Çınkılıç Turfanda
Turgay Demirhan
Veli Doğan
Zeynal Doğan
Evren Fidan
Yeliz Güzel
Hüseyin İn
Hayati İnce
Zübeyde Karatepe
Hüseyin Mecit
Songül Otur
Nadir Öksüz
Cengiz Özdemir
Şükrü Polat
Nüvit Solmazgül
İlhan Şimşek
Ayla Tunçdemir
Berk İlkem Vural
İL YÖNETİM KURULU (YEDEK ÜYE)
Müslüm Özen
Abidin Kul
Mehmet Doğan
Eyüp Yılmaz
Ali Kadıoğlu
Sezer Altaş
Müslüm Karadağ
Cumali Sancar
Seyfettin Tahtasakal
Kenan Pulat
Esen Pehlivan
Engin Doğan
Şahin Işık
Bekir Çiçek
Hüseyin Aslan
Feramuz Tan
Burak Güzel
Faruk Sular
Cem Kaçmaz
Berkan Tunçdemir
Miraç Ekin Erbaş
Ada Şahin
Ülger İnan
Delfin Su Durdu
İL DİSİPLİN KURULU (ASİL ÜYE)
Mehmet Ayhan Altınok
Zübeyde Aslan
Sami Mehmet Budak
Neriman Çelik
Zeynep Doğan
Hasan Işık
Hüseyin Kutlar
Sami Polat
Özgür Yenice
İL DİSİPLİN KURULU (YEDEK ÜYE)
Firdes Şahin
Zeynel Abidin Gündüz
Hasan Hüseyin İncesu
Turgay Yıldırım
Barış Polat
KURULTAY DELEGELERİ LİSTESİ
Hakkı Ayas
Nezahat Aydın
Yağmur Çabuk
İbrahim Çakır
Melisa Yavaşoğlu Çiçek
İbrahim Erbaş
Alper Gürsoy
Basri İlhan
Battal Gazi Nergiz
Cengiz Özdemir
Erdal Ülgen
Barış Yıldız
malatyahaber.com- iha








