SON DAKİKA
SON DEPREMLER

CIA Aşıyla Aramış

A- A+ PAYLAŞ
 
El Kaide’nin eski lideri Usame bin Ladin’i bulmak için sahte bir aşı programı düzenlendiği ortaya çıktı 
 
CIA’in 2 Mayıs’ta Pakistan’da öldürülen El Kaide’nin eski lideri Usame bin Ladin’i bulmak için sahte bir aşı programı düzenlediği ortaya çıktı. İngiliz Guardian gazetesinin haberine göre, bu süreç Ladin’in özel kuryesi Ahmed el Kuveyti’nin takibe alınmasıyla başladı. ABD, Kuveyti’nin Bin Ladin’in yaşadığı düşünülen evi ortaya çıkarmasının ardından eski El Kaide liderinin gerçekten orada yaşayıp yaşamadığını anlamak için DNA’sını elde etmek istedi.
 
Doktor hatası yakalattı
 
Bu amaçla saklandığı yer olan Abbottabad’da sahte bir aşı programı başlattı. Programın amacı DNA örnekleri toplayarak, Ladin’in 2010’da ABD’de ölen kız kardeşinin DNA’sı ile karşılaştırmaktı. Şakil Afridi adında Pakistanlı doktor martta köylerde yoksullara bedava Hepatit B aşısı yapmaya başladı. Ancak nisan ayında, üç doz olan Hepatit B aşısının ikinci dozunu yapmak için köylere dönmedi ve Ladin’in yaşadığı Bilal kasabasına gitti. 
 
Afridi’nin programını değiştirerek varlıklı bir mahalleye uğraması Pakistanlı yetkililerin dikatini çekti ve Afridi gözaltına alındı. Afridi, plan ortaya çıkarıldığından beri ABD ajanı suçlamasıyla Pakistan istihbarat servisi tarafından gözaltında tutuluyor. 
 

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmayacaktır.

Yorum yazın

İsim yazmalısınız
Doğru bir email yazmalısınız
Yorum yazmalısınız