SON DAKİKA
SON DEPREMLER

“Ciddi Bir Borç Var, Kur Farkından Dolayı Bu Borç Yükseldi”

“Ciddi Bir Borç Var, Kur Farkından Dolayı Bu Borç Yükseldi”
A- A+ PAYLAŞ

Yeni Malatyaspor Kulübü Başkanı Adil Gevrek, bir önceki yönetimin aldığı kongre kararının hükümsüz olduğunu öne sürerek, başkanlığa seçildiği olağanüstü genel kurulun hukuka uygun olduğunu ve imza yetkisinin kendilerinde olduğunu söyledi.

1. Lig’de mücadele ederken 6 Şubat depremi nedeniyle ligden çekilen Yeni Malatyaspor’da başkanlığa seçilen Adil Gevrek, yeni yönetimi ile birlikte basın karşısına geçti. Bir otelde gerçekleşen toplantıda konuşan Başkan Gevrek, önceki başkan Ahmet Yaman’ın geçtiğimiz günlerde açıkladığı genel kurul kararının hukuka uygun olmadığını ifade ederek, “Kongre yapıldı. İptal edilmeye çalışıldı. Sonrasına usule uygun olmadığı söylendi. Yapılan kongre hukuka uygundur. İmza yetkisi bu yönetimdedir. TFF, UEFA, FIFA kongreyi tasdik etti. Bizim aldığımız karar geçerlidir. Asla diğerlerine itibar etmeyin. Yeni Malatyaspor’un itibarını zedeliyor” dedi.

Yeni Malatyaspor’u yeniden ayağa kaldırmak için mücadele edeceklerini belirten Gevrek, “Malatya’ya sevdamız var. Bu dönem öyle bir dönem ki elimizden gelenin fazlasını yapacağız. Malatya’da herkesle birlikte takımı özlenen günlere getiririz. Başarı, hata, eksik ve artı olur. 8 yıl başkanlık yaptık, birlikte büyük başarılara imza attık. Zaman zaman inişler oldu. Onu tekrar ayağa kaldırmak lazım. Yeni arkadaşlar gelsin diye göreve talip olmadık ama maalesef keşke dediğimiz gibi olsaydı. Keşke bize ihtiyaç olmasaydı. Biz inanıyoruz, Yeni Malatyaspor’u eski günlerine getiririz” şeklinde konuştu.

Kulübün mevcut tesisinin yüzde 75’ini ve sahaları Yeni Malatyaspor Kulübünün yaptığını ifade eden Gevrek, “Bunlar hep eserdir ama görülmedi. İniş olunca başarılar futbolda bunlar görülmüyor. Düşme olur ama önemli olan kalkmasını bilmektir. Bugün inandığımız için buradayız” dedi.

Kulübün borçlarının ödenmesi ve transfer tahtasının açılması noktasında da konuşan Gevrek, “Malatya ve farklı illerde istişare edeceğiz. Ciddi bir borç var. 318 milyon borç bırakmıştık, kur farkından dolayı bu borç yükseldi. Yeni Malatyaspor’u tekrar ayağa kaldıracağız. Futbolcu kardeşlerimiz ile görüşüyoruz. Fedakarlık yapmalarını istedik. Görüştüğümüz futbolcu kardeşlerimiz ellerinden geleni yapacaklarını söylediler. Bu borcun hepsini Yeni Malatyaspor’un ödemesi çok zor. Görüşmelerle bu borcu kapatacağız. Borcun ödenmesi için projeler devam ediyor. Sonuca ulaşacağımıza inanıyoruz” ifadelerine yer verdi.

Haqi Osman ve Philip Awuku’nun gidişlerine Ahmet Yaman yönetiminin engel olmadığını da ileri süren Gevrek, “Bizden önce bu oyuncular gitmiş. Görüşmeler yaptık. Bu iki oyuncu gitti. Bilmemezlikten, umursamamazlıktan ne derseniz deyin” şeklinde konuştu.
8 yıllık yönetimi süresince bir yolsuzluk bulunması durumunda kulübün borcunun hepsini kendisinin ödeyeceğinin sözünü de veren Gevrek, “Futbolculara cebinden para verdim ama hırsızlıkla suçladılar. Bir yolsuzluk bulamazlar. Ben buradayım. Salladıkları çekler resmidir. Yolsuzluk bulsunlar borcu tek başıma ödeyeceğim” diye konuştu.

İha

UYARI: Sitemizde çoğunlukla muhabir arkadaşlarımızın imzalarıyla ya da mensubu oldukları basın kuruluşları kaynak belirtilerek yayınlanan üstteki haber benzeri araştırmalar, haberler, röportajlar, maalesef “emek hırsızı” –özellikle de biri sürekli olmak üzere- sözde bazı internet yayıncıları tarafından, ya aynen ya da küçük bazı değişiklikler yapılarak, kendi özel araştırmaları ya da haberleriymiş gibi kendi yayın organlarında yayınlanabilmektedir. Haber kaynağıyla ya da araştırmasıyla, istihbaratıyla uzaktan yakından ilgisi olmayan, sadece gerçek gazetecilerin ‘kamuoyunun bilgisine sunulmuş’ emeğinin üzerine ‘çöküp’, gazetecilik- habercilik yaptıklarını zanneden ve böylece kamuoyunu da aldatanların bulunduğuna bir kez daha dikkat çekerken, söz konusu unsurları da ‘gerçek gazetecilerin emeğini çalmamaları’ konusunda uyarıyoruz.
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmayacaktır.

Yorum yazın

İsim yazmalısınız
Doğru bir email yazmalısınız
Yorum yazmalısınız

18 yorum yapılmış

  • Ali cabbar (7 ay önce)
    Sizce Benim DERDİM XYSPOR mu düne kadar 10 yıl öncesi iflasın eşiğinde diye söylenecem ama belki bundan sonra ağlarsam inanma, bu gün Silivri'de villa siteleri yapıp satıyor olacam yarında Florya da olur ahahah güleyim bari özel yatimda çay keyfi yapıyorum iş görüşmesi orada yaparım genelde bu aralar helikopter alırsam şaşmayın yahu herşey temize çekildi yeniden kurtarıcı olabilirim çok sayıda İstanbul'da üst düzey iş patronları var dostlarım belkide onlar istedi benim sporda olmamı ya hayat bir gün paranın çamaşır makinesinde temizlendiginii spotta öğrendim şortumda para vardı çamura düştüm para çamur, kara oldu futbolcu arkadaşımın cebine koydum markete gonderdim herkes topçu diye itibar ettiler çamurlu kirli parayı alıp bozdular geri verdiler eve dönerken geri aldım çünkü temizlenmişti artık alıp istediğim yere köşk otel yaparım 2024 sonra bak demedi deme Malatya yıkılmış ben geldim yine bu kargaşada x+y spor aldım garip ben ya çok zekiyim yada aklımda zorum var..
    %100
    %0
    Yanıtla
  • Ali (8 ay önce)
    Amatöre yolculuk başlamıştır.Milletin derdi barınma.
    0
    0
    Yanıtla
  • MUSTAFA (8 ay önce)
    Sayın Gevrek kim yaptı bu kadar borcu acaba? Utanmasan bunu da diyeceksin.
    %100
    %0
    Yanıtla
  • Her taraf yalaka dolu (8 ay önce)
    Superligden düşerken bu kadar borç vardı bence nereye ne kadar borç olduğunu zatenn sizler daha iyi bilirsiniz.
    %100
    %0
    Yanıtla
  • Ruşen uçar (8 ay önce)
    gelen (a.y)giden (a.g)'i aratti,,,tribünleri terketmeyen ben bizzat görerek belirtiyorum ki a.gevregi desteklemekten başka ihtimalimiz yok (a.gevrek ile tanışmışlıgım yoktur)
    %42
    %58
    Yanıtla
  • Burak (8 ay önce)
    Kapatın gitsin kulübü Malatyanın ne size vereceği para ne de harcayacağı vakti var. Sen de İstanbula git ve bir daha gözümüze gözükme.
    %77
    %23
    Yanıtla
  • Saim (8 ay önce)
    Katakuleileile gitti katakuleile geldi gerçekten bu adam insana cariğiı ters geydirir
    %79
    %21
    Yanıtla
  • Ömer (8 ay önce)
    Başladı yine söğüşlemeye.Paran yoktu ne diye girdin bu işe.Ne kadar başarılı olursan ol,takımı tekrar süper lige çıkartsan dahi sen kötü bir izlenim bıraktın ve asansör takım ünvanını pekiştirdin.Malatyasporlular sana güvenmeyecek hiçbir zaman. Sadece bu takımı aklı başında birisi alana kadar
    %70
    %30
    Yanıtla
  • Fazilet-ül cehalet (8 ay önce)
    Malatyanın derdi kendine yeter.Klübü bu hale getiren bu şahıs değilmi? Kim çağırdı?Bırakıp gittiğinde çok sevinmiştik.Ne tuhaf?Sorunu yaratanlar ,çözüme gelmişler.Dikkat edelim.Malatyanın bir kuruş parası bile şimdi daha çok değerli.Uyan malatya!Biraz aklını başına topla malatya,
    %78
    %22
    Yanıtla
  • Vatandaş (8 ay önce)
    Bu ne arkadaş vatandaşı ekmeğe muhtaç olan ilin futbol takımı 300 milyon liradan bahsediyor. Yazık günah bu ne israftır bu ne doymuşluk. Benim naçizane görüşüm; bir çocuk bile karnı aç yatağı giriyorsa, babalar parasızlık nedeniyle intihar ediyorsa futbola harcanan para haramdır.
    %84
    %16
    Yanıtla
  • Zeki (8 ay önce)
    Youssouf Ndayishimiye‘nin bir sonraki transferinden alınacak %20 payı giderayak 200 bin euroya satıp cukkalayan zaten dış güçlerdi. Sadece o transferden 3 milyon eurodan fazla zarara sebep oldun. Ama az bile yaptın, daha fazlasını bu memleket hakediyor.
    %87
    %13
    Yanıtla
  • Forzamalatyaspor (8 ay önce)
    Yaho Tetteh gider Ahmet Yaman yönetimi Adil Gevrek yönetimini suçlar. Şimdi Hagi Osman ve avuku gider Adil Gevrek yönetimi Ahmet yaman yönetimini suçlar doğru dürüst bu şehrin sahibi yok mu? Yani hep böyle mı olacak ne oldu Yms milyonlarca zarara girdi bunu kim ödeyecek? cevap: borcumuz çok fazla yok şöyle yok böyle.. niyetiniz iyi ise (her iki yönetim için) en iyi oyuncularımız bedavaya elinin kolunu sallayarak gidiyor önce bunlara engel olun. Lütfen şefafmis olun kaç oyuncumuz var kaçı kiralık gitti kaçı fesih yaptı taraftara bilgi verin. Bu bedavaya giden oyuncuları da kim sebep olduysa ifşa edin çünkü bunlar iyi niyetli değil bilelim
    %84
    %16
    Yanıtla
  • Mehmet can (8 ay önce)
    Bir anda utanma olur yusuf un transfer inde yüzde 20 lik payı bile gizliden 350 euro ya sattın eğer satmayan kulübe geçen yıl 3600 000 euro gelir gelecekti kulüp bir nebze nefes alacaktı bayağı bir borcta kapatılacaktı Malatya Malatya olalı böyle bir zulüm görmedi sıfır borçlu bir kulüpte borç batağında bir kulübe rezalet
    %86
    %14
    Yanıtla
  • MUSTAFA (8 ay önce)
    Meydan boş, Sahipsiz Malatya, Her gelen keyfine göre yönetiyor, hesap veren yok. Bu takımın isminden Malatyasporu çıkarın bence. Sayın Gevrek çok istiyorsa mesela Gevrekspor koysun adını. İki defa bu klübü lgden düşürdüğünü ve bu kadar borca soktuğunu unutmuş görülüyor. Ama hakkıdır, bu millet çabuk unutuyor her şeyi.
    %86
    %14
    Yanıtla
  • muhammet (8 ay önce)
    ne güzell yalan söylüyorsun buda bir maaharet karar deferi nerde adil efendi noterden tastikledigin düzmece yönetiminle ahkam kesme bir malatya görecek senin yolsuzluklarını sabret yanına aldıgın 3-5 şakşakcıyla olmaz kongre günü aziz ayboğa ile kapının onunde dagıttıgın paralı adamcıklarınla el kaldırtıp başkan oldugunu herkes görecek kimse devletten büyük degill sabret bunların hepsi delil , ispatlı katil her zman cinayet yerine gelirmiş bunu unutma malatyaspor sevenler bir sözümde derebeylerine sizleri temsil eden insanlar takımın menfaatınden çok kendi menfaatlerine bakıyorlar habeririniz olsun
    %82
    %18
    Yanıtla
  • Efsane Malatyasporlu 1966 (8 ay önce)
    Sayın başkan, ya siz nasıl bir kişisiniz, gittiniz kurtulduk sandık yine geldiniz, zaten bu saatten sonra bu şehirden, bu takımdan bir şey de olmaz, bizi futboldan soğuttunuz, yetmedi şehirden de soğuduk, neydi günahımız da biz bunları yaşıyoruz.
    %85
    %15
    Yanıtla
  • Yeşilyurtlu (8 ay önce)
    Gaziantep hatay kadar olamadık adamlar hergün transfer yapıyor bizim başkan belli değil daha . Elimizde oyuncu da kalmadı. Neyi paylaşamıyorsunuz artık bitti bu takım anlayın !!
    %67
    %33
    Yanıtla
  • uğur tn (8 ay önce)
    Sen de haklısın şehirde sana dur diyecek idarecisi olmayan,genel kurulda kendi adamlarının olduğu bir yerde elinne almışsın koca takımı kukla gibi oynuyorsun. Geçen sene arkana bakmadın kaçtın şimdi ne oldu da döndün diyeceğim ama elbette senin bir çıkmaz oyunun vardır sayın gevrek öyle ya yolsuz bir başkansın eline aldığın takımı babanın çiftliği gibi yönetiyorsun. ve ne bir vali ne belediye başkanı ne de başka biri sana dur diyemiyor buda tabi onların ayıbı yada umursamazlığı olsun asıl olan senin şimdi başkan değil kulüpte yaptığın yolsuzluklardan dolayı hapishanede olman gerekiyordu ama işte hep dedik ya burası türkiye diye senide cezaevine gönderecek bir yargı yok bu ülkede. Allah ıslah etsin seni ve seni onaylayan genel kurul üyelerini ve seni hakikaten destekleyyen taraftarları.
    %85
    %15
    Yanıtla