Malatya Ziraat Odası Başkanı Enver Budan, 'Çiftçiler Günü' nedeniyle yaptığı açıklamada, çiftçilerin durumunun iç açıcı olmadığını söyledi.
14 Mayıs Dünya Çiftçiler Günü'nün Pazar günü olduğunu ancak tatile rast gelmesi nedeniyle Pazartesi günü Atatürk Anıtı'na oda olarak çelenk koyduklarını bildiren Malatya Ziraat Odası Başkanı Enver Budan, "Türkiye'deki çiftçilerin durumu ortadadır. Mesela, Malatya'da tütün ekimi yasaklandı. Pancara kota getirildi. Çiftçi alın terinin karşılığını alamıyor. Bu nedenle sıkıntılar büyüktür" dedi.
Budan, "Çiftçi kazanmıyor ki kazandığını harcasın. Bu sebeple esnafın da durumu iyi değil. Çünkü, çiftçi, mazot ve gübre fiyatlarının yükselmesi nedeniyle ektiği ürünün karşılığını alamıyor" şeklinde konuştu.