SON DAKİKA
SON DEPREMLER

Çığlık'ın Su Sorunu 146 Metrede Çıkan Su İle Çözülüyor

Çığlık'ın Su Sorunu 146 Metrede Çıkan Su İle Çözülüyor
A- A+ PAYLAŞ

Malatya Büyükşehir Belediyesi Su ve Kanalizasyon İdaresi (MASKİ) Genel Müdürlüğü, Doğanşehir ilçesi Çığlık, Kelhalil, Polatdere ve Eskiköy Mahallesi’nde TOKİ tarafından inşa edilen kırsal konutların içme ve kullanma suları için çalışmalarına ara vermeden devam ediyor. MASKİ Genel Müdürlüğü tarafından gerçekleştirilen çalışmalar neticesinde saniyede 10 litrenin üzerinde debiye sahip bir sondaj açıldı.

Çalışmalardan memnuniyetlerini ifade eden Çığlık Mahalle Muhtarı Mustafa İnan: “Bu suya gerçekten çok ihtiyacımız vardı. Mahallemizde içme suyu problemi yaşıyorduk. Çalışmalarından dolayı Büyükşehir Belediye Başkanımız Sayın Sami Er’e ve ekibine çok teşekkür ederiz.” dedi.

Bölgede yapılan sondaj çalışmasıyla ilgili bilgi veren MASKİ Genel Müdürü Sinan Çeçen, “Depremler sonrası altyapıda meydana gelen büyük hasarları gidermek için yoğun bir çalışma temposu içerisindeyiz. Çığlık Mahallesi gibi kırsal bölgelerde yaşanan su sorunlarını ortadan kaldırmak için çalışıyoruz. Ekiplerimiz tarafından Çığlık Mahallesi’nde 146 metre derinlikte sondaj çalışması yapıldı. Saniyede 10 litrenin üzerinde çıkan su, Çevre Laboratuvarımızda test edildi ve içilebilir olduğu onaylandı. Grup içmesuyu olarak kullanılacak olan kaynak Çığlık ile birlikte, Kelhalil, Polatdere ve Eskiköy mahallelerinde bulunan kalıcı deprem konutlarının su ihtiyacını karşılayacak. Hem yeni yerleşim alanlarında hem de mevcut altyapıda, sürdürülebilir ve dayanıklı bir sistem kurmak için ekiplerimiz sahada özveriyle çalışıyor. Hedefimiz, kesintisiz ve kaliteli su hizmeti sunmaktır.” dedi.  

Bülten

UYARI: Sitemizde çoğunlukla muhabir arkadaşlarımızın imzalarıyla ya da mensubu oldukları basın kuruluşları kaynak belirtilerek yayınlanan üstteki haber benzeri araştırmalar, haberler, röportajlar, maalesef “emek hırsızı” –özellikle de biri sürekli olmak üzere- sözde bazı internet yayıncıları tarafından, ya aynen ya da küçük bazı değişiklikler yapılarak, kendi özel araştırmaları ya da haberleriymiş gibi kendi yayın organlarında yayınlanabilmektedir. Haber kaynağıyla ya da araştırmasıyla, istihbaratıyla uzaktan yakından ilgisi olmayan, sadece gerçek gazetecilerin ‘kamuoyunun bilgisine sunulmuş’ emeğinin üzerine ‘çöküp’, gazetecilik- habercilik yaptıklarını zanneden ve böylece kamuoyunu da aldatanların bulunduğuna bir kez daha dikkat çekerken, söz konusu unsurları da ‘gerçek gazetecilerin emeğini çalmamaları’ konusunda uyarıyoruz.
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmayacaktır.

Yorum yazın

İsim yazmalısınız
Doğru bir email yazmalısınız
Yorum yazmalısınız