SON DAKİKA
SON DEPREMLER

'Daha' Çileli Günler.. Beylerderesi Viyadüğü Bakımda..

'Daha' Çileli Günler.. Beylerderesi Viyadüğü Bakımda..
A- A+ PAYLAŞ

İnşa edildiği dönemde, iki yakadan başlatılan yapımında bağlantı bölgeleri arasında 40 santimden fazla fark nedeniyle bir mühendislik garabeti olarak yüzeyi engebeli bir şekilde ortaya çıkan, açıldıktan kısa süre sonra bakıma alınarak, asfalt yamalarla düzeltilmeye çalışılan, ayrıca doğu ve batıyı birbirine bağlayan en önemli geçit olması nedeniyle gelecekte oluşacak yoğunluk hesaplanamadığı için bugün yetersiz hale gelen Beylerderesi Viyadüğü'nün 27 Ağustos gecesinden itibaren bakıma alınacağı, bu sürede ulaşımın münavebeli olarak tek şeritten sağlanacağı bildirildi.

Konuya ilişkin olarak, Büyükşehir Belediyesi'nden şu açıklama yapıldı:

"6 Şubat 2023 tarihinde yaşanan Kahramanmaraş Merkezli depremler sonrasında 19 Eylül 2023 tarihinde ‘Deprem nedeniyle sismik etkiye maruz kalan özel köprülerde bakım onarım ve tadilat yapım işi’ ihalesi yapılmıştır. Bahse konu ihale kapsamında Turgut Özal (Beylerderesi) Viyadüğü’nde Karayolları tarafından bakım/onarım çalışmalarına başlanacaktır. 

Turgut Özal (Beylerderesi) Viyadüğü’nde yapılacak olan bakım/onarım çalışmaları nedeniyle 27 Ağustos Salı günü gece yarısından itibaren küprü 21 gün boyunca tek taraflı olarak taşıt trafiğine kapatılacak olup, ulaşım diğer taraftan çift yönlü olarak sağlanacaktır. 

Yapılacak olan bakım/onarım çalışmaları doğrultusunda köprü ilk aşamada Adıyaman/Kayseri istikametinden Malatya istikametine doğru taşıt trafiğine kapatılacaktır. 

Büyükşehir Belediyemiz Ulaşım Koordinasyon Merkezinde 27 Ağustos Salı günü yapılacak olan UKOME toplantısında özellikle Organize Sanayi Bölgesine personel taşıyan servisler ile ağır tonajlı araçların kullanabilecekleri muhtemel aks olarak Kuzey Çevre Yolu – Hekimhan Kavşağının olabileceği görüşülecek. "

Bu arada, sulamaya ciddi bir katkısı olmamasına rağmen, dönemin bazı AKP milletvekillerinin ‘fantastik’ talepleri doğrultusunda, bölgede bir gölet oluşturulması için inşa edilen Beylerderesi Barajı'nın, viyadükten önceki dönemde ulaşımın sağlandığı çift şeritli yolu kapatması nedeniyle, çok önemli olan bu alternatif güzergah, halen kullanılamıyor.

malatyahaber.com- Bülten

ARŞİV FOTO: Beylerderesi Viyadüğü ve Beylerderesi Barajı

UYARI: Sitemizde çoğunlukla muhabir arkadaşlarımızın imzalarıyla ya da mensubu oldukları basın kuruluşları kaynak belirtilerek yayınlanan üstteki haber benzeri araştırmalar, haberler, röportajlar, maalesef “emek hırsızı” –özellikle de biri sürekli olmak üzere- sözde bazı internet yayıncıları tarafından, ya aynen ya da küçük bazı değişiklikler yapılarak, kendi özel araştırmaları ya da haberleriymiş gibi kendi yayın organlarında yayınlanabilmektedir. Haber kaynağıyla ya da araştırmasıyla, istihbaratıyla uzaktan yakından ilgisi olmayan, sadece gerçek gazetecilerin ‘kamuoyunun bilgisine sunulmuş’ emeğinin üzerine ‘çöküp’, gazetecilik- habercilik yaptıklarını zanneden ve böylece kamuoyunu da aldatanların bulunduğuna bir kez daha dikkat çekerken, söz konusu unsurları da ‘gerçek gazetecilerin emeğini çalmamaları’ konusunda uyarıyoruz.
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmayacaktır.

Yorum yazın

İsim yazmalısınız
Doğru bir email yazmalısınız
Yorum yazmalısınız

46 yorum yapılmış

  • Ensar (3 hafta önce)
    Malatya bu dönemde en az yatırım alan il olabilir ama ilk defa viyadükleri beğenmediğiniz akp yaptı . Kale -Elazığ Viyadüğü, Tohma Viyadüğü. Tüneller ve devlet hastaneleri , öğrenci yurtları hemde eski yurtları on katı kadar. Bir çok baraj ve daha sayamadığımız yatırımları o çok yaygara yapan arkadaşlar yapmadılar bunu da bilelim
    %0
    %100
    Yanıtla
  • cafer CANBAY (3 hafta önce)
    1931 yılında beylerderesi demir yolu köprüsü almanlar tarafında yapılmış bir gün tadilat görmemiş malesef beylerderesi viyadüğü şurda kaç yıl oldu kaçıncı bakımı oluyor bu malatya insanların kaderimi şansımı yapanların imalkarlığımı.
    0
    0
    Yanıtla
  • Abdulvahap K (3 hafta önce)
    İstemiyoruz. Önce yapmamanız gereken Battalgazi yolunda uğraşıp duruyorsunuz. Kuzeyinden geçen yolun asfaltını sökmüş atmışsınız.
    0
    0
    Yanıtla
  • UÇUYORUZ (3 hafta önce)
    Şeyh uçmaz müritleri uçurur misali biz zaten uçuyoruz köprüye gerek yok :)
    0
    0
    Yanıtla
  • Huzur (3 hafta önce)
    Sevgili editör başlık yanlış olmuş. Sanki şimdiye kadar çile çekmedi millet.Depremden bugüne hergün ayrı bir çile...
    %84
    %16
    Yanıtla
  • Yusuf (3 hafta önce)
    Haydi halaya :):):)
    %100
    %0
    Yanıtla
  • Kündübekli (3 hafta önce)
    1- Köprü ihale bedeli ne idi, tesliminde bugünkü kur ile ne oldu? 2- Köprüyü yapan sözde müteahhit kim idi, daha önce benzer bir köprü yapmışmıydı? 3- Sakat ve tehlikeli hali ile köprünün kabulünü kimler yaptı, ne kadar avanta aldılar? 4- Bugüne kadar sözde bakım çalışmaları için ne kadar para harcandı? Bu köprüyü yapan, teslim alan, itiraz etmeyen, yıktırılıp (tek tarafın bir kısmı) yeniden yapılmasını yetkisi olduğu halde talep etmeyen vatan hainidir. Normal bir ülke, adalet, töre veya İslam şeriatı olsa en ağır şekilde cezalandırılırlardı. Ama ne oldu? Eyl CHP, MHP ve diğerleri, sözde STK'lar. Yıllardır neredesiniz? Bir taraf vatan millet Sakarya, diğer taraf vatanseverlik, bir diğer taraf Atatürk'çülük. Bunların hepsi o köprüde var. Ayrıca Karakaya baraj gölüne akıtılan zehirli sularda. Tiyatro oynamayı bırakın, siyaseti bırakın memlekete sahip çıkın.
    %89
    %11
    Yanıtla
  • Kartal (3 hafta önce)
    sn. editör neden hep haber başlıklarınız eleştirme ile başlamakta.... genelde aynı tüm haberlerde ilk başta eleştirmek var.... sıkıcı geliyor her haberde olunca
    %24
    %76
    Yanıtla
  • ByConan (3 hafta önce)
    İnsanlar layık oldukları şekilde yönetilirler! MALATYALILARA HER ŞEY MÜSTEHAK.
    %86
    %14
    Yanıtla
  • müstehak olmayan yere git kral elinden tutan mı var?
    %4
    %96
    Yanıtla
  • ESKİMALATYALI (3 hafta önce)
    depremde evimizi,barkımızı yağma talan ettiler yetmedi evlerimizin arsalarını! yetmedi! bizede halaycıların seyirliği kaldı elimizden ERĞİ BÜRGÜ demekten başka bir şey gelmiyor söylersen ihanet-i vataniye
    %85
    %15
    Yanıtla
  • Alp (3 hafta önce)
    Ya arkadaş ne tarışacaksınız Şehirarası trafik akışını Hekimkavşağından (Polıs okulu yanı) Yeni Çevre yoluna bağlayacaksınız sorun kısmen çözülecek bu kadar bait bir olayı bile tartışmaya açmak yöneticilerin basiretsizliğidir.
    %100
    %0
    Yanıtla
  • Efsane Malatyasporlu 1966 (3 hafta önce)
    Son resim herşeyi anlatıyor, mühendislik harikası olan, öve öve bitirilemeyen viyadük, Allah 'tan hayatımızda Beylerderesi Viyadüğü dışında başka viyadükler gördük. Benim ilime neden böyle şeyler layık görülüyor bunu da anlayamıyorum.
    %93
    %7
    Yanıtla
  • Atilla (3 hafta önce)
    Depremde viyadük yıkılsaydı ne olacaktı şehrin hali. Benim bilmediğim alternatif yollar mı var? Acil durum planlarını nasıl yaptıklarını merak ediyorum.
    %88
    %12
    Yanıtla
  • Teknik osman (3 hafta önce)
    o zaman kaç kere yazdık dedik ki şu göletin bendinin üstünüde yol yapın deyuu ama saggal yok kim diyneye bak olsaydı şimdi arabalar giderdi güzelce sıkışmadan
    %100
    %0
    Yanıtla
  • MUSTAFA (3 hafta önce)
    Eğri büğrü yapılan bu köprü AKP yi izah etmektedir. AKP nin özeti işte bu köprüdür. Bu müteahhitten hesap soruldu mu? Soramazlar çünkü araştırılınca o yol bir yerlere çıkar.
    %91
    %9
    Yanıtla
  • Selim44 (3 hafta önce)
    Kardeşim köprüye gerek yok ki uçuyoruz biz şahlandik koptuk gidiyoruz. Helal olsun akp ye Türkiye Cumhuriyeti tarihinde olmayanları başardı enflasyon,mülteci ,en kötü ekonomi , adaletsizlik,hukuksuzluk,sağlık sisteminin bu teknoloji ve yüzyılda rezaleti. Süper...
    %100
    %0
    Yanıtla
  • İlhan (3 hafta önce)
    Viyadüğün altındaki gölet dolmadan önce eski yolun viraj kısmına köprü yapılsa rahatlıkla Eski yol da kullanılırdı. Ayrıca viyadüğü yapan firmaya hesap sormayan,yargılama yapmayan cezasız bırakan yetkilileri de Allah a havale ediyorum.Bu kadarına da PES doğrusu.Onarım için 1 ay süre verilmiş.Her gün o viyadükten geçenlere sabırlar diliyorum.
    %88
    %12
    Yanıtla
  • Haci (3 hafta önce)
    Birilerinin ekmeğine yağ sürmek için sular altında bıraktığınız alternatif yolu yeniden açmak için yıkın o ne olduğu belli olmayan suyun önündeki seti..yazık bu insanimiza milletin zaten cani burnunda ..artık burada olacak kavgaların ,trafik kazalarının hesabini kim verecek bilemem zaten hesap veren kimsede yok sahipsiz malatyaaaaaaa
    %91
    %9
    Yanıtla
  • Mehmet (3 hafta önce)
    Bu kadar idraksiz bir şehirde olamaz inanamıyorum 3 ay yaz dönemi bitti eğitim öğretim haftasinda aklınıza geldi...
    %92
    %8
    Yanıtla
  • Ruba (3 hafta önce)
    Dünyada böyle harika mühendislik varmı, ama malatyada var köprü yapımı konusunda doktora yapacak mühendislere araştırma konusu
    %91
    %9
    Yanıtla
  • Halil (3 hafta önce)
    Okulların başlamasını bekleyip köprüyü bakıma almanız takdire şayan.Malatya niye bu kadar sahipsiz. Insanlar bıkmış burdan gitmenin planlarini yapıyor. Çünkü duzelecegine inanmıyor. Buda bir örnek.
    %95
    %5
    Yanıtla
  • Serdar Karatepe (3 hafta önce)
    Hani şu malatya sahipsiz dediğimiz zaman kızanlar var. Bu köprü bile tek başına bu sahipsizliğin eseridir. Alternatifini suyun altında bırakmak, köprü kusurları, trafik kapasitesinin hesaba katılmaması vb. o kadar çok düşüncesizlik var. Ama hep diyoruz sahibi yok malatyanın.
    %95
    %5
    Yanıtla
  • Öyle deme başgan kızıyor
    %85
    %15
    Yanıtla
  • ferhat44 (3 hafta önce)
    Fark 30 cm değildi. Tam bir piknik sandalyesi boyundaydı.Sonradan içerisine karşıdan karşıya atılan halatlar ve en son yaptıkları saçma sapan bir piston tekniği iyice cılkını çıkardı.Depremde zarar görmediği için çok şanslıyız gerçekten
    %93
    %7
    Yanıtla
  • Atıf Hoca (3 hafta önce)
    Başlık çok komik olmuş moderatör, 6 Şubat depreminden beri çile üstüne çile yaşıyoruz normali unuttuk"çileli günler ne demek", bu arada bugün yarın dedikleri venk TOKİ çekilişi ne zaman ordan ses yok, kime gideceği mi tartışılıyor anlamadık ki??
    %89
    %11
    Yanıtla
  • Pütürgeli (3 hafta önce)
    Rahmetli ÖZAL zamanında böyle bir köprü yapsanız ( -ki asla yaptırmazdı ) sizi kızılcık değneği ile döverdi. Ne zaman Türkiye de siyasi parti başkanları MÜHEDİS oldu o zaman akılda fikirde rekabet vardı. Ne zaman EKONIMİSTLER yönetti ( biride PROF du ) dünü arar olduk.
    %87
    %13
    Yanıtla
  • Mehmet (3 hafta önce)
    Komple yıkın gitsin.. 3x3 ortasından çift hat tren hattı geçecek şekilde adam gibi köprü yapılsın.. Yavuz Sultan Selim köprüsü gibi..
    %87
    %13
    Yanıtla
  • Atıf Hoca (3 hafta önce)Mehmet isimli kullanıcı yorumuna
    Hatalı yapan firmaya hesap sormayan o zamanki yetkililere hesap sorulmadan mı yıkılsın.
    %86
    %14
    Yanıtla
  • Karayollari orda gider sorarsin.. ben yapana değil bu projeyi ileriyi düşünmeden yapana kiziyorum. Yani kendi vekillerimize buna tepki koymayan halkımıza.. bu viyadük düzgün yapilsaydi dahi karşı cikmaliydiniz çünkü tren yolu geçmiyor eksik... raylı sistem nereden gececek halk olarak sordunuz mu bunu yok...
    0
    0
    Yanıtla
  • Atıf Hoca (3 hafta önce)Mehmet isimli kullanıcı yorumuna
    Halkı dinleyen mi var Malatya da, elit kan emiciler, kimi STK lar ve cemaatler varken değil yol, köprü, vekili bırak, atanacak hizmetliye kadar söz sahipleriyken, biz halkın itirazı Donkişotun yel değirmenleriyle savaşması teşbihini getirir gerçeğin ortasına, yani para konuşur.
    %100
    %0
    Yanıtla
  • Malatyalı (3 hafta önce)
    Bir insan kendi memleketinden soğur mu ya. İnsanları canından bezdirdiniz yazıklar olsun hiç bir iş tam yapılmadığı için cezasını sürekli vatandaş çekiyor. Gerçi son zamnlara bakıldıgında Malatyalı her şeyden memnun böyle devam
    %92
    %8
    Yanıtla
  • Mustafa (3 hafta önce)
    Öznur ablamizin bahçesine su ve görüntü lazımdı. Eski yol sular altinda
    %94
    %6
    Yanıtla
  • Argalı (3 hafta önce)
    Malatya alışkındır, bir konvoy oluşturur halay çeker, hepsi o kadar.
    %84
    %16
    Yanıtla
  • kürnelileremi laf atıyon malatya adına konuşmak senin haddinemi düştü tüm memleketi halaycı yaptın sen merak etme bu ilde onurlu çok insan var
    %16
    %84
    Yanıtla
  • hasan (3 hafta önce)
    akçadağ-doğanşehir ve organize kavşağında polislerin bir yönü komple kuzey çevreyoluna yönlendirmeleri gerekir. yoksa tek şerit komple rezillik olur.
    %100
    %0
    Yanıtla
  • malatyalı (3 hafta önce)
    yapıldığı dönemde ,karşı ayaklar yerine oturtulmuş her iki taraftan başlanarak yol birleşimine başlanmıştı.birde ne görülsün her iki taraftan kot farkı 40cm civarı hesaplama hatası çıkmıştı.hangi gazeteci şimdi ismini bilmiyorum bilen varsa yazsın lütfen (haber değeri yüksek)karşı bir yerden foto çekip (arşivde varsa yayınlansın)yayınlanmış millet haberdar edilmişti.lakin bu durum iktidar (akp)tarafından yalanlanmış ,bunu dile getirenlerin vatan haini ,millet düşmanı olduğu yalan olduğu defalarca sölenmiş ve iki yaka birleştirilip kalın bir asfalt ilede olay kapanmıştı.hey gidi günler ,bu günlere de çok şükür devam ediyoruz.viyadük değil salıncak türkiyenin en dandik sakat viyadüğü bizde.malatya her zaman buna layık.%70 oy bunun kanıtıdır.
    %88
    %12
    Yanıtla
  • Hakan (3 hafta önce)
    Vay memleket vay... Ne hallere düşürdüler... İmkanı olan hiçbir kimse artık bu şehirde kalmaz.. Ben de geri döneyim dedim ama gelip gördüklerim beni caydırdı. İnsanlar çok ama çok tuhaf olmuş hepsinin ruh sağlığı kayıp gibi trafikte kural yok, fiyatta istikrar yok, kim kimi çarparsa . ondan sonra da herkes yakınır. Bu viyadüğü yapan ve eski yolu barajla kapayan (güvenlik ve tedbir amaçlı olarak o eski yol kalmalıydı. Şehrin tek batı çıkışı burasıdır) kamu görevlileri bu garabetlerden dolayı bir bedel ödemedikçe (devlette yanlış yapan bedel ödemeliiii) bu memleket adam olmazzzz!!.....
    %88
    %12
    Yanıtla
  • Malatyalı (3 hafta önce)Hakan isimli kullanıcı yorumuna
    Siz Malatyalı değilsiniz siz Malatyalı olsanız bu şekilde milletin aklını karıştırmazsınız çünkü Malatya sevdası başkadır Malatyalı bir insan düştüğü yerden kalkmasını bilir asla vatanına sırt dönmez. Şen ol sen Malatyam.
    %16
    %84
    Yanıtla
  • Ahey ahey aheyyy.
    %75
    %25
    Yanıtla
  • Ne alakası var..Malatya sevdası dediğiniz 20 yıl öncesinin malatyasina olan sevdaydi...şimdi kimyası bozulmuş....insanları değişmiş...içeriye dağınık göç almış ..komple değişmiş bir şehrin neyini ovecegiz.....evet zorumuza gidiyor ama bu şehir bitiktir .daha da düzelmez...
    %88
    %12
    Yanıtla
  • Siz dumanlı havada geçinensiniz, rumuzunu Malatyalı olsa da gerçeği göremiyorsanız işte size bu sitede kantını https://malatyahaber.com/haber/malatyada-bir-haftada-608-asayis/olayi-oldu
    %60
    %40
    Yanıtla
  • Adam o kadar doğru konuşmuşki eksiği var fazlası yok. Senin gibilerde böyle kafa karıştrma falan gibi laflarla hala insanları suçluyorsunuz. Her mesai çıkışında rezillik yaşanıyor 30 senedir çevreyolu yapılacak daha bitmedi şehiri batıya bir yol bağlarmı ya bir yol. Bu şehirden gidebilen şanslıdır. Kalanlarda senin gibi zihniyetlerle yaşamaya mahkumdur. Yazık
    %84
    %16
    Yanıtla
  • Malatyalı (3 hafta önce)Vatandaş isimli kullanıcı yorumuna
    Sizi Malatya da zorla tutan yok, madem ki Malatya' yı beğenmiyorsunuz sevdiğiniz yere gitmekte serbestsiniz.
    %50
    %50
    Yanıtla
  • Bi' bitmediniz be!
    0
    0
    Yanıtla
  • Ahmet (3 hafta önce)
    Sabahları Özsan San.Sitesini geçince OSB kavşağına kadar lağım tıkanır gibi tıkanan, akşamları aynı çile ile devam eden, kaza ya da arızada kilitlenen bu yolu tek şeride düşürünce siz o zaman düşünün cehennemi. Birde üstüne okullar açılınca vay haline. Bari, çırmıktıya giden yol açılaydı. Gerçi orada da mühendislik harikası yapıldı, suyun yüksekliği hesaplanamayıp yol suyun altında kaldı. Cennet şehirsin MALATYA....
    %94
    %6
    Yanıtla