SON DAKİKA
SON DEPREMLER

Çilesiz Semt Pazarı'na 'Yaşam Merkezi' de Eklendi

0
Güncellendi - 2020-07-25 01:46:25
Çilesiz Semt Pazarı'na 'Yaşam Merkezi' de Eklendi
A- A+ PAYLAŞ

PROJE DEĞİŞTİRİLDİ, İHALE YAPILDI, ÇALIŞMA BAŞLADI.. Çilesiz Mahallesi ile Tecde Mahallesi'nin sınırında yeralan, 'Çilesiz Semt Pazarı'na 'Yaşam Merkezi'nin de eklenerek 'Çilesiz Semt Pazarı ve Yaşam Merkezi' projesinin geliştirildiği ve yeni projeye göre ihalenin gerçekleştirilmesinin ardından, yapım çalışmalarına başlandığı bildirildi.

PROJE TADİLATI..

Bir süre önce kapalı bölümünün kaba inşaatı tamamlanan Çilesiz Semt Pazarı'nın, 'Yaşam Merkezi'ni de kapsaması doğrultusunda proje tadilatı yapıldı.

Buna göre, daha önce kapalı semt pazarı kısmı inşa edilen pazarın bulunduğu arsanın 7 bin 926 metrekarelik bölümünün, 2170 metrekaresinde kapalı semt pazarı, 240 metrekaresinde restoranlar ve yemek yeme alanı, 395 metrekaresinde fitness salonu, 100 metrekaresinde 7-16 Yaş Millet Kıraathanesi, 100 metrekaresinde 16 Yaş ve Üstü Millet Kıraathanesi, 300 metrekaresinde çocuk oyun alanı, 200 metrekaresinde dükkanlar, 794 metrekaresinde ortak kullanım alanları (WC, mescit, mutfak, koridor, depo,malzeme odası, duş, antrenör odaları, bebek bakım odası, arşiv, temizlik odaları, pano odası, ısı merkesi vs.), 844 metrekaresinde yürüyüş yolları (peyzaj alanı- sert zeminler), 1279 metrekaresinde çim alan (peyzaj alanı- yeşil alan), 1482 metrekaresinde 118 araçlık oto park olmak üzere yeni ünitelere yer verildi.

İHALE YAPILDI..

Yaklaşık maliyeti 7 milyon 867 bin TL olarak hesaplanan proje için Mayıs ayında ihale gerçekleştirildi.

İhaleye 9 firma katıldı ve şu teklifleri verdi:

-Kusa Yapı İnşaat:             6.499.000 TL

-Özarel Elektrik inş:          5.441.000 TL

-Net Yapı Müh:                  5.872.000 TL

-Herka İnşaat:                    5.989.544 TL

-Berem Ormancılık ve  Erdal Humartaş ortak:   5.328.567 TL

-Erdoğan Ataş:                   5.987.412 TL

-Metin Çeçen:                    6.886.000 TL

-Ali Rıza Doğan-DEK  Yapı Taah. Ortak              5.203.888 TL

-Fet-Nas Müh.                   5.626.642 TL

ÇALIŞMALARA BAŞLANDI

İhalede en düşük teklifi veren Ali Rıza Doğan- DEK Yapı Taahhüt ortaklığı sınır değerin altında kaldığı için savunma istendi. Bu şirketin savunması yeterli görülmeyince elendi ve ihale, en düşü ikinci teklifi veren Berem Ormancılık- Erdal Humartaş ortaklığında kaldı. Bu firma ile  Temmuz'da sözleşme imzalandı. Ve yer tesliminin ardından, firma hafta başıda ikmal inşaatı çalışmalarını başlattı.

1 YILDA TAMAMLANACAK

Çilesiz Mahallesinde yapımına başlanan ‘Semt Pazarı ve Yaşam Merkezi’ inşaat alanında incelemelerde bulunan Yeşilyurt Belediye Başkanı Mehmet Çınar, “Yeşilyurt'un değişimine ışık tutan projelerimizle halkımızın rahat bir yaşam sürmesini sağlarken, nitelik seviyesi yüksek ve çok amaçlı sosyal yaşam merkezlerimizin sayısını her geçen gün artırıyoruz.” diye konuştu.

Sosyal belediyecilik hizmetleriyle Yeşilyurt'a yeni modern yaşam alanları kazandırmaya devam ettiklerini belirten Yeşilyurt Belediye Başkanı Mehmet Çınar, “ Çilesiz mahallemizde toplam 7 bin 926 metrekare alan üzerine inşa edeceğimiz ‘Semt Pazarı ve Yaşam Merkezi’ projemizin inşaat işleri tüm hızıyla sürmektedir. Yeşilyurt'un yeni kimliğine yakışan yatırımlarımıza bir yenisini daha eklemek adına çok titiz çalışıyoruz. Bizim için Yeşilyurt’umuzun her noktası ayrı bir değer ve kıymet taşımaktadır. Her bölgemizin sosyal ve kültürel yapısına yeni değerler katacak projelerimizle Yeşilyurt’umuzun geleceğine kıymetli eserler emanet etmeye büyük bir kararlılıkla devam ediyoruz. Projemiz, ilçemizin planlı ve sağlıklı büyümesine, halkımızın mutlu ve huzurlu yaşantısına anlam kazandıracaktır. Şimdiden Yeşilyurt’umuza ve Çilesiz Mahallemize hayırlı uğurlu olsun, emeği geçen herkese şahsım ve hemşerilerim adına teşekkürlerimi sunuyorum.” diye konuştu.

Çınar, projenin 1 yıl içerisinde tamamlanarak hizmete sunulacağını sözlerine ekledi.

malatyahaber.com- Yeni Malatya Gazetesi- gazetemalatya.com- Bülten

Projenin maket görüntüleri

UYARI: Sitemizde çoğunlukla muhabir arkadaşlarımızın imzalarıyla ya da mensubu oldukları basın kuruluşları kaynak belirtilerek yayınlanan üstteki haber benzeri araştırmalar, haberler, röportajlar, maalesef “emek hırsızı” –özellikle de biri sürekli olmak üzere- sözde bazı internet yayıncıları tarafından, ya aynen ya da küçük bazı değişiklikler yapılarak, kendi özel araştırmaları ya da haberleriymiş gibi kendi yayın organlarında yayınlanabilmektedir. Haber kaynağıyla ya da araştırmasıyla, istihbaratıyla uzaktan yakından ilgisi olmayan, sadece gerçek gazetecilerin ‘kamuoyunun bilgisine sunulmuş’ emeğinin üzerine ‘çöküp’, gazetecilik- habercilik yaptıklarını zanneden ve böylece kamuoyunu da aldatanların bulunduğuna bir kez daha dikkat çekerken, söz konusu unsurları da ‘gerçek gazetecilerin emeğini çalmamaları’ konusunda uyarıyoruz.
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmayacaktır.

Yorum yazın

İsim yazmalısınız
Doğru bir email yazmalısınız
Yorum yazmalısınız

13 yorum yapılmış

  • kemal (4 yıl önce)
    İnsan bakınca üzülüyor sonra düşünüyorsun acaba layıkmıyız bu tabloya bence hak ediyoruz.
    0
    0
    Yanıtla
  • itiraz44 (4 yıl önce)
    Bizim belediye başkanları pazar yeri kavramını henüz kavrayamamışlar,kimi pazar yerini külliyeye çeviriyor kimi yaşam alanına .SONUÇ: 20 YILDA MEMLEKETTE FALİYETE GEÇEN BİR SEMT PAZARI YOK,ÇOK YAZIK BU HALK BUNU HAK ETMİYOR.
    0
    0
    Yanıtla
  • Taha (4 yıl önce)
    Faydalı bir iş olduğuna inanmıyorum,paralar boşa gidiyor.
    0
    0
    Yanıtla
  • Arif (4 yıl önce)
    Turgut Özal mahallesindeki doğal ürünler pazarı ve emanet çarşısı gibi açsınlar. Sonra cafe ve markete çevirsinler ve daha sonra da bir kaç tanıdığın çocuğunu ve yakınını işe alsınlar. Güzel olur.
    0
    0
    Yanıtla
  • Mişmişci (4 yıl önce)
    Nedek gardaş Malatyalılar beyle şeyleri seviyi.Gelecek Seçim den önce gine bişeyler aynatmak ilazım. Gine % 70' ten fazla oy çantada mişmiş. Niyeyse malatyalılar tez unuduyu. Bıldırda aynı şeyleri dinnemedikmi gardaş.
    0
    0
    Yanıtla
  • malatyam (4 yıl önce)
    yeşilyurt belediyesi yatıyor 3,5 aydır yollarımızda asfalt olmadığını söylüyoruz kaç sefer aradık çağrı açtık hiç arayan dönen bile olmadı helede bir belediye telefonuına bakanlar insanın yüzüne telefonu kapatıyor mehmet çınar şahsi olarak çalışıyor olabilir ama belediyecilik ve kurumsallık sıfır
    0
    0
    Yanıtla
  • S.O.F. (4 yıl önce)
    İnşallah yapımı biter ve atıl durumda olan bir metruk yer halka açık faydalı yer olur. En azından şimdiden projeye sadık kalarak kontrollü şekilde tüm eklentileri ile bitirilmesi ve kısa bir sürede bitirilmesi için karar alınması , gayret ve emekleri için başta Yeşilyurt Belediyesine emeği geçenlere teşekkür ederiz.. Hepsinden Allah razı olsun.
    0
    0
    Yanıtla
  • Cavit44 (4 yıl önce)
    Dünyanın en iyi beşinci belediyesi gez dünyayı gör Çırmıktıyı çınar başkan buralarda harcanıyorsun Çırmıktı sana bikaç beden küçük kalır
    0
    0
    Yanıtla
  • Ömer (4 yıl önce)
    Bunların bültenlerini okuyan uzaya roket gönderdi zanneder. Öyle güzel metinler ki asfaltı ballandıra ballandıra salatalık domatesi bir anlatmaları var ki salgına aşı bulan böyle reklam yapamaz
    0
    0
    Yanıtla
  • Hasan (4 yıl önce)
    Temeli atılalı iki yıl geçti önceki başkan Polatın projelerinden biri,idi şimdi isim değişikliği proje değişikliği işte sana yeni bir proje iki yılda bu devam eder Allah kerim kime niyet kime kısmet.
    0
    0
    Yanıtla
  • Ramazan (4 yıl önce)
    Devletin parasına yazık.Seçim öncesi kaba inşaat bitirildi.1 yıldır atıl şekilde bekliyor.Şimdide yıkıyorlar.
    0
    0
    Yanıtla
  • haklısın yazık günah
    0
    0
    Yanıtla
  • mehmet (4 yıl önce)
    bu kadar mı insan beceriksiz olur yeni proje yapamayınca eski başkanın inşaatını başlattığı projeyi durdur iki lavabo bir salon ekle yeni proje diye yuttur . fotoğrafta eski yapılanı yıkan kepçeye dikkat çekerim
    0
    0
    Yanıtla