SON DAKİKA
SON DEPREMLER

Cinayet Davasında Yargıtay Kararı Bozdu, Mahkeme Uymadı

Cinayet Davasında Yargıtay Kararı Bozdu, Mahkeme Uymadı
A- A+ PAYLAŞ

Malatya'nın Kale İlçesinde, 5 yıl önce silahlı saldırıya uğrayarak öldürülen AKP'li belediye meclis üyesi cinayetinin 2 failine verilen cezaların Yargıtay tarafından bozulma kararına karşın, yerel mahkeme tekrar yaptığı yargılamada kararında direndi ve aynı cezalara hükmetti.

Malatya'nın Kale ilçesinin Erdemli Mahallesinde 17 Haziran 2019 tarihinde gece meydana gelen olay da AKP Kale Belediye Meclis Üyesi Abdulvahap Akdeniz (63), evinin balkonunda Sait Yıldırım (49) ile oturduğu sırada Yasin Akdeniz’in  av tüfeği ile gerçekleştirdiği silahlı saldırıda ölmüş, yanında bulunan Sait Yıldırım ise yaralanmıştı.

Daha önce mahalle muhtarlığı da yapan 7 çocuk babası Abdulvahap Akdeniz'in (yandaki fotoğrafta) öldürülmesi olayının sanıkları olan  Yasin Akdeniz ve Abit Akdeniz yargılandıkları Malatya 4. Ağır Ceza Mahkemesi’nce “tasarlayarak kasten öldürme suçundan” müebbet hapis cezası, kasıtla yaralama suçundan ise 7 ay 15’er gün hapis cezası almışlardı.

Yargıtay 1. Ceza Dairesi temyiz kararında zanlılar Yasin ve Abit Akdeniz’e Sait Yıldırım'a Yönelik Olası Kastla Yaralama suçundan verilmiş olan 7 ay 15’er gün hapis cezasını onaylarken, Abdulvahap Akdeniz’e yönelik “Tasarlayarak Kasten Öldürme Suçundan” kurulan müebbet hapis cezası hükmünü ise “Olayda tasarlamanın unsurlarının bulunmadığı” ve sanık Abit Akdeniz’e ise “Suça yardım eden sıfatıyla Katıldığı” nedenleriyle bozulmasına karar vererek bozmuştu.

Yargıtay 1. Ceza Dairesi’nin bozma kararı üzerine dosyaya yeniden bakan  Malatya 4. Ağır Ceza Mahkemesine, Yargıtay 1. Ceza Dairesinin bozma ilamına direnilmesine karar vererek,  Yasin Akdeniz ve Abit Akdeniz’e  “tasarlayarak kasten öldürme suçundan” müebbet hapis cezaları hükmünü tekrar verdi.

malatyahaber.com

UYARI: Sitemizde çoğunlukla muhabir arkadaşlarımızın imzalarıyla ya da mensubu oldukları basın kuruluşları kaynak belirtilerek yayınlanan üstteki haber benzeri araştırmalar, haberler, röportajlar, maalesef “emek hırsızı” –özellikle de biri sürekli olmak üzere- sözde bazı internet yayıncıları tarafından, ya aynen ya da küçük bazı değişiklikler yapılarak, kendi özel araştırmaları ya da haberleriymiş gibi kendi yayın organlarında yayınlanabilmektedir. Haber kaynağıyla ya da araştırmasıyla, istihbaratıyla uzaktan yakından ilgisi olmayan, sadece gerçek gazetecilerin ‘kamuoyunun bilgisine sunulmuş’ emeğinin üzerine ‘çöküp’, gazetecilik- habercilik yaptıklarını zanneden ve böylece kamuoyunu da aldatanların bulunduğuna bir kez daha dikkat çekerken, söz konusu unsurları da ‘gerçek gazetecilerin emeğini çalmamaları’ konusunda uyarıyoruz.
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmayacaktır.

Yorum yazın

İsim yazmalısınız
Doğru bir email yazmalısınız
Yorum yazmalısınız

2 yorum yapılmış

  • Asim (5 ay önce)
    İşte Malatya da ise de rezerv alan dayatmasıyla bizlerin malı zorla gasp ediliyor.rezerv alan isteyene mübarek olsun ancak zararına bir işi dayatmak zorbalıktır.en ideal olanı yerinde dönüşümü kendi yapmak isteyenlerin önünü açmak ve rezerv alan uygulamasını dikta etmemek insani olandır.kaldı ki özel mülke dokunanların yatacak yeri yok.
    0
    0
    Yanıtla
  • ali (5 ay önce)
    Direnme, bozulan dosya mahkemeye geldiği zaman mahkeme " Ben bu kararı kabul etmiyorum" derse buna direnme denir. Yargılama yapılmadan dosya yargıtay ceza genel kuruluna gider ve orası kesin karar verir. Dolayısı ile mahkeme bozmaya uyup tekrar yargılama yapıp hukum vermiştir. Dosya tekrar yargitaya gider tekrar incelenir ve yine tekrar bozma yapabilir
    %100
    %0
    Yanıtla