SON DAKİKA
SON DEPREMLER

Cinayet Mahalline Gizlice Gireni Polis İzlemiş

Cinayet Mahalline Gizlice Gireni Polis İzlemiş
A- A+ PAYLAŞ

Akpınar'da bulunan bir kafede Haziran ayında meydana gelen 3 kişinin öldürüldüğü, 4 kişinin de yaralandığı olayla ilgili hazırlanan iddianamede yer alan ilginç ayrıntılardan birini, cinayetten üç gün sonra mühürlü olan kafeye bir kişinin girerek suç mahallini karıştırması ve sonra  kaçmasına ilişkin detaylar oluşturdu.  Emniyet ekiplerinin işyerine giren şüpheliyi kaçtığı adrese kadar takip ettiği ve işyerinden kaçırdığı malzemeleri toprağa gömerken yakaladığı ortaya çıktı.

18 Haziran 2022 tarihinde, Yeni Hamam Mahallesi Akpınar Meydanı girişindeki binanın 1. katında saat 16.00 sıralarında çıkan silahlı kavga sırasında 53 yaşındaki Remzi Erşahin ile yeğeni 33 yaşındaki Halil Ulutaş öldürülmüş, İsmail Artuç ile Seda B., Mehmet A.(40), Mehmet T. (28) ve Mehmet A. (39) adlı kişiler de silahla yaralanmışlar, olayda yaralananlardan 31 yaşındaki İsmail Artuç kaldırıldığı hastanede 2 hafta sonra ölmüş, ölü sayısı 3'e yükselmişti. Olayın hemen ardından ve sonraki tarihlerde yapılan soruşturmaların ardından 14 kişi tutuklanmıştı.  

Olayla ilgili olarak; 14'ü tutuklu, 2'si tutuksuz, 1'i firari toplam 17 sanık hakkında hazırlanan iddianame Malatya 2. Ağır Ceza Mahkemesi’nce kabul edilmiş ve Ocak ayına duruşma günü verilmişti.

CİNAYET MAHALLİNE GİZLİCE GİREN ŞAHIS..
Cinayetten 3 gün sonra mühürlü olan kafeye giren bir kişinin son anda farkedilmesine rağmen şahsın kaçarak izini kaybettirdiği Emniyet telsizlerinden anons edilmişti. İddianamede yer alan bilgiye göre; cinayetin işlendiği kafeye girerek kaçan kişinin halen tutuklu bulunan Şinasi A. (41) olduğu ve hakkında ise “Suç Delillerini Yok Etme, Gizleme veya Değiştirme” suçlarından 5 yıla kadar hapis cezası talep edildiği kaydedildi.

İddianamede, tutuklu sanık Şinasi A.’nın  cinayetlerden yaklaşık 3 gün sonra 21 Haziran 2022 günü söz konusu mühürlü is yerine girdiği ve siyah bir çanta ile çıktığının tespit edilmesi üzerine sahsın alınmayarak takip edildiği, gitmiş olduğu Ordduzu- Kireçocagı Mahallesindeki evinde arama yapıldığı, sahsın takibi sırasında bahçede bulunan ağacın gövde kısmına bir şeyler sakladığının görüldüğü, söz konusu ağaç kontrol edildiğinde bir miktar uyuşturucu madde ile bir adet tabanca ele geçirildiği,  söz konusu uyuşturucular nedeni ile hakkında ayrı bir soruşturma açıldığı, söz konusu tabancayı ise olay yeri olan Vitamin kafe isimli iş yerinden çıkardığı değerlendirilerek hakkında delillerin karartılması ve yok edilmesi suçundan işlem yapıldığı belirtildi.

İddianamede, sanık Şinasi A.’nın polise verdiği ifadesinde olaya karışan sanık Selim K.’nın arkadaşı olduğunu ve içerde kalan araçların anahtarını almak için kafeye gittiğini, ancak anahtarları bulamadığını  laptop çantası bulduğunu, çantayı içinde bulunan bağ makası ile birlikte aldığını, çantada bulunan telefon defterini olay yerine bıraktığını, ofis kısmına geçtiğinde yerlerde kan gördüğünü, ofise girmeden çıktığını, kendisine ait gömleği kasanın yanında bulunan askıda olduğunu gördüğünü, gömleğini alarak giydiğini, çıkarken cam kapıyı açarak dışarı çıktığını, taksi ile olay yerinden ayrıldığını, polisler geldiğinde babasına ait silahın bulunduğu yeri gösterdiğini, aramada üzerinde ele geçen uyuşturucuların kendisine ait olduğunu ileri sürdüğü kaydedildi.

Sanık Şinasi A.’nın savcılık ifadesinde ise olayın sanıklarından Selim K. İle arkadaş olduğunu, bu kişinin araç kiralama işyerindeki 3-4 aracına sözlü olarak ortak olduğunu, bu araçların anahtarlarını almak için kafeye girdiğini, kimsenin kendisini yönlendirmediğini ileri sürdüğü belirtildi.  

İddianamede sanık Şinasi A.’dan ele geçirilen tabancanın cinayette kullanıldığına dair bilgi yer almadı.  

16 sanık hakkında, "Kasten öldürme", "Kasten öldürmeye teşebbüs", "Birden fazla kişi ile birlikte silahla yağma", "Kasten öldürmeye ve birden fazla kişi ile birlikte silahla yağmaya azmettirme", suçlarından müebbet ve 15 yıla kadar hapis cezaları, 1 sanık hakkında ise "Suç delillerini yok etme, gizleme veya değiştirme” sucudan 5 yıla kadar hapis talep edildi.

malatyahaber.com

UYARI: Sitemizde çoğunlukla muhabir arkadaşlarımızın imzalarıyla ya da mensubu oldukları basın kuruluşları kaynak belirtilerek yayınlanan üstteki haber benzeri araştırmalar, haberler, röportajlar, maalesef “emek hırsızı” –özellikle de biri sürekli olmak üzere- sözde bazı internet yayıncıları tarafından, ya aynen ya da küçük bazı değişiklikler yapılarak, kendi özel araştırmaları ya da haberleriymiş gibi kendi yayın organlarında yayınlanabilmektedir. Haber kaynağıyla ya da araştırmasıyla, istihbaratıyla uzaktan yakından ilgisi olmayan, sadece gerçek gazetecilerin ‘kamuoyunun bilgisine sunulmuş’ emeğinin üzerine ‘çöküp’, gazetecilik- habercilik yaptıklarını zanneden ve böylece kamuoyunu da aldatanların bulunduğuna bir kez daha dikkat çekerken, söz konusu unsurları da ‘gerçek gazetecilerin emeğini çalmamaları’ konusunda uyarıyoruz.
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmayacaktır.

Yorum yazın

İsim yazmalısınız
Doğru bir email yazmalısınız
Yorum yazmalısınız

2 yorum yapılmış

  • MALATYA SAHNE SANAATLARI (1 yıl önce)
    Bursa devlet tiyatrosu oyuncularını yürekten kutluyorum güzel bir oyun sergiledilerMalatya Devlet tiyatrosu sorumlusu Songül Yeter ve Devlet tiyatrosu çalışanları tebrik ediyorum Malatyanın sanatsal ve kültürel açıdan eksikliğini giderilmesi konusunda büyük gayret sarfediyorlar tüm çalışanları kutluyorum.
    %0
    %100
    Yanıtla
  • Esnaf (1 yıl önce)
    Malatyada çoklu Cinayet olan yerler Birahaneler. Pavyonlar. Cafeler. Otogar. Orduzu.
    %94
    %6
    Yanıtla