SON DAKİKA
SON DEPREMLER

Çırmıhtı ve Gündüzbey İçin Özel İmar Projesi

Çırmıhtı ve Gündüzbey İçin Özel İmar Projesi
A- A+ PAYLAŞ

6 şubat depremlerinde büyük yıkıma uğrayan Yeşilyurt ilçesinin eski merkezi Çırmıhtı ile Gündüzbey’in yeniden inşası, yöreye özgün mimarili depreme dayanıklı binaların yapılması amacıyla  Büyükşehir Belediye Başkanı Sami Er'in girişimleriyle başlatılan çalışmalar kapsamında proje taslaklarının hazırlatıldığı bildirildi.

"Aslına uygun bir şekilde inşa edeceğiz"
Malatya Büyükşehir Belediye Başkanı Saim Er, taslak halindeki çalışmalarla ilgili paylaşımında “Yeşilyurt (Çırmıktı) ve Gündüzbey’i aslına uygun bir şekilde inşa edeceğiz. Kadim beldelerimizin tarihi yapılarını korumak ve aslına uygun ihya etmek için koruma imar planlarımızın taslakları hazır. Ayrıca Banazı, Barguzu ve Kileyik gibi diğer kadim beldelerimizin koruma imar planları için de çalışmalarımız devam edecek.” dedi.

GÖRSEL: Büyükşehir Belediye Başkanı Er'in sosyal medya hesabından paylaştığı Çırmıhtı merkezine ilişkin bir tasarım

-“Bakanlık, buranın inşasını üstleniyor”
AKP Malatya Milletvekili Abdurrahman Babacan da, Çırmıhtı ve Gündüzbey’e ilişkin gündemde bulunan projeye ilişkin genel görünümü yansıtan görselleri eklediği sosyal medya paylaşımında “Farklı dönemlerde paylaştığımız gibi, toplantılarda hep konuştuğumuz bir gündemdi bu. Malatya'nın kadim ve kültürel merkezleri olarak Yeşilyurt, Gündüzbey, Banazı, Barguzu ve Yakınca eski merkezlerinin prestij konsept ile inşa edilmesi konusundaki son noktayı en son Murat Kurum Bakanımızla yapılan toplantıda koyduk ve nihai mimari proje çıktı.  Bakanlığımız, sağ olsun, buranın inşasını üstleniyor. Malatyalının ve dışarıdan gelecek tüm misafirlerin dinlenmek ve güzel zaman geçirmek için gidecekleri çok güzel ve estetik bir yer olacak. Fotoğraflarda, öncelikle Yeşilyurt ve Gündüzbey merkezlerinin nihai projesinin görselleri var; bunlar tamamlandı. Şimdi ise Banazı, Barguzu ve Yakınca eski merkezler için görüşmeleri sürdürüyoruz. Onları da bakanlığımızın uhdesindeki büyük projeye dahil etmek istiyoruz.” bilgisini verdi.

Bu arada, hazırlanan projelerin taslak olduğu, üzerinde çalışmaların devam ettiği belirtildi.

GÖRSEL: Milletvekili Babacan'ın paylaştığı görsellerden biri de Gündüzbey'e ilişkin olandı

-“Planlarımızın taslakları hazır”
AKP Malatya Milletvekili Bülent Tüfenkci de, projeye ilişkin olarak sosyal meyda hesabında  “Kadim Yeşilyurt (Çırmıktı) ve Gündüzbey’i aslına uygun olarak yeniden inşa edeceğiz. Tarihi yapıların korunması ve aslına uygun olarak yeniden inşa edilmesi işin kadim beldelerimiz için hazırladığımız koruma imar planlarımızın taslakları hazır.  Yeşilyurt’umuz tarihi, kültürel dokusu ve gastronomisiyle yeni bir çekim merkezi olacak. Yeşilyurt’un ruhunu ve kimliğini koruyarak, hemşehrilerimize modern ve huzurlu bir yaşam alanı sunmak birincil görevimiz.” ifadelerini kaydetti.

malatyahaber.com

KAPAK GÖRSELİ: Milletvekili Babacan'ın sosyal medya hesabından yaptığı paylaşımdaki Çırmıhtı için hazırlanmakta olan proje taslağına göre meydan ve çevresi…

UYARI: Sitemizde çoğunlukla muhabir arkadaşlarımızın imzalarıyla ya da mensubu oldukları basın kuruluşları kaynak belirtilerek yayınlanan üstteki haber benzeri araştırmalar, haberler, röportajlar, maalesef “emek hırsızı” –özellikle de biri sürekli olmak üzere- sözde bazı internet yayıncıları tarafından, ya aynen ya da küçük bazı değişiklikler yapılarak, kendi özel araştırmaları ya da haberleriymiş gibi kendi yayın organlarında yayınlanabilmektedir. Haber kaynağıyla ya da araştırmasıyla, istihbaratıyla uzaktan yakından ilgisi olmayan, sadece gerçek gazetecilerin ‘kamuoyunun bilgisine sunulmuş’ emeğinin üzerine ‘çöküp’, gazetecilik- habercilik yaptıklarını zanneden ve böylece kamuoyunu da aldatanların bulunduğuna bir kez daha dikkat çekerken, söz konusu unsurları da ‘gerçek gazetecilerin emeğini çalmamaları’ konusunda uyarıyoruz.
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmayacaktır.

Yorum yazın

İsim yazmalısınız
Doğru bir email yazmalısınız
Yorum yazmalısınız

21 yorum yapılmış

  • gündüzbeyli (3 hafta önce)
    Bu proje öncesinde belediyenin özellikle gündüzbey başta olmak üzere yeşilyurt ve Malatyanın birçok yerinde kaçak yapılaşmayı durdurması lazım yoksa bu iş gittikçe kötüye gidiyor güzelim gündüzbey de ne imar planı ne de başka bir şey dikkate alınmadan birçok yapı yapılmaya devam ediyor
    %0
    %100
    Yanıtla
  • Millet baktı Malatya kaderine terk edilmiş, giden gitti, kalanlar da baktı kiralar uçtu aldı başını gitti dur diyen yok, Kış geliyor, Tapulu bağına bahçesine konteynır koydu, gücü varsa tek katlı ahşap veya çelik kondisyon ev yaptı, sana ne? 6 şubat sonrası Malatya ve çevresinde belki irili ufaklı 200 - 300 arası deprem oldu, Bu bağ bahçede kalanlardan 1 kişi bile öldü diye duydun mu? Şu saatten sonra depremi kabul edip betondan uzak durmak lazım, aklı olan binada oturmaz.
    %100
    %0
    Yanıtla
  • yeşilyurtlu (3 hafta önce)
    Yeşilyurt ve Gündüzbey de 90 - 100 m2 arsalarda eskiden avlulu evler vardı yanında 500 m2 imarlı arsası olanın 100 m2 avlulu evi olanla ortak edip arsa vasfı olana yok paralar ödeyip 100 m2 arsası olana devredecekler bunun ne kanunda yeri olur ne de hak olarak yeri olur yapılan projeyi detayıyla incelerseniz mahallelerde yıkılan ev sayılarına bakın birde önerilen ev sayılarına dediğimi anlayacaksınız 27 adet yıkılan ev sayısını 15 adet eve çevirmişler 12 adet ev müstakillikten çıkarmışlar apartman dairesi gibi yapmışlar insanlar o bahçeleri atalarının hatırası diye satmadılar bunca yıl şimdi birileri gelip ankaradan proje çizdirdik diyerek çırmıktının hakkını çırmıktılıya bırakmama derdinde.
    %100
    %0
    Yanıtla
  • Paşa45 (3 hafta önce)
    Safranbolu gibi tarihi ahşap ve taş evler yapılmalıdır. Eski Malatya tarihi Karakaş konağı gibi evler keza bedestenler, tarihi konak, çarşılar, lezzet durakları ve oteller de yapılmalıdır.
    %100
    %0
    Yanıtla
  • erdal (3 hafta önce)
    seçimden önce burda tamamıyla bir rezerv söz konusu değil meydan ve tarihi yapıları ayağa kaldıracağız vatandaşa yardımcı olacağız yerinde dönüşüm için diyordu başkan ne hikmetse seçimden daha birkaç ay geçti çırmıhtının tamamını rezerv alan yapmışlar nerdeyse
    %100
    %0
    Yanıtla
  • Mehmet (4 hafta önce)
    buradaki arsa bahçe sahiplerine sordunuzmu halk razımı meydanı yapın tarihi eserleri yapın tamamda milletin parseline niye göz diktiniz yerinde dönüşüm noldu verin yapsın herkes evini burayı yapıp dışarı insanlarına satıp sosyal yapısını bozmanın mantığı nerede değerli toprak olunca hemen proje çıkıyor tabi
    %67
    %33
    Yanıtla
  • sarısı kilo kırmızı olanı kan yapar (4 hafta önce)
    Milidyanın tek dürüst mebusu babacan
    %34
    %66
    Yanıtla
  • selim malatyalı (4 hafta önce)
    av.bülent tüfenkçi yeni hazırlanan bu projenin içinde var ise vay gündüzbey ve yeşilyurt'un haline diye düşünüyorum.
    %100
    %0
    Yanıtla
  • kerem tataroğlu (4 hafta önce)
    2 yıl oldu sayın vekilim maraş hatay ayaga kalktı siz daha yıkımları yapamadınız biraz hızlanın şu çevre şehircilik müdürünede biraz akıl verin
    %100
    %0
    Yanıtla
  • Gidip Hatay'ı gördünüzmü ayağa kalktı diyorsunuz. Daha bu ay başı gittiğim Antakya ve samandağ Malatya ile mukayese edildiğinde çok çok kötü durumda.
    %100
    %0
    Yanıtla
  • Vahap (4 hafta önce)
    Yukarı Banazı'ya imar bekliyoruz.
    %62
    %38
    Yanıtla
  • selçuk (4 hafta önce)
    Banazı'yı unutmayın sayın yetkililer
    %59
    %41
    Yanıtla
  • Kernekli (4 hafta önce)
    Buradan tüm Malatyalıları uyarıyorum insanlar binbir hevesle yerinde dönüşüm için müteahhitlere olağanüstü yetkiler tanıyan vekaletler veriyor, kendi elinizle ayağınıza sıkıyorsunuz, bu mütahitler yarın hakedişlerini alıp kaçsa gitse bu verdiğiniz vekaletten ötürü hiçbir hak iddia edemezsiniz ve bu yarım inşaatı emlak konutun devralmasını beklersiniz, özellikle barguzundaki mütahitlerin birçoğu sabıkalıdır bu adamlara artık yerinde dönüşüm için güvenilmez. Bostanbaşını Toki yapmalıdır. Şehrin her tarafında imar çalışmaları var, çavuşoğlunda akpınarda var, Bostanbaşı gibi Malatya’nın en büyük mahallesine de devlet el atmalıdır. Yoksa 1 sene sonra depremzedelere mütahit vurgunu haberlerini okuyacağız!
    %86
    %14
    Yanıtla
  • Özgür (4 hafta önce)
    Banazıya İmar ve çok katlı binalar istemiyoruz. Kiltepe, Barguzu ve Tecde gibi olmak istemiyoruz.
    %74
    %26
    Yanıtla
  • Ergün sürücü (4 hafta önce)Özgür isimli kullanıcı yorumuna
    Banazı 3 mahalleden oluşuyor. Her mahalle için biraz daha yamaçlara doğru imar planları yapın. Yolları ve altyapıyı getirin. Bizler evimizi kendimiz yaparız. Tarım vasfını yitirmiş kayalık arazilerimizi imara açın başka bşr şey istemiyoruz. Banazılı yiğit insanlar memleketi. Kendimiz evimizi yaparı. İmar planlarını yapın bir an önce. Yıllar sürmesin. Olağanüstü bir durum var. Memleketimizi terk edip gitmek istemiyoruz. Yoksa her taraf imasız kontrolsüz ev ile dolacak.
    %73
    %27
    Yanıtla
  • Çok doğru. Banazı'nın çoğunluğunda tarım ve hayvancılık yok denecek kadar az. Banazı'ya imar bekliyoruz. Sağlam zeminli yerlerde güvenle yaşamak istiyoruz.
    %79
    %21
    Yanıtla
  • Battal (4 hafta önce)
    İnsallah başarılır..Yeşilyurt eskisinden de güzel olur...
    %92
    %8
    Yanıtla
  • Mahmut (4 hafta önce)
    Yukarı banazı yı da( konak) toparlasaniz Yeşilyurt tan geri kalmaz. Malatya bin guzel bir kazanımı olur.
    %66
    %34
    Yanıtla
  • maltyalı (4 hafta önce)
    biz çok gördük bu projeleri bir tane ilkokul mezunu akpli çıkar projeyi iptal ettirir rant uğruna
    %76
    %24
    Yanıtla
  • Doğru söz (4 hafta önce)maltyalı isimli kullanıcı yorumuna
    Çok doğru yazı yazmasını bilmeyen gobekli badem bıyıklı engel olur
    %68
    %32
    Yanıtla
  • Malaryam (4 hafta önce)
    Akp rant projesi aslına uygun ve yeşil bir çevreyi kabul etmez
    %62
    %38
    Yanıtla