SON DAKİKA
SON DEPREMLER
Reklam

CMK Eğitim Semineri

0
Güncellendi - 2015-12-27 17:28:37
CMK Eğitim Semineri
A- A+ PAYLAŞ

Malatya’da, Ceza Muhakemeleri Kanunu (CMK) uygulamaları mesleki eğitim semineri düzenlendi. 

Halk Eğitim Merkezi Salonu’nda, Türkiye Barolar Birliği (TBB) ve Malatya Barosu işbirliği ile düzenlenen seminere, Başsavcı Muzaffer Sayın, Baro Başkanı Eyüp Kutlubay, jandarma ve emniyet görevlileri, ilgili ve yetkililer katıldı.

Seminerin açılış konuşmasını yapan Baro Başkanı Eyüp Kutlubay, Çin atasözünü hatırlatarak, “Sende bir yumurta var, bende de bir yumurta var. Sen sendeki yumurtayı bana ver, ben de bendeki yumurtayı sana vereyim, neticede sen de bir yumurta var, bende de bir yumurta var. Ama, sende bir bilgi var, bende de bir bilgi var. Sen sendeki bilgiyi bana ver, ben de bendeki bilgiyi sana vereyim, neticede sende de bende de iki tane bilgi olur” ifadelerini kullandı.

“Bilgi paylaşıldıkça çoğalır. Bilgi artık sermaye araçlarından bir tanesidir” diyen Kutlubay, “Klasik sermaye tabirinde para sermaye aracıdır, ancak günümüzde Bilgi artık sermaye araçlarından bir tanesidir” şeklinde konuşarak, bilgi paylaşımı nedeniyle böyle bir seminerin düzenlendiğini vurguladı.

Daha sonra, TBB Eğitim Merkezi Yönetim Kurulu Üyesi Avukat Rifat Çulha, Bahçeşehir Üniversitesi Hukuk Fakültesi’nden Prof.Dr. Feridun Yenisey, aynı üniversiteden Prof.Dr. Ayşe Nuhoğlu ve Askeri Yargıtay Onursal Başkanı Fahrettin Demirağ, suçu önleme görevi ve iddia görevi, yargılama görevi, istihbarat ve ön alan araştırmaları ve çapraz sorgu konularında mesleki eğitim semineri verdiler.

UYARI: Sitemizde çoğunlukla muhabir arkadaşlarımızın imzalarıyla ya da mensubu oldukları basın kuruluşları kaynak belirtilerek yayınlanan üstteki haber benzeri araştırmalar, haberler, röportajlar, maalesef “emek hırsızı” –özellikle de biri sürekli olmak üzere- sözde bazı internet yayıncıları tarafından, ya aynen ya da küçük bazı değişiklikler yapılarak, kendi özel araştırmaları ya da haberleriymiş gibi kendi yayın organlarında yayınlanabilmektedir. Haber kaynağıyla ya da araştırmasıyla, istihbaratıyla uzaktan yakından ilgisi olmayan, sadece gerçek gazetecilerin ‘kamuoyunun bilgisine sunulmuş’ emeğinin üzerine ‘çöküp’, gazetecilik- habercilik yaptıklarını zanneden ve böylece kamuoyunu da aldatanların bulunduğuna bir kez daha dikkat çekerken, söz konusu unsurları da ‘gerçek gazetecilerin emeğini çalmamaları’ konusunda uyarıyoruz.
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmayacaktır.

Yorum yazın

İsim yazmalısınız
Doğru bir email yazmalısınız
Yorum yazmalısınız