Malatya'da okul öncesi eğitim konferansı düzenlenip, ilgi gördü.
Halk Eğitim Merkezi Salonu'nda okul öncesi eğitime yönelik "Oyun ve Öğrenme" konulu konferansı Hacettepe Üniversitesi Eğitim Fakültesi'nde Sosyal Bilimci Prof.Dr. Belma Tuğrul verdi.
Sponsorluğunu, Formül Yayınları, Vilayet Kitabevi ile İstanbul ve Final Dershanelerinin yaptığı okul öncesi eğitim konferansına, İl Milli Eğitim Müdür Yardımcısı Şinasi Fırat, İstanbul Dershanesi Kurucu Müdürü Hasan Özkan, Final Dershanesi Kurcu Müdürü Hasan Doğan ve çok sayıda Okul öncesi Ana Okulu Öğretmenleri ile çok sayıda davetli katıldı.
Konferansın açılış konuşmasını yapan, İl Milli Eğitim Müdür Yardımcısı Şinasi Fırat, çocukluk dönemini oyunla perçinleyen çocukların ileride daha başarılı birer birey olmasının kaçınılmaz olduğunu söyledi.
Konuşmacı Prof. Dr. Belma Tuğrul, okul öncesi çocuk eğitimi ile ilgili katılımcı öğretmenlere sunum yaparak kendi yaşamından örnekler verdi. Ülke genelinde 65 il'i gezerek konferanslar verdiğini belirten Tuğrul, "Amacım bütün illerde seminerler vererek geleceğimizin teminatı olan çocuklarımızın okul öncesi eğitimlerine bir şeyler katabilmektir. Çocuğun kendisiyle ve dünya ile barış yolu oyundur. Bizzat ana okullarında gerçekleştirdiğim seminerlerde çocuklar ve öğretmenlerle oyunlar oynadım.
Öğretmenlerimizin de bunu uygulamalarını tavsiye ediyorum" dedi.
Konferansında okul öncesi eğitime giden çocukların görerek daha iyi öğrendiklerine dikkat çeken Profesör Tuğrul, bu konuda materyaller göstererek, görerek öğrenmenin önemini anlattı.
UYARI: Sitemizde çoğunlukla muhabir arkadaşlarımızın imzalarıyla ya da mensubu oldukları basın kuruluşları kaynak belirtilerek yayınlanan üstteki haber benzeri araştırmalar, haberler, röportajlar, maalesef “emek hırsızı” –özellikle de biri sürekli olmak üzere- sözde bazı internet yayıncıları tarafından, ya aynen ya da küçük bazı değişiklikler yapılarak, kendi özel araştırmaları ya da haberleriymiş gibi kendi yayın organlarında yayınlanabilmektedir. Haber kaynağıyla ya da araştırmasıyla, istihbaratıyla uzaktan yakından ilgisi olmayan, sadece gerçek gazetecilerin ‘kamuoyunun bilgisine sunulmuş’ emeğinin üzerine ‘çöküp’, gazetecilik- habercilik yaptıklarını zanneden ve böylece kamuoyunu da aldatanların bulunduğuna bir kez daha dikkat çekerken, söz konusu unsurları da ‘gerçek gazetecilerin emeğini çalmamaları’ konusunda uyarıyoruz.
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmayacaktır.