SON DAKİKA
SON DEPREMLER

Çocuk Oyunevi ve Oyuncak Müzesine İlgi Büyük

Çocuk Oyunevi ve Oyuncak Müzesine İlgi Büyük
A- A+ PAYLAŞ

Malatya Büyükşehir Belediyesi fiziki yatırım ve hizmetlerinin yanı sıra, sosyal belediyecilik alanında da çalışmalarını aralıksız sürdürüyor. Bu kapsamda her gün kapılarını yeni ziyaretçilerine açan Çocuk Oyunevi ve Oyuncak Müzesi, bu yılın ilk 9 ayında 81 bin kişiyi ağırladı.

Büyükşehir Belediyesi’ne bağlı Sanat Sokağı’nda yer alan Çocuk Oyunevi ve Oyuncak Müzesi, geçmişten günümüze birçok farklı dönemi temsil eden oyuncak koleksiyonlarına ev sahipliği yapıyor. Çocukluğumuzun neşeli anılarının ve oyunlarının yaşatıldığı ve yeni nesillere aktarıldığı Çocuk Oyunevi ve Oyuncak Müzesi, eski oyuncakların nostaljik güzelliğiyle geçmişin masumiyetini ve sadeliğini hatırlatırken, genç nesillere de oyunun ve hayal gücünün önemini gösteriyor. 

HER OYUNCAĞIN BİR HİKÂYESİ VAR

Çocuk Oyunevi ve Müzesinde sergilenen her bir oyuncak bünyesinde farklı bir hikâye ve tarih barındırıyor. Ziyaretçilere, görevli rehberler tarafından oyuncaklar ve eski oyunlar hakkında eğlenceli ve öğretici bilgiler de veriliyor. Öte yandan, Çocuk Oyunevi ve Oyuncak Müzesi’ni gezen ziyaretçiler, teknolojinin toplumu büyük oranda etkilediği modern dünyada; geçmişte sokak aralarında hünerli ellerle yapılmış olan oyuncaklarla oynanan oyunların ne kadar değerli ve anlamlı olduğunu da keşfetmiş oluyorlar. 

GELECEĞİN YETİŞKİNLERİNE OYUNLA EĞİTİM

Çocukların fiziksel, zihinsel ve sosyal gelişimlerine katkıda bulunan Çocuk Oyunevi ve Oyuncak Müzesi aynı zamanda çocukların güvenli ve keyifli bir ortamda oyun oynayarak, öğrenme becerilerini geliştirmelerine de katkı sunuyor. Çocukların yaratıcılıklarını ve problem çözme becerilerini geliştiren oyunların bulunduğu atölyelerde, uzman eğitmenler tarafından hazırlanan oyunlarla, çocukların el becerileri desteklenerek, takım çalışmasının önemini kavramaları sağlanıyor.

EĞİTİM ve EĞLENCENİN BULUŞMA NOKTASI

Malatya Büyükşehir Belediyesi’ne bağlı Çocuk Oyunevi ve Oyuncak Müzesi, çocukların sosyalleşmelerine, hayal güçlerini geliştirmelerine ve öğrenme süreçlerine katkı sağlarken, aileler için de keyifli vakit geçirebilecekleri bir mekân kimliği taşıyor. Malatya'nın zengin tarihini ve sosyo-kültürel mirasını yansıtan Çocuk Oyunevi ve Oyuncak Müzesi, geçmişten günümüze birçok farklı dönemi temsil eden oyuncak koleksiyonlarına da ev sahipliği yapıyor. 

ÇOCUKLARDAN TAM NOT

Öğrenci topluluklarının da sık sık ziyaret ettiği Çocuk Oyunevi ve Oyuncak Müzesi’ni görmeye gelen 6. sınıf öğrencisi Yağmur Mine Arslan, Çocuk Oyunevi ve Oyuncak Müzesi’ni ilk kez gördüğünü ve çok beğendiğini belirterek, “Burayı çok beğendim. Büyükşehir Belediyesine çok teşekkür ediyorum. Çocuk Oyunevi ve Oyuncak Müzesi’nde çok eğlendik. Çok güzel bir yer, hepimiz çok beğendik” dedi. 

5. sınıf öğrencisi Muaz Arslan da, “Bizi Çocuk Oyunevi ve Oyuncak Müzesi’ne getirdikleri için çok mutluyum. Burası çok güzel bir yer, keyifli bir şekilde zaman geçirmek için gelinebilir. Ben çok beğendim. Tahta ve ahşaplarla oynamak çok eğlenceli” dedi. 

6. sınıf öğrencisi olan Zeynep Nida Kuşoğlu ise, Çocuk Oyunevi ve Oyuncak Müzesi’ni herkesin görmesi gerektiğini vurgulayarak, “Bugün, Çocuk Oyunevi ve Oyuncak Müzesi’ni ziyaret ettik ve gerçekten çok mutlu olduk. Burada birçok çalışmalar yaptık. Çok eğlendik. Herkese buraya gelmesini tavsiye ediyorum. Ailenizle veya arkadaşlarınızla gelerek, oyun oynayacağınız veya kaliteli vakit geçirilebilecek çok güzel bir yer. Burayı bize yaptığı için Büyükşehir Belediye Başkanımıza çok teşekkür ederim" ifadelerini kullandı.

Bülten

UYARI: Sitemizde çoğunlukla muhabir arkadaşlarımızın imzalarıyla ya da mensubu oldukları basın kuruluşları kaynak belirtilerek yayınlanan üstteki haber benzeri araştırmalar, haberler, röportajlar, maalesef “emek hırsızı” –özellikle de biri sürekli olmak üzere- sözde bazı internet yayıncıları tarafından, ya aynen ya da küçük bazı değişiklikler yapılarak, kendi özel araştırmaları ya da haberleriymiş gibi kendi yayın organlarında yayınlanabilmektedir. Haber kaynağıyla ya da araştırmasıyla, istihbaratıyla uzaktan yakından ilgisi olmayan, sadece gerçek gazetecilerin ‘kamuoyunun bilgisine sunulmuş’ emeğinin üzerine ‘çöküp’, gazetecilik- habercilik yaptıklarını zanneden ve böylece kamuoyunu da aldatanların bulunduğuna bir kez daha dikkat çekerken, söz konusu unsurları da ‘gerçek gazetecilerin emeğini çalmamaları’ konusunda uyarıyoruz.
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmayacaktır.

Yorum yazın

İsim yazmalısınız
Doğru bir email yazmalısınız
Yorum yazmalısınız