SON DAKİKA
SON DEPREMLER
Reklam

Çocuk -Ergen Psikiyatristi Doç.'dan Velilere Karne Uyarısı

Çocuk -Ergen Psikiyatristi Doç.'dan Velilere Karne Uyarısı
A- A+ PAYLAŞ

Malatya Eğitim ve Araştırma Hastanesi Çocuk ve Ergen Psikiyatri Polikliniği Uzman Doç. Dr. Tuğba Çobanoğlu, karne dolayısıyla velileri uyarıp, “Çocuğun karnesinde zayıf not varsa çok fazla çocukların üzerine gitmeden, büyük tepkiler vermeden konuşmak gerekiyor” dedi.

Doç. Dr. Tuğba Çobanoğlu, 20 Ocak günü okulların ara tatile girmesi ve karne dolayısıyla velileri uyarma konusunda açıklama yaptı. Karne dönemlerinde hem aile hem de çocukların heyecanlı olduklarını ifade eden Çobanoğlu, “Bazı çocuklar iyi yönde mutlular. ‘Tatile gireceğiz, gezeceğiz, çalıştığımızın karşılığını alacağız’ diye ara tatile mutlu giriyorlar. Bazı ailelerde de çocuklar biraz daha hüzünlü olabilirler” şeklinde konuştu.

Çobanoğlu, ailelere karne dönemi için uyarılarda da bulunup, “Çocuğun karnesinde zayıf not varsa çok fazla çocukların üzerine gitmeden, büyük tepkiler vermeden konuşmak gerekiyor. Çünkü çocuklarımız bizden çekinip, korktuklarında yalana başvurabiliyorlar, bizden uzaklaşıp, kötü alışkanlıklara yönelebiliyorlar. Bizim bu süreçte onlara destek olmamız gerekiyor” ifadelerine yer verdi.

Ailelerin çocuklarına karşı abartılı konuşma ve hareketlerden kaçınması gerektiğine dikkat çeken Çobanoğlu, “Geçen gün bir hastamız geldi. Babası, ‘Sen sınavda başarısız olursan tatilden itibaren seni sanayiye vereceğiz’ demiş. Bu çok kötü bir şey değil ama çocuklar bunu çok kötü bir şekilde algılıyorlar. Bunu bir ceza olarak algıladıkları için kaygı, korku, depresyon çok sık bir şekilde görülüyor. İşte o nedenle ailelerin tepkilerine çok dikkat etmeleri gerekiyor. Konuştuğumuz şeylere çok dikkat etmeliyiz çünkü çocuklar çok özel ve duygusaldır. O nedenle abartılı konuşmalar, hareketler yapmamalıyız” diye konuştu.

Çobanoğlu, zayıf gelen karne karşısında ailenin ‘Canın sağ olsun’ gibi ifadelerden de kaçınması gerektiğini ifade ederek, “Her türlü imkan sağlanmış ama çocuk hiçbir şekilde oturup çalışmamış, emek göstermemişse altta bir şey olabilir mi buna bakmak gerekiyor. Çocukta dikkat eksikliği ya da davranışlarıyla alakalı bir problemi olabilir. O açıdan da bir uzman görüşü almak uygun olur” dedi.

iha

UYARI: Sitemizde çoğunlukla muhabir arkadaşlarımızın imzalarıyla ya da mensubu oldukları basın kuruluşları kaynak belirtilerek yayınlanan üstteki haber benzeri araştırmalar, haberler, röportajlar, maalesef “emek hırsızı” –özellikle de biri sürekli olmak üzere- sözde bazı internet yayıncıları tarafından, ya aynen ya da küçük bazı değişiklikler yapılarak, kendi özel araştırmaları ya da haberleriymiş gibi kendi yayın organlarında yayınlanabilmektedir. Haber kaynağıyla ya da araştırmasıyla, istihbaratıyla uzaktan yakından ilgisi olmayan, sadece gerçek gazetecilerin ‘kamuoyunun bilgisine sunulmuş’ emeğinin üzerine ‘çöküp’, gazetecilik- habercilik yaptıklarını zanneden ve böylece kamuoyunu da aldatanların bulunduğuna bir kez daha dikkat çekerken, söz konusu unsurları da ‘gerçek gazetecilerin emeğini çalmamaları’ konusunda uyarıyoruz.
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmayacaktır.

Yorum yazın

İsim yazmalısınız
Doğru bir email yazmalısınız
Yorum yazmalısınız

2 yorum yapılmış

  • Doktor (2 yıl önce)
    Ben asıl doçent bir hekimin doktor masasında makyajı takıları ve etol tilki kürkü ile bakmıyormuşum gibi çek kanka pozunu verirken ki psikolojisini merak ettim keşke bir yetişkin psikiyatristide bu durumu yorumlasa
    %50
    %50
    Yanıtla
  • Taylor (2 yıl önce)
    Dünyada Muhtar sistemi bir tek bizde kaldı .. Köyler hariç tüm muhtarlıklar derhal fes edilmelidir. devletimize yüktür. Türkiye geneli 57 bin muhtar ne iş yapıyor ..?
    %80
    %20
    Yanıtla