SON DAKİKA
SON DEPREMLER

Çocuklara Battal Gazi Kitabı

Çocuklara Battal Gazi Kitabı
A- A+ PAYLAŞ

Malatya Büyükşehir Belediyesi Kültür ve Sosyal İşler Dairesi tarafından ilkokul öğrencilerine “Anadolu’nun Yiğidi Battal Gazi” adlı kitap hediye edildi.

TOKİ İlkokulunun 760 öğrencisine armağan edilen kitapta, Büyük Kahramanlardan Malatyalı Seyyid Battal Gazi’nin çocukluğu anlatılıyor. Çizgi roman olarak hazırlanan eser, öğrencilerden büyük beğeni ve ilgi gördü. Hediye edilen kitabı, okumaya yeni geçen ilkokul birinci sınıf öğrencileri de büyük bir heyecanla okumaya başladı. Öğrenciler, kitap hediyesinden dolayı Büyükşehir Belediyesi’ne teşekkür ettiler.

Battalname ile birlikte yayımlanmıştı

Malatya Büyükşehir Belediyesi’nin kültür hizmeti olarak çocuklara yönelik hazırlanan resimli “Anadolu’nun Yiğidi Battal Gazi” adlı eser, Battal Gazi Destanı olan Battalname’yi içeren “Günümüz Türkçesiyle Battalgazi Hikâyeleri” kitabıyla birlikte hazırlanıp yayımlanmıştı. Büyükşehir Kültür ve Sosyal İşler Dairesinin yayımladığı eserler, geçtiğimiz aylarda düzenlenen Seyyid Battal Gazi Sempozyumu’nda katılımcılara hediye edilmişti.

Çizgi roman olarak “Battal Gazi Hikâyeleri” serisinin yeni eserlerle devam edeceği de kaydedildi.

Bülten

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmayacaktır.

Yorum yazın

İsim yazmalısınız
Doğru bir email yazmalısınız
Yorum yazmalısınız