SON DAKİKA
SON DEPREMLER

"Coğrafi İşaret Taklit Ürünü Engeller"

0
Güncellendi - 2017-08-18 04:12:53
A- A+ PAYLAŞ

Gümrük ve Ticaret Bakanı Bülent Tüfenkci, Antalya Ticaret Borsası başkanı Ali Çandır ve beraberindeki heyeti kabul etti.

Bakanlık makamında gerçekleşen kabulde Bakan Tüfenkci, borsa yöneticilerinin taleplerini ve sorunlarını dinledi.

Antalya Ticaret Borsası başkanı Ali Çandır ve beraberindekiler yöresel ürünler konusunda dünya örneklerini incelediklerini, uluslararası çok ünlü bir fuarda 1000 – 2000 metrekare yer alabilmek ve ürünleri tanıtabilmek için desteğe ihtiyaçları olduğunu ifade ettiler.

Borsa üyeleri ayrıca fuar konusunun suistimale açık bir konu olduğunu, yöresel ürünlerin satışı konusunda üretici ve yerel esnafı güçlendirmeyi hedeflediklerini belirterek Bakan Tüfenkci’ den destek beklediklerini dile getirdiler.

“Kooperatifçiliği daha etkin hale getireceğiz”

Bakan Tüfenkci, yöresel ürünler pazarında YOREX’in beklenen fuarlardan biri olduğunu hatırlattı, “üretildiği veya yetiştirildiği yörenin adıyla anılan tarım ürünleri gıda ürünleri, el sanatı ve sanayi ürünlerini ulusal ve küresel ölçekte tanıtmak amacıyla düzenlenen bu fuarın yurtdışında yer almasında fayda olduğunu düşünüyorum. Yöresel ürünleri markalaştırıp talebi büyütmek için alt yapı oluşturmaya, küçük işletmelere ve kooperatiflere çok daha farklı destekler vermek için çalışıyoruz” dedi.

“Coğrafi İşaretli ürünler taklit ürünleri engeller”

Yöresel ürünlerin satışı ve tanıtımının yapılmasında ilin meslek odaları ve valisi tarafından belirlenen bir heyetin birlikte çalışmasının yararlı olacağının altını çizen Bakan Tüfenkci, “Bir ürün tutarsa hemen o ürünün taklitlerini çıkarıyorlar. Coğrafi işaret ürünün o yörede yetiştiğinin kanıtı oluyor, taklitlerinden koruyor ve etkin bir denetim yapılabilmesine imkân sağlıyor. İlin tanıtıcı ürünü o ili temsil ettiği için tanıtımının o ilin öz ürünü tarafından yapılması gerekiyor görünüyor ki bu alanda çalışılacak çok konu var.” dedi.

Bülten

UYARI: Sitemizde çoğunlukla muhabir arkadaşlarımızın imzalarıyla ya da mensubu oldukları basın kuruluşları kaynak belirtilerek yayınlanan üstteki haber benzeri araştırmalar, haberler, röportajlar, maalesef “emek hırsızı” –özellikle de biri sürekli olmak üzere- sözde bazı internet yayıncıları tarafından, ya aynen ya da küçük bazı değişiklikler yapılarak, kendi özel araştırmaları ya da haberleriymiş gibi kendi yayın organlarında yayınlanabilmektedir. Haber kaynağıyla ya da araştırmasıyla, istihbaratıyla uzaktan yakından ilgisi olmayan, sadece gerçek gazetecilerin ‘kamuoyunun bilgisine sunulmuş’ emeğinin üzerine ‘çöküp’, gazetecilik- habercilik yaptıklarını zanneden ve böylece kamuoyunu da aldatanların bulunduğuna bir kez daha dikkat çekerken, söz konusu unsurları da ‘gerçek gazetecilerin emeğini çalmamaları’ konusunda uyarıyoruz.
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmayacaktır.

Yorum yazın

İsim yazmalısınız
Doğru bir email yazmalısınız
Yorum yazmalısınız