SON DAKİKA
SON DEPREMLER

"Çok da Önemli Değil!"

0
Güncellendi - 2017-11-06 03:12:17
A- A+ PAYLAŞ

Gümrük ve Ticaret Bakanı Bülent Tüfenkci,  Standard & Poor's'un (S&P) Türkiye'nin kredi notu ve görünümünü değiştirmediğini anımsattı.

S&P gibi kredi derecelendirme kuruluşlarının inandırıcılığını kaybettiğini daha önce de dile getirdiğini belirten Tüfenkci, "Şimdi birçok parametre var. Türkiye'nin büyüme rakamlarına, istihdam rakamlarına, gelecekteki hedeflerine, reformlarına baktığımızda, bizimle emsal ülkeleri de dikkate aldığımızda Standard & Poor's'un görünümü değiştirmemesini çok doğru bulmuyorum ama çok da önemli değil. Önemli olan bizim ne yaptığımız ve ne yapabileceğimiz." ifadelerini kullandı.

Döviz kurlarındaki artış

Döviz kurlarındaki yükselmenin yurt dışındaki piyasalarla yakından alakalı olduğuna dikkati çeken Bakan Tüfenkci, oradaki gelişmelere göre birtakım gevşemelerin olduğunu söyledi.

Bu konuda heyecan ve panik yapılmamasını, sakin olunmasını isteyen Tüfenkci, "Kendi hedeflerimizi belirleyeceğiz. En önemlisi de şirketlerimizin kur riskini azaltma noktasında adımlar atması lazım. Özellikle eğer satışları döviz üzerine değilse mümkün olduğu kadar kur, döviz borçlanmalarını gerçekleştirmeme noktasında kendilerini disipline etmeleri gerekir." diye konuştu.

Tüfenkci, hükümet olarak ticareti yerel para birimleriyle artırma noktasında birçok adım attıklarını vurgulayarak, Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın da bu yönde büyük çabalarının olduğunu ifade etti.

Yerel para birimleriyle ticarette son 2 yıldır sürekli artan bir ivme olduğunun altını çizen Bülent Tüfenkci, şunları kaydetti:

"Dolayısıyla bunu artırdığımızda özellikle firmalarımız ve ihracatımız bu noktada bir rahatlama sağlayacak. Firmalarımızın önümüzdeki dönem sadece döviz cinsinden değil altın cinsinden de borçlanmalara yönelmeleri gerekir. Bu anlamda da çıkarılan altın sertifikalarını önemsiyoruz. İnşallah buralardan da önemli neticeler çıkar diye düşünüyorum."

AA

UYARI: Sitemizde çoğunlukla muhabir arkadaşlarımızın imzalarıyla ya da mensubu oldukları basın kuruluşları kaynak belirtilerek yayınlanan üstteki haber benzeri araştırmalar, haberler, röportajlar, maalesef “emek hırsızı” –özellikle de biri sürekli olmak üzere- sözde bazı internet yayıncıları tarafından, ya aynen ya da küçük bazı değişiklikler yapılarak, kendi özel araştırmaları ya da haberleriymiş gibi kendi yayın organlarında yayınlanabilmektedir. Haber kaynağıyla ya da araştırmasıyla, istihbaratıyla uzaktan yakından ilgisi olmayan, sadece gerçek gazetecilerin ‘kamuoyunun bilgisine sunulmuş’ emeğinin üzerine ‘çöküp’, gazetecilik- habercilik yaptıklarını zanneden ve böylece kamuoyunu da aldatanların bulunduğuna bir kez daha dikkat çekerken, söz konusu unsurları da ‘gerçek gazetecilerin emeğini çalmamaları’ konusunda uyarıyoruz.
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmayacaktır.

Yorum yazın

İsim yazmalısınız
Doğru bir email yazmalısınız
Yorum yazmalısınız