SON DAKİKA
SON DEPREMLER

"Çok Derin Bir Kadroya Sahip Olmanız Gerekiyor"

0
Güncellendi - 2020-09-10 18:59:02
A- A+ PAYLAŞ

Yeni Malatyaspor’un teknik direktörü Hamza Hamzaoğlu, “Biz yolumuzu çizdik, emin adımlarla o yolda yürüyeceğiz. Tabii ki en önemli şey; burada hep beraber bir aile olarak, hepimizi birbirimizi severek, sayarak, saygı duyarak birbirimize Malatyaspor’u daha iyi ve hak ettiği yerlere taşımaya gayret edeceğiz. İnşallah bunu da başarırız” dedi.

Hamzaoğlu, futbolcuların basına tanıtılmasının ardından Yeni Malatya Stadyumu’nda bir basın toplantısı düzenledi.

Tecrübeli teknik adam, kovid-19 süreciyle ilgili “Geçen hafta yapılan testler pozitif çıktı, son iki testim negatif çıktı ama yine biz tedbirli olalım çünkü bu virüsün nasıl bir şey olduğu belli değil. Bir gün çıkıyor, bir gün çıkmıyor. Onun için hem kendimizi hem de başkalarını koruyalım” dedi.

Yeni sezonunu hayırlı olması temennisinde bulunan Hamzaoğlu, şunları söyledi:

“Geçtiğimiz sezon pek istenilen gibi olmadı ama bu sezona yaptığımız transferle birlikte elimizde geçen seneden kalan diğer oyuncularla beraber iyi bir kadro oluşturduğumuzu düşünüyorum. İnşallah bu haftada lige başlayacağız tabii iyi de başlayabiliriz kötü de ama biz yolumuzu çizdik, emin adımlarla o yolda yürüyeceğiz. Tabii ki en önemli şey; burada hep beraber bir aile olarak, hepimizi birbirimizi severek, sayarak, saygı duyarak birbirimize Malatyaspor’u daha iyi ve hak ettiği yerlere taşımaya gayret edeceğiz. İnşallah bunu da başarırız.”

Hamzaoğlu, kamp çalışmalarıyla ilgili “Çok çok iyi geçti diyemem çünkü oyuncularımız zaman zaman aramıza sonradan katıldı. Bulunduğumuz ortam itibariyle çok rahat çalıştığımızı da söyleyemeyeceğim çünkü bir küçük sahada çalışıyorduk, akşam bir büyük saha, bunlar biraz çalışma işlerimizi aksattı ama yine de elimizden geldiğince iyi şeyler yapmaya gayret ettik. Bir kere oyuncularımızın iyi niyetinden, çalışmasından ve özverilerinden son derece memnunum. Çok özverili ve gerçekten burayı, bu takımı seven ve burada oynamaktan keyif alan iyi bir kadroya sahibiz” değerlendirmesinde bulundu.

Transfer çalışmalarına da değinen tecrübeli çalıştırıcı, şunları söyledi:

“Biz gelmeden önce bazı transferler yapılmıştı, hepsi de iyi oyuncular. Göreve geldikten sonra hem biz hem de yönetim gerekli çalışmaları yürüttük ve birlikte daha sonra yapılan transferlere karar verdik. Bundan sonrada belki bir ya da 2 transferimiz gerçekleşecek diye düşünüyorum. Her şey istediğimiz gibi gelişiyor.”

Süper Lig’de yeni sezonun zor geçeceğini dile getiren Hamzaoğlu, “Kolay olmayacak. Gerçekten çok derin bir kadroya sahip olmanız gerekiyor. 40 maç, sıkıştırılmış bir lig, sakatlıların çok olabileceği, kart cezalıların olacağı bir lig yaşayacağız. O yüzden herkese ihtiyacımız var. İnşallah sezonu alnımızın akıyla güzel bir şekilde tamamlarız” dedi.

Hamzaoğlu, bir gazetecinin ‘Erkan Kaş takıma geri döndü ne düşünüyorsunuz?’ sorusuna, “Erkan ile hep rakip olduk, dikkatimi çeken bir oyuncuydu. Geldiğimizde de kontratının bittiği ve ayrıldığı söylendi. Çok zor bir sezon bizi bekliyor ve o bölgede de bir alternatif oyuncuya ihtiyacımızın olduğunu düşündük. Baktık, araştırdık, bilinmeyenlere gideceğimize hiç değilse bildiğimiz bir oyuncu, Erkan’ı tekrar aramıza alalım dedik. Geçen sene burada yaşanmış bazı şeyler olmuş, buna da baktım. Bana göre, çok büyütülecek bir şey ortada yok. Burada Erkan ile de görüşüp, konuştuk, temiz ve düzgün bir çocuk. Bir takım oyuncusu ve arkadaşları da arası çok iyi, ben bir sorun olacağını düşünmüyorum. Malatya halkı her zaman hoş görülüdür, bağrına basmayı sever” cevabını verdi.

Hamzaoğlu, bir başka gazetecinin ‘Sezon başlıyor, eksik var mı?’ sorusuna ise “Tabii eksiğimiz var. Bir stoper transferi yapmamız gerekiyor, şuana kadar yapamadık. Hadebe hasta, daha hiç antrenman yapamadı, o yüzden oynama şansı yok. Aynı şekilde Mustafa’nın rahatsızlıkları vardı, çok fazla antrenman yapma imkanı bulamadı son günlerde ama elimizdeki imkanlarla Karagümrük maçında elimizden gelenin en iyisini yapmaya çalışacağız. İyi bir sonuçla dönebilirsek, güzel bir başlangıç yapmış oluruz. Ama futbolda her şey var, kötü bir sonuçla da dönsek bu bizi yolumuzdan çevirmeyecek, biz kararlı bir şekilde bu seneki hedeflerimize doğru gideceğiz” şeklinde cevap verdi.

Tecrübeli teknik adam, bu sezonki hedefleriyle ilgili “Tabii sezon içerisinde bu hedefleri belirlemenin daha doğru olduğunu düşünüyorum. Önce maçlara iyi hazırlanıp, ortaya bir şeyler koymak. Ondan sonra maçlar oynanmaya başladıkça hedeflerimizi belirleyeceğiz” dedi.

Ferdi DURDU, Yeni Malatya Gazetesi

UYARI: Sitemizde çoğunlukla muhabir arkadaşlarımızın imzalarıyla ya da mensubu oldukları basın kuruluşları kaynak belirtilerek yayınlanan üstteki haber benzeri araştırmalar, haberler, röportajlar, maalesef “emek hırsızı” –özellikle de biri sürekli olmak üzere- sözde bazı internet yayıncıları tarafından, ya aynen ya da küçük bazı değişiklikler yapılarak, kendi özel araştırmaları ya da haberleriymiş gibi kendi yayın organlarında yayınlanabilmektedir. Haber kaynağıyla ya da araştırmasıyla, istihbaratıyla uzaktan yakından ilgisi olmayan, sadece gerçek gazetecilerin ‘kamuoyunun bilgisine sunulmuş’ emeğinin üzerine ‘çöküp’, gazetecilik- habercilik yaptıklarını zanneden ve böylece kamuoyunu da aldatanların bulunduğuna bir kez daha dikkat çekerken, söz konusu unsurları da ‘gerçek gazetecilerin emeğini çalmamaları’ konusunda uyarıyoruz.
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmayacaktır.

Yorum yazın

İsim yazmalısınız
Doğru bir email yazmalısınız
Yorum yazmalısınız

11 yorum yapılmış

  • Hakan44 (3 yıl önce)
    Erkan mı Sakıp mı. İhtiyaç var ise Sakıp gonderilmemeliydi. Karagümrük bizden daha hazır görünüyor . Defans bölgesine transfer gecikti. İşimiz zor Karagümrük karşısında. İnşaallah puanla döneriz.
    0
    0
    Yanıtla
  • Başefendi (3 yıl önce)
    Bence Erkan fazla kilolarını verirse tecrübesinden yararlanılacak bir oyuncu. İnsanız hepimiz hata yaparız, yeterki art niyet olmasın. Tüm camiamıza hayırlı bir sezon diliyorum.
    0
    0
    Yanıtla
  • Mehmet yıldız (3 yıl önce)
    Sayın hocam hoş geldınız başarılar dilerim sizde geçmış olsun mehmet yıldız
    0
    0
    Yanıtla
  • Mehmet Karadaş (3 yıl önce)
    Vallahi Rize maçının bitiş düdüğüyle bir Minaya baktım birde Erkan Kaşa takdiri Malatya halkına bırakıyorum.Herşeye rağmen şehri ve takımı tanıyan biri bilmiyenden daha iyidir.Oda silbaştan yapıp elinden geleni yapacaktır.Futbol becerisi iyi olan bir arkadaştır.
    0
    0
    Yanıtla
  • Bülent (3 yıl önce)
    Erkani takimda görmek istemiyoruz o kadar yerine GSden Emre tasdemir daha iyi olur. Cissokodan sonra o bölgeye iyi birisini bulamadik
    0
    0
    Yanıtla
  • Muhammed (3 yıl önce)
    Yaw Allah aşkına kazma Erkan niye geri geldi bizi her maç oynadığında fittik ediyor bu tarz futbolcular malatyadporumuzdan uzak Allah'a yakın olsunlar aman
    0
    0
    Yanıtla
  • 44malatya (3 yıl önce)
    Hocam.malatyamiza.hos.geldiniz.sizlere.teknik. Heyetine.oyuncular.basarilar.dilerim
    0
    0
    Yanıtla
  • Kemal (3 yıl önce)
    Hocam ,Erkan kaş dışında dünyada futbolcu mu kalmadı?Küme düşme maçında sırıtarak Rizelilerin sırtını sıvazlıyan bu oyuncunun takımı ciddiye almadığını önemsemediği,gülerek,alaylı bir şekilde stadı terk edişini hiç unutmadık.Bu olayı hiçbir klüp,taraftarı kabul etmez.Bunun hiçbir izah edilir yanı yoktur.Bu hareketini hata diye telaffuz edebilirmiyiz hocam?Bu saatten sonra herşey iyi giderken taraftarı takıma tekrar küstürmeyin hocam.Bize Erkan kaş değil futbolcu lazım
    0
    0
    Yanıtla
  • Gökhan aslan (3 yıl önce)
    Hamza hocam Malatya halkı her zaman hoş görülüdür, bağrına basmayı sever diyorsunuz. Haklısınız malatya halkı hoşgörülüdür. Ancak sahada mücadele eden terini akıtan futbolcuyu malatya halkı bağrına basar baş tacı yapar. Erkan kaş çok iyi futbolcu olsa malatyadan ayrıldığında başka bir takımdan teklif alırdı. Ancak kimse almadı. Düşme maçında rize de pişmiş kelle gibi sırıtıyor. Malatya statında oynadığı her maçta taraftara el kol hareketi yapıyor. Erkan kaş ve benzeri oyuncularin derdi futbol oynamak değil sadece kulübede oturup maaş almaktır. Adam bir defa dahi taraftardan özür dilemedi, çünkü kulupte yönetici yok oyuncu bunu görüyor ve babasının çiftliği gibi davranıyor nasıl olsa karışan yok diyor. Yani o bölgede oynayacak bin tane alternatif oyuncu var türkiyede ve dünyada veya alt yapıdan bir genç oynasın. En azından sahada karakterli bir mücadele verir. Yapmayın hocam milletin aklıyla dalga geçmeyin.erkan ve benzeri futbolcuları bu takımda tutan yöneticilerin ve menejer kılık li adamların maddi çıkarları olmasın.
    0
    0
    Yanıtla
  • Aynen katılıyorum Yetenekli ve mücadeleyi seven bir genç vardır herhalde
    0
    0
    Yanıtla
  • Gökhan kardeşim,Malatyaspor’umuzu çok sevdiğimiz için bazı hataları kabüllenemiyoruz.Evet Erkan geçen yıl ilk Avrupa maçında oldukça kötü oynayarak hepimizin tepkisini aldı.Biz taraftarların hafızası hep o maçtaki kaldı ve bir türlü silemedik.Erkan gibi bazı futbolcular zaman zaman böyle kötü maçlar oynarlar.Önemli olan kadroda tutulan futbolcuya destek olarak faydalı olmasını sağlamak.Erkan sol ayağının yanında sağ ayağını da kullanabilen fizik kalitesi iyi olan futbolcu desteklenirse faydalı olacağını düşünüyorum.
    0
    0
    Yanıtla