SON DAKİKA
SON DEPREMLER

"Çok Fonksiyonlu Karşılama ve Tanıtım Merkezi Yapıyoruz"

A- A+ PAYLAŞ

Sanayi ve Teknoloji Bakanlığı Kalkınma Ajansları Genel Müdürlüğü koordinasyonunda faaliyet gösteren Fırat Kalkınma Ajansı’nın güdümlü projesi kapsamında desteklenen Arslantepe Höyüğü Tanıtım ve Karşılama Merkezi inşa çalışmaları devam ediyor. 

Malatya'da 7 bin yıllık geçmişiyle Anadolu'da ilk şehir devletleri yapılarının ortaya çıktığı yer olarak kabul edilen, UNESCO Dünya Mirası Listesi'nde yer alan Arslantepe Höyüğü'nde yapılacak karşılama merkeziyle artırılmış sanal gerçeklik ve sanal müzenin yer alacağı modern bir karşılama merkezi yapılıyor.

Malatya Büyükşehir Belediyesi Genel sekreteri Latif Okyay ile birlikte inşa çalışmaların yapıldığı alanda incelemelerde bulunan Fırat Kalkınma Ajansı Genel Sekreteri Dr. Abdulvahap Yoğunlu, UNESCO Dünya Mirası Listesi'nde yer alan Arslantepe Höyüğü’nün Malatya ve bölge için çok önemli olduğunu söyledi.

Yoğunlu, karşılama merkezinin karma inşaat tekniğiyle yapıldığını belirterek, merkezde Arslantepe Höyüğü'nün kronolojik tarihini anlatan simülasyon odasının yanı sıra, çeşitli aktivitelerin de yer alacağını ifade etti.

Merkezin Arslantepe Höyüğü’nü ziyaret eden yerli ve yabancı ziyaretçilerin dinlenme, yeme-içme gibi temel ihtiyaçlarını karşılayabileceğini kaydeden Yoğunlu, şöyle konuştu:

“Arslantepe Höyüğü’nün ulusal ve uluslararası alanda tanıtımına katkı sağlamak ve alana gelen ziyaretçilere verilen hizmetin kalitesini arttırmak için, büyükşehir belediyemizle birlikte günümüz modern gezi alanlarında ve müzelerde kullanılan tanıtım teknolojilerinden yararlanarak çok fonksiyonlu bir tanıtım ve karşılama merkezi yapıyoruz. İçinde kafeterya, çok amaçlı salon, simülasyon merkezi olacak. Gelen ziyaretçilerin ihtiyaçlarını karşılamaya yönelik işlevler dışında höyük alanının kronolojik tarihini anlatan bir simülasyon odamızda bulunuyor. Burada hem geçmiş toplumların yaşantısı canlandırılacak hem de höyüğün kronolojik tarihi anlatılacak.”

Yoğunlu, projeye desteklerinden dolayı Sanayi ve Teknoloji Bakanlığı Kalkınma Ajansları Genel Müdürlüğü ile projeyi birlikte yürüttükleri Malatya Büyükşehir Belediyesine teşekkür etti.

Malatya Büyükşehir Belediyesi Genel sekreteri Latif Okyay ise Höyüğün Dünya Mirası Listesi'ne alındıktan sonra ziyaretçi sayısında ciddi bir artış olduğunu söyledi.

Projeye desteklerinden dolayı Fırat Kalkınma Ajansı Genel Sekreteri Dr. Abdulvahap Yoğunlu’ya teşekkür eden Okyay, şunları kaydetti:

“Bu gün genel sekreterimizle projemizi ziyaret ederek incelemelerde bulunduk. Projemizin inşası devam ediyor. Tamamlandığında yerli ve yabancı ziyaretçilerimiz için önemli bir merkez olacak. Projemiz ziyaretçi sayının artmasına da katkı sunacaktır” ifadelerini kullandı.

Bülten

UYARI: Sitemizde çoğunlukla muhabir arkadaşlarımızın imzalarıyla ya da mensubu oldukları basın kuruluşları kaynak belirtilerek yayınlanan üstteki haber benzeri araştırmalar, haberler, röportajlar, maalesef “emek hırsızı” –özellikle de biri sürekli olmak üzere- sözde bazı internet yayıncıları tarafından, ya aynen ya da küçük bazı değişiklikler yapılarak, kendi özel araştırmaları ya da haberleriymiş gibi kendi yayın organlarında yayınlanabilmektedir. Haber kaynağıyla ya da araştırmasıyla, istihbaratıyla uzaktan yakından ilgisi olmayan, sadece gerçek gazetecilerin ‘kamuoyunun bilgisine sunulmuş’ emeğinin üzerine ‘çöküp’, gazetecilik- habercilik yaptıklarını zanneden ve böylece kamuoyunu da aldatanların bulunduğuna bir kez daha dikkat çekerken, söz konusu unsurları da ‘gerçek gazetecilerin emeğini çalmamaları’ konusunda uyarıyoruz.
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmayacaktır.

Yorum yazın

İsim yazmalısınız
Doğru bir email yazmalısınız
Yorum yazmalısınız

5 yorum yapılmış

  • Mimar Elif (8 ay önce)
    Üzerinde çok düşünülmemiş, bölgenin o zamanki yapı tarzına uygun yada illaki modern olacaksa daha emek sarfedilmeliydi. Vasat.
    %43
    %57
    Yanıtla
  • Henüz orada bir yapı yokken sadece eleştirmek için yorum yapılmaz
    %40
    %60
    Yanıtla
  • Vicdan (8 ay önce)
    Kış geliyor felaket yaşamış bir şehir, insanlar mağdur, ev yok, ekmek yok, çoğunun işi yok, zam zam insanlar geçinemiyir ve ne olacakları meçhul ? Adamların övünerek yaptıkları şeye bak..Yazıklar olsun yazıklar olsun yazıklar olsun diyorum başka birşey demiyorum. Aslında Malatya halkı bunları hak ediyor da neyse birgün onlarda anlayacaklar yıllarca kendilerinin kandırılıp, üstekilerin zevki sefa sürdüğünü. Allah büyüktür bu devran dönecek..
    %64
    %36
    Yanıtla
  • allah cc her zaman büyük senin söylemen ile bu olmuyor malatya halkı neyi hak eder neyi hak etmez bu seni hiç ilgilendirmiyor beğenmiyorsan batı çıkışında beylerderesi köprüsü doğu çıkışında kömürhan köprüsü var istediğin yöne gidebilirsin..... insanları verdiği oy ile vurmaya devam ettiğiniz sürece sizin gibilere bu nefret bitmez sana ne onun bunun oyundan bize ne senin oyundan ... malatya halkı neyi hakettiğine senin gibileri asla karışamaz yorum bile yapamaz
    %40
    %60
    Yanıtla
  • Hacı (8 ay önce)
    İnanılır gibi değil 7 bin yıllık Arslantepe Höyüğü’nün dibine bodrumlu devasa bir bina yapıyorlar! Bunun başka bir yöntemi yok mu? İllaki beton mu dökmeniz lazım Diğer illerde çok farklı örnekleri var... Savunmaya bak.... "ziyaretçilere verilen hizmetin kalitesini arttırmak, İçinde kafeterya,,,,,,,, Reisin dediği gibi millet bahçesi misali yuvarlanıp yasınlar diye döşek de koyaydınız bari...
    %77
    %23
    Yanıtla