SON DAKİKA
SON DEPREMLER

"Çok Gerekli Bir Düzenlemeydi"

A- A+ PAYLAŞ

Basın, sosyal medya ve internet haberciliğine ilişkin düzenlemeler içeren teklifle ilgili açıklamalarda bulunan AKP Malatya Milletvekili Hakan Kahtalı, "Amaç tamamen dezenformasyonun önüne geçmek. Çok gerekli bir düzenlemeydi. Teklifle gerçek hayatta suç olan unsurlar sanal  ortamda da suç sayılacak" dedi

Teklifin TBMM Başkanlığı'na sunulduğunu hatırlatan Kahtalı, 40 maddelik yasa teklifinin 'Basın Kanunu ile Bazı Kanunlarda Değişiklik Yapılmasına Dair' değişiklik öngördüğünü belirtti.  

Yasa teklifi ile dezenformasyonla mücadelenin amaçlandığının altını çizen Kahtalı, "Sunduğumuz teklif ile sahte isim ve hesaplarla yasa dışı içerik oluşturup paylaşma, farklı siyasi düşüncedeki kişilere, herhangi bir alanda rakip olarak gördüklerine, farklı dinlere veya milletlere yönelik küfür, iftira veya hakaret etmek, karalamak ya da itibarsızlaştırmak, nefret ve ayrımcılığa zemin oluşturmayı ortadan kaldırmayı hedefliyoruz" şeklinde konuştu

Teklifle internet haber sitelerinin süreli yayınlar kapsamına alınacağını vurgulayan Kahtalı, "Ayrıca Sosyal medya platformlarına getirilen temsilci bulundurma zorunluluğu kapsamında, söz konusu temsilcinin artık yalnızca Türk vatandaşı olması yeterli olmayacak; temsilcinin Türkiye’de ikâmet etmesi gerekecek.  Bu da çok önemli bir madde." şeklinde konuştu.

Düzenlemenin yalan haberi üretme ve yayma eyleminin vatandaşın gerçek bilgiye ulaşmasını engelleyen bir unsur olduğu konusundaki fikir birliği çerçevesinde hazırlandığını aktaran Kahtalı, "Ülkemiz başta olmak üzere bütün dünyada şu anda akıl dışı bir dezenformasyon var.  Sonu gelmeyen bir bilgi kirliliği, kötü niyetli ve yalan binlerce içerik sürekli dolaşımda. Dezenformasyon herkes için büyük bir tehdit. Bütün dünya dezenformasyonun  bir   suç olduğunu kabul ediyor. Sosyal medya teklifi gibi özellikle Avrupa'da benzer düzenlemeler yapılıyor. Burada muhalefetin söylediği gibi bir ifade özgürlüğünün ihlali söz konusu degil olamaz da. Amaç tamamen dezenformasyonun önüne geçmek. Bilgi sahibi olmak isteyen vatandaşlarımız lütfen düzenlemeyi iyi okusun. Muhalefetin söylediklerine bakarak bu düzenlemeyi yorumlamasınlar. Gerçekten çok önemli bir düzenleme oldu. Herkesin huzuru ve kişisel güvenliği için yıllardır beklenen bir düzenlemeydi. İnsanların onuru ve haysiyeti, gerçek olmayan, yasa dışı içeriklerle ayaklar altına alınıyor. Teklifle gerçek hayatta suç olan unsurlar sanal ortamda da suç sayılacak. Ben başta Cumhurbaşkanımız olmak üzere bu teklifin hazırlanmasında emeği geçen herkese teşekkür ediyorum" diye konuştu.

Bülten

UYARI: Sitemizde çoğunlukla muhabir arkadaşlarımızın imzalarıyla ya da mensubu oldukları basın kuruluşları kaynak belirtilerek yayınlanan üstteki haber benzeri araştırmalar, haberler, röportajlar, maalesef “emek hırsızı” –özellikle de biri sürekli olmak üzere- sözde bazı internet yayıncıları tarafından, ya aynen ya da küçük bazı değişiklikler yapılarak, kendi özel araştırmaları ya da haberleriymiş gibi kendi yayın organlarında yayınlanabilmektedir. Haber kaynağıyla ya da araştırmasıyla, istihbaratıyla uzaktan yakından ilgisi olmayan, sadece gerçek gazetecilerin ‘kamuoyunun bilgisine sunulmuş’ emeğinin üzerine ‘çöküp’, gazetecilik- habercilik yaptıklarını zanneden ve böylece kamuoyunu da aldatanların bulunduğuna bir kez daha dikkat çekerken, söz konusu unsurları da ‘gerçek gazetecilerin emeğini çalmamaları’ konusunda uyarıyoruz.
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmayacaktır.

Yorum yazın

İsim yazmalısınız
Doğru bir email yazmalısınız
Yorum yazmalısınız

11 yorum yapılmış

  • Yeter (1 yıl önce)
    Tamamen baski bu ! Haberin teyidini kim yapacak ?? Yahu batida aşi parayla satiliyor Dunya bizi kiskaniyor diyen zihniyet mi Bize Kenan evreni bile mumla aratacak derecede otokratik bir surece goturuyorsunuz kafama silah dayasalar bu secimde akp ye yine oy vermeyecegim Farz oldu zira bu secim Dusunce hurriyetini en azindan ulkemde koruma secimidir Akp karsisina Apo feto ve turevleri disinda kim gelirse ona oy aticam en beceriksiz bile olursa olsun ... Yeter ! Bu ulke sizin padisahliginuz degil bizde sizin reayaniz degiliz Ilk adil secimde milletin iradesiyle insallah yenileceksiniz sandikta kardesim !
    %67
    %33
    Yanıtla
  • murat (1 yıl önce)
    Şeker Fabrikasını Kapat. Şeker Pancarı eken çiftçiye işi bıraktır. Sonrada Zam geliyor elbette bir an evvel yanlıştan dönmeliler.
    %80
    %20
    Yanıtla
  • Ahmet (1 yıl önce)
    Sayın vekil Kahtalı saçma sapan gereksiz plan teklifleri bırakta Ziraat Bankasının sözde faizsiz çiftçiye vereceği tarımsal sulama kapsamındaki güneş enerjisi için Fırat Üniversitesi Dicle Ünv. Çukurova Ünv. deki 16.000 Bin TL. ye uygunluk projesi alınması şartı krediyi verebileceği saçmalığını teklifini sun meclise. Çiftçi ağacını hangi su ile sulayacak. Ekini hangi enerji ile sulayacak
    %100
    %0
    Yanıtla
  • uğur tn (1 yıl önce)
    Valla açıkcası artık bu mecliste ülkeyi yöneten aklın yaptığı yasaların halkın yararına olmadığını sağır sultan bile biliyor. Bu yasa da eminim ki halkın yararına değil, İktidarın yararına yapılan bir yasadır. Bu arada asgari ücrete temmuz ayında artış yapılması teklifi verilmişti muhalefet tarafından geçtiğimiz aylar da ve bunu bile reddedmişti bu ülkede vatan-millet-din edebiyatı yapan zihniyet. Şaka ama maalesef gerçek.
    %100
    %0
    Yanıtla
  • erol (1 yıl önce)
    Bu yasa ile; Size dokunan yalan, halkı kin ve nefrete sürükleyen, milli birlik ve beraberliğimizi bozan haber ve yorum olacak, yandaşların yaptığı haber ve yorumlarda herkes vatan haini olacak .
    %91
    %9
    Yanıtla
  • Kağan (1 yıl önce)
    Önce şeker fabrikalarını sat sonra milletin şeker ihtiyacını karşılamak için ithal et ... Ne kadar düşünceli vekiller var...
    %100
    %0
    Yanıtla
  • Hüseyin (1 yıl önce)
    Şekerin durumu nasıl ondan haber verin
    %100
    %0
    Yanıtla
  • Alperen (1 yıl önce)
    Hakan Kahtalı bu konudaki mağduriyetini malum Tüm Türkiye biliyor. Malum Akp Darende ilçe başkanı torpil için Kahtalı'ya faks çekiyor, numaranın sonunu karıştırınca Chp mv.ne gidiyor. E tabi haber oluyor. Bu düzenleme çok iyi olmuş. Rahat rahat yapın torpilleri.
    %100
    %0
    Yanıtla
  • Behlül (1 yıl önce)
    Her konuda olduğu gibi bu da istismar edilecek ve ulusal devlet üniter yapısını riske atacak bir düzenleme. İfade özgürlüğü, çok kültrlülük ve eleştirel bakış açısının kaybına neden olacaktır. Bu düşünce ve karşıt görüşe sahip insanlarının üzerinde baskı unsuru ve kişilerin düşüncelerini yayınlarken oto sansür geliştirmesine neden olacak. Basın özgürlüğü ve ifade özgürlüğünün ortadan kaldırılmasına neden olacaktır. Çok yanlış ve etraflıca düşünülmemiş bir uygulama ve hele ki küresel etkiler göz önünde bulundurulduğunda. Halka fikir anlamında deniz feneri görevi üstlenmiş fikir ve kanaat önderleri olan insanlar üzerinde bir korku kılıcı etkisi oluşturacaktır. Bu durum mahkemelerin iş yükünü de arttıracaktır. Malum plandemi sürecinde insanların farklı fikirlere ulaşarak özgür olarak kişsel kararlarını vermede etkili insanların susturulması ve yeni oluşacak muz yiyen hayvanların ismiyle nitlendirilen yeni kurgu sürece eleştirileri önlemek ve bu süreçte Küresel sağlık yasa tasarısı ; WHO'ya ulus devletlerin sahip olduğu yetkilerin devri aleyhindeki eleştirilerde engllenmesi amacı da göz ününde bulundurulduğunda (sorusuz süreci....?) Küresel Sağlık Sözleşmesi ? durum daha da vahim. Yasalar toplumlara huzur getirseydi ingilterenin huzursuz bir ülke olması gerekir. Çünkü Diğer ülkelerin aksine BK'da tek bir anayasal metin bulunmamaktadır. Bu durum genellikle yazılı olmayan anayasaya sahip olduğu şeklinde ifade edilmektedir. İngiliz Anayasası'nın büyük bir bölümü kanunlar, mahkeme kararları, uzman çalışmaları ve antlaşmalar gibi yazı metinler doğrultusunda şekillenmiştir. inşaAllah bu metin Meclis genel kurulundaki oylamada ya da Cumhurbaşkanından döner. Umarım vicdani akıl galip gelir ve bu yasadan vazgeçilir.
    %100
    %0
    Yanıtla
  • Haberin ve yasanın içerigini okudunmu kafadan edebiyat yapıyosun sosyal medyada oluşturulan algıların yalan haberlerin önüne geçecektir çok isabetli olmus
    %11
    %89
    Yanıtla
  • Masal bitti (1 yıl önce)Ahmet isimli kullanıcı yorumuna
    Hadi ordan Haberi teyit edecek zihniyet batida aşi parayla satiliyor gibi binlerce yanlis bilgi halka dayatircasina israrla belirten zihniyet mu yapacal Ben totaliter rejim istemiyorum bu secimde erdogan karsisina feto apo ve turevleri disinda cikacak her adaya gidip oy atacagim Yedigimize ictigimize giydigimize dusuncemize bizim vergilerimizle karisan kendi gorusunu dogrusunu topluma dayatan bir rejim istemiyoryz o kadar !
    %100
    %0
    Yanıtla