SON DAKİKA
SON DEPREMLER

Çöşnük, Uçbağlar, Göztepe ve Tandoğan Konut İhaleleri Yapıldı

Çöşnük, Uçbağlar, Göztepe ve Tandoğan Konut İhaleleri Yapıldı
A- A+ PAYLAŞ

Malatya Büyükşehir Belediye Başkanı Sami Er, sosyal medya hesabından yaptığı açıklamada, Çöşnük ve Uçbağlar (Göztepe- Tandoğan) mahallelerinde 1.069 konut projesi için gerçekleştirilen konut ve ticaret merkezi ihalelerinin tamamlandığını duyurdu. Ayrıca, OSB’de iş insanlarıyla istişarede bulundu.

Malatya Büyükşehir Belediye Başkanı Sami Er, sosyal medya üzerinden yaptığı açıklamada, Çöşnük Mahallesi 34. Bölge'de 407 konut ve 2 adet 5 dükkanlı ticaret merkezi ile Uçbağlar Mahallesi 39. Bölge'de 662 konut, 62 dükkan ve 1 adet fırın inşaatı ihalelerinin gerçekleştirildiğini duyurdu. Başkan Er, bu projelerin altyapı ve çevre düzenlemesi işlerinin de ihale kapsamında olduğunu belirterek, Malatya'nın hızlı bir şekilde yeniden inşa edildiğini ve her geçen gün daha da güçlendiğini ifade etti.

Er, Malatya'nın yeniden yapılanma sürecinde attığı adımlarla hızla toparlandığını ve geleceğe daha güçlü bir şekilde ilerlediğini vurguladı.

Bu arada, Başkan Sami Er, ayrıca Organize Sanayi Bölgesi'nde (OSB) faaliyet gösteren iş insanlarıyla bir araya geldiğini ve şehrin ekonomik gelişimi için önemli istişarelerde bulunduğunu belirtti.

malatyahaber.com

UYARI: Sitemizde çoğunlukla muhabir arkadaşlarımızın imzalarıyla ya da mensubu oldukları basın kuruluşları kaynak belirtilerek yayınlanan üstteki haber benzeri araştırmalar, haberler, röportajlar, maalesef “emek hırsızı” –özellikle de biri sürekli olmak üzere- sözde bazı internet yayıncıları tarafından, ya aynen ya da küçük bazı değişiklikler yapılarak, kendi özel araştırmaları ya da haberleriymiş gibi kendi yayın organlarında yayınlanabilmektedir. Haber kaynağıyla ya da araştırmasıyla, istihbaratıyla uzaktan yakından ilgisi olmayan, sadece gerçek gazetecilerin ‘kamuoyunun bilgisine sunulmuş’ emeğinin üzerine ‘çöküp’, gazetecilik- habercilik yaptıklarını zanneden ve böylece kamuoyunu da aldatanların bulunduğuna bir kez daha dikkat çekerken, söz konusu unsurları da ‘gerçek gazetecilerin emeğini çalmamaları’ konusunda uyarıyoruz.
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmayacaktır.

Yorum yazın

İsim yazmalısınız
Doğru bir email yazmalısınız
Yorum yazmalısınız

9 yorum yapılmış

  • Seher doğan (3 hafta önce)
    Goztepe mah oturuyorum daha önce dediler sizin ev girmiyor sağlam diye şimdi rezerve alanıni hasarsız rezerve alanına girdiğini söylediler ama evimizde hıc bir sıkıntı yok engelli bir çocuğum var malatya ev yok sağlam olan evide yıkıyorsunuz biz ne gideceğiz oğlum tedavisi küçük oğlum okulu malatya yapılacak yermi yok bizim mah girecekler
    0
    0
    Yanıtla
  • hali (3 hafta önce)
    merhaba; depremden sonra Malatya nın ayağa kaldıırılması hususunda Malatya lı iş adamlarının şehire katkı sunmaları için bir sürü haber yapılmıştı. Şimdi bakıyorum da hiç ama hiç ses yok. Malatya lı lar usandı artık bu belirsizlikten. Yeşilyurt-Gündüzbey -Kileyik olduğu gibi duruyor. Toki nin yaptığı konutla şehir ayağa kalkmaz. hala yıkılmayı bekleyen okullar var. neyi bekliyorsunuz. şehiri terk eden edene. yazık oluyor. kimin umurunda ki?
    %100
    %0
    Yanıtla
  • Mehmet (4 hafta önce)
    Sayın belediye başkanı konut ve iş yerleri için müjdeler veriyorsunuz bunlar güzel gelişmeler.. ama bu konut ve iş yerleri yapılırken ordaki yol, otopark bisiklet yolu vs.. ne gibi plan ve calismalar var bilgi vermiyorsunuz.. inşallah eski tas eski hamam malatyamizi eski koy görünümlü bir şehir yapmazsiniz.. takip ediyoruz
    %80
    %20
    Yanıtla
  • Mehmet (4 hafta önce)
    Rezerv alanlarında yapılan konutlar eski sayıdan fazla olursa, aynı mahallede olup evleri yıkılanlara verirler mi? Mahalle yapısı bu sayede bozulmaz.
    %100
    %0
    Yanıtla
  • Malatyali (4 hafta önce)
    Ya nasıl malatya toparlanıyor diyorsunuz ınsanların aklı ile dalga mi geçiyorsunuz peki yerinde dönüşüm ler noldu 1 buçuk yıldır imar sorunu çözülmedi 6 ay da belediyelerde imar izni alamıyoruz halen beklemedeyiz inşaat maliyetleri 2 ye 3 katladı geçen yıl yapsa idik 200 .300 milyon üste verip yaptirirdik şimdi yüz metre kare yere üste 1 milyon istiyorlar bakan geliyor hava fisiklerle karşılıyorsunuz malatya yi normal gösteriyor sunuz yazıklar olsun
    %100
    %0
    Yanıtla
  • Yerinde dönüşüm yani eski yıkılan binanin aynı yerine yenisini yapmak.. bu konu kapandı.. kentsel dönüşüme geçildi... yerinde dönüşüm 5, 10 mt geriye çekilerek yapilacak.. yollar otoparklar kaldirimlar vs düşünülerek artık yapiliyor
    %80
    %20
    Yanıtla
  • Adem (4 hafta önce)
    İktidarın beceriksizliği sayesinde müdahalede bulunduğu her meselede rezil olmuş bir hayat ortamı bıraktı.cemaat iktidar cilveleşmesi sonrası toplumsal yıkım, yolsuzluklar ve rantsal amaçla yapılan inşaat faaliyetleri sonucu ekonomik yıkım, Uluslararası politik basiretsizlikler sonucunda göçmen kriziyle sosyal yıkım ne acı ki müdahale ettiği her meselede sonrasında bir yıkım ve rezil ülke düzenine maruz kalmak.resmen yaşanan ekonomik iç savaşın baş sorumlusu Reisi Cumhur a ve liyakatsizler ordusuna göre ülkede her şey gül gülistan.son olarakta anayasal güvence altına alınmış özel mülkiyet gaspı yapabilmek için kentsel dönüşüm yasasını katlederek zorbalıkla yıkıcı depremler sonrası kalan son umut kırıntısını da söz de şehri ihya edeceğiz yalanlarıyla talan için alçakça fahiş rakamlara ihale edilen vatandaşin mülküne vasat ama 85m2 bir evin fiyatı da milyonları bulan yolsuzluk rant ihalelerini bizlere bela eden hükümetin umrunda olan halk değil,şayet öyle olsaydı şehirleri ihya edecek yöntemin yerinde dönüşümle dehşet paralara ihale edilene konutlar için devlet imkanları talan edilmez vatandaşa doğrudan maddii destek sağlanarak ve mülk gaspı zorbalığı da yapılmayarak depremle yıkılan şehirler imar edilirdi.rezerv alan da 150-200 mülk olduğu alan da yerinde dönüşümle evini yapmak isteyene müsade etmeyenler, sağlam evinden oturana zorbalıkla evini yıkacağız ve arsaları rezerv alana dahil edeceğiz diyenlere 180 mülkünü olduğu alana da 500-600 civarı vasat fahiş fiyatlara ev yaparak ister alın isterseniz yerinizi istimlak ederiz diyerek özel mülkünüzün ırzına geçecekler.iktidarın yatacak yeri yok.ülke de yaşanan ekonomik iç savaşın, sosyal yıkımların maddi zorlukların, kiralar da yaşanan alçakca zamların velhasıl bütün hayat zorluğunun baş sorumlusu iktidar ve Reisi Cumhur dur. rezerv alan aslında talan alan dayatması.vasat bir 85m2 ev için son ihalelerin 3 milyonu geçtiği ve alt yapı maliyetini de ilave ettiklerinde ülke kaynaklarının ne denli talan edildiği oysa ki bu kaynakların yarısı doğrudan halka aktarılsa yerinde dönüşümle kaliteli evlerin yapılacağı Beydağları kadar hakikattir.ama kaynaklar halka aktarılsa ihale yolsuzlukları nasıl dönecek.rantsal zorbalık nasıl yapılacak.işte mülkünüzü zorbalıkla gasp edenler bir de mahkemeler de dava işleyişi ne dahi set çekmişler.200 hak sahibi olmadığı,dahil edildiğimiz rezev alanda yerinde dönüşümle evimizi yapmaya müsaade etmeyen
    %71
    %29
    Yanıtla
  • Hakim (4 hafta önce)
    Bu işlerin sonunda hakkı gasp edilerek yapılmak istenen bu rantsal çalışmaların,rezerv alan aslında talan alan olan çalışmalara rıza göstermeyenlerin hakkı gasp edildiğinden zorbalıkla yapılan işlerin sonunda maalesef bela ve musibetten başka bir kazanç olmayacak.iktidarın müdahale ettiği her şey de maalesef kaosun çukuruna düşen ülke insanları olarak huzura muhtaç hale düşürüldük.oldukça rezil ekonomi gidişatın da bizlere bela ettiği geçim sıkıntısını daha da arttırıldı.ülkeyi ilgilendiren çok hayati öneme sahip bütün meselelerde sınıfta kalan iktidar son olarak rezerv alan yaygarasıyla amacın hizmet olmadığını,dehşet fiyatalara ihale edilen 85m2 konutlar için ne denli ülke kaynaklarının talan edildiği söze yer bırakmayacak kadar hakikat olarak halen ülkeye ve ülke insanına azap dolu bir yaşam evresine maruz bırakmaya devam ediyor.oysa ki ihalelerle ülke kaynakları talan edileceğine talan edilen kaynakların yarısı halka doğrudan yerinde dönüşüm için kaynak oluşturulsa yerinde dönüşümle rezerv alan dayatması yerine insanlar kendileri yaşanabilir evleri fevkalade yapardı.ama yolsuzluk ve rant sarmalı buna maalesef izin vermediği gibi birde vatandaşın mülkünü rahatça gasp edebilmek için kentsel dönüşüm yasasını dahi katleden bir iktidarın zulmüne maruz kalmaktayiz.şayet bu sözler deli saçmalığıysa o halde rezerv alan zorbalığıyla değil rıza esasını göre rezerv alan uygulamasını yapın ki görelim insanlığınızı.maalesef hükümet tam bir rant sarmalına ülkeyi dahil ettiği yetmezmiş gibi birde deprem bölgesine zulmetmekte bir an olsun geri durmuyor.dinsiz olanın dahi bildiği mülkiyet hakkı kutsaldır bizlerin ne denli zorbalıklara maruz kaldığımızın elbet hesabı sorulacaktır.rezerv alanlara varolan konutların kaç katı konut projeleriyle yapılmaya çalışılan bir sözde sosyal devlet uygulamasında gerçek mülk sahibi olarak tasarruf hakkımızı çalan bir iktidar anlayışına ve zulme sebep olanlara naletler Yüce Allah'ın azabı üzerlerine olsun.
    %71
    %29
    Yanıtla
  • Ağır abiler (4 hafta önce)
    Fotoğraf:kendini etkili sanan belediye başkanı dümenin bizim elimizde diyen ekiple,tso kazanamayan tanınmayan birileri tarafından aday gösterilen para varlığı ile öne çıkan üst akılın adayı,bunları ben idare ediyorum diyen musiad ekibi kibri görmeyecek kadar burnu büyük insanlar bunlarda paralı kazançları alın teri siyaset cemaat stk destekli fotografta görünmeyip ben gemi mi yüzdürürüm çıkarıma bakarım kimse bu düzende tekerime çomak sokamaz güç bende artık diyenler ve stk ları iyi kullanan ekip devlete millete hizmet ediyor gibi gözüküp bir koyup beş alan ağır abiler.
    %90
    %10
    Yanıtla