SON DAKİKA
SON DEPREMLER

Cübbeli Ahmet Malatya'da Neler Söylemiş!?

0
Güncellendi - 2019-07-28 18:47:21
Cübbeli Ahmet Malatya'da Neler Söylemiş!?
A- A+ PAYLAŞ

"KEŞKE MALATYA BOZULMASA.. AMA MAALESEF.." “İsmailağa Cemaati”nin önde gelen isimlerinden olan ve Cübbeli Ahmet olarak bilinen Ahmet Mahmut Ünlü, Haziran ayında geldiği Malatya’da yaptığı sohbet toplantısında, yeni kuşakların özellikle internet teknolojisinden olumsuz etkilendiğini ve bozulduğunu vurgulayarak, “(…) Sizin buralarda örf-adet kültür belki bozulmamışsa, biraz daha… Bozuluyorsunuz siz de bozuluyorsunuz. Ben biliyorum hepinizin ne kadar bozulduğunu da… Keşke Malatya bozulmasa, Elaziz bozulmasa, değil mi, Erzurum bozulmasa… Ama maalesef… Bu internetlerin girdiği her yer bozuldu” diye konuştu.

Cübbeli Ahmet Hoca, geçtiğimiz Haziran ayında Malatya’ya geldi. İsmailağa Cemaati’nin Malatya’daki mensuplarının katıldığı ve Malatya Sohbeti olarak adlandırılan toplantıya katılan Cübbeli Ahmet Hoca, 2 saati aşkın bir konuşma yaptı. Cemaate ait, Lalegül TV tarafından kaydedilen ve Cübbeli Ahmet Hoca’nın Youtube hesabında Temmuz ayında yayınlanan toplantıda, Cübbeli Ahmet Hoca, Peygamberimiz Hz. Muhammed (S.A.V.) ile kızı Hz. Fatma arasında yaşanan bir olayı anlattıktan sonra, toplantıdakilere “Bozuluyorsunuz siz de bozuluyorsunuz. Ben biliyorum hepinizin ne kadar bozulduğunu da…” sözleriyle sitem etti.

Peygamberimiz Hz. Muhammed’in kızı Hz. Fatma’nın yoğun ev işlerinden bunaldığı bir gün, eşi Hz. Ali ile birlikte babasının yanına gidip, kendisine bir yardımcı tutmasını rica ettiğini, Peygamberimizin ise buna karşılık kızına ve damadına bir tesbihat öğrettiğini ve bu tesbihatın yapılması halinde yorgunluğunu gidereceğini ve dinginliğe ulaştıracağını söylediğini, buna karşılık kızı ve damadının da Peygamberimiz Hz. Muhammed’e teşekkür ve minnet duygularını ilettiğini söyleyerek oradan sevinçle ayrıldıklarını belirten Cübbeli Ahmet Hoca, bu örnek olayın günümüzde yaşanması halinde, şimdiki gençlerin vereceğini söylediği tepkiyi şöyle anlattı:

“Şimdi bizim kızımız oğlumuz bize gelse ‘Baba bana şöyle bir şey, para ver, yardım et, şu işimi gör’ dese, biz de ona desek ki, ‘Oğlum, kızım sana daha hayırlı bir şey söyleyeyim mi?’, ‘Söyle babacığım’. Ne olacak, o senden istiyor 200 lira para, bir işini görecek. Sen de ona diyorsun ki, ‘Evladım her gün, 100 defa Lâ Havle Velâ Kuvvete İllâ Billâh okursan çok zengin olursun, filan… ‘Hadi git işine ya… Ne cimri adamsın, 200 lira vermemek için bana ‘la havle’ öğretiyorsun ya…”

“Ben biliyorum hepinizin ne kadar bozulduğunu da… Keşke Malatya bozulmasa, Elaziz bozulmasa…”

Cübbeli Ahmet Hoca, daha sonra, sözü toplantıdakilere ve Malatya’ya getirerek kültürel bozulmadan şikâyet etti ve toplantıdakileri eleştirdi.

Cübbeli Ahmet Hoca, bozulmanın nedeninin ise internet teknolojisi olduğunu vurgulayarak “Bu internetlerin girdiği her yer bozuldu… Şimdi zaten çarşaflısının elinde bile internet denen bir şey var.. ‘Bizim evimizde televizyon yok’ diyor. Orda o kanal, televizyonda her istediğin kanal yok, ama burda (internette) her istediğin nane var” dedi.

Cübbeli Ahmet Hoca şöyle konuştu:

“Bizim çoluk – çocuğun şu anda durumu bu. Sizin buralarda örf-adet kültür belki bozulmamışsa, biraz daha… Bozuluyorsunuz siz de bozuluyorsunuz. Ben biliyorum hepinizin ne kadar bozulduğunu da… Keşke Malatya bozulmasa, Elaziz bozulmasa, değil mi, Erzurum bozulmasa… Ama maalesef… Bu internetlerin girdiği her yer bozuldu. Ondan evvel okullar, üniversiteler derken şimdi zaten çarşaflısının elinde bile internet denen bir şey var.. ‘Bizim evimizde televizyon yok’ diyor. Senin evinde zaten televizyon olmaz, televizyon cepte. Televizyonu cebe almış, ‘Evde televizyon yok’ diye bana takvalık söylüyor. Televizyon cepte zaten, hem de televizyonda olmayan kanallarda her videoya giriyorsun burda. Orda o kanal, televizyonda her istediğin kanal yok, ama burda (internette) her istediğin nane var… Örf âdeti, terbiyesi müsait olmayan, mahcup olur, kızarır bozarır gider filan. Ama tabi şimdi alenen ‘Amaan be anne, benle dalga mı geçiyorsun ya, şurda 100 lira 200 lira vermiyorsun bana, hadis okuyorsun ya… Böyle terbiyesizlik yapan da var”.

malatyahaber.com

UYARI: Sitemizde çoğunlukla muhabir arkadaşlarımızın imzalarıyla ya da mensubu oldukları basın kuruluşları kaynak belirtilerek yayınlanan üstteki haber benzeri araştırmalar, haberler, röportajlar, maalesef “emek hırsızı” –özellikle de biri sürekli olmak üzere- sözde bazı internet yayıncıları tarafından, ya aynen ya da küçük bazı değişiklikler yapılarak, kendi özel araştırmaları ya da haberleriymiş gibi kendi yayın organlarında yayınlanabilmektedir. Haber kaynağıyla ya da araştırmasıyla, istihbaratıyla uzaktan yakından ilgisi olmayan, sadece gerçek gazetecilerin ‘kamuoyunun bilgisine sunulmuş’ emeğinin üzerine ‘çöküp’, gazetecilik- habercilik yaptıklarını zanneden ve böylece kamuoyunu da aldatanların bulunduğuna bir kez daha dikkat çekerken, söz konusu unsurları da ‘gerçek gazetecilerin emeğini çalmamaları’ konusunda uyarıyoruz.
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmayacaktır.

Yorum yazın

İsim yazmalısınız
Doğru bir email yazmalısınız
Yorum yazmalısınız

56 yorum yapılmış

  • Basri (5 yıl önce)
    Cübbeli gideceği kendini dinleteceği yeri iyi bulmuş tam isabet.
    0
    0
    Yanıtla
  • Cübbeli altın madenin tam ortasına düştü?Elaziz,Erzurum da bozulmasa diyor?Ama eleştirdiği teknolojiyi kullanmasını,bunun üzerinden din ticareti yapmayı da çok iyi biliyor?
    0
    0
    Yanıtla
  • Eroll (5 yıl önce)
    Bu neyki açıklamaları ne olsun eğitim seviyesi düşük bu kişi neden haber yaparsınız.Kendisine faydasızın topluma ne faydası varki.Adam çağın 1500 yıl gerisinde.İyikide okumamışım diyen bu zata ozaman okuma yazmayı kim öğretmiş.Mağarada yaşasaydı kimseyle diyaloğuda olmazdı.Açıklamaları kalsın biz almayalım.Medyanın suçu var bir tanınmış yüzü ön plana çıkarmanın gereği yok.Biraz liyakatlı olsun topluma birşeylerle hizmet edip çıtayı yükseltenleri ön planda tutsunlar.Boş beleşleri değil.
    0
    0
    Yanıtla
  • Sapsaman (5 yıl önce)
    Din sömürüsü yapiyorsun hoca ...atesden koruyan kefenleri,sirattan geçerken halidi kolunu unutmadık hoca efendi ...siz gençliğin imanını caldiniz bilerek veya bilmeyerek ...Allah hepinizi ıslah etsin ...
    0
    0
    Yanıtla
  • sezgin (5 yıl önce)
    Bozan kim ? Senin gibi insanlar ..yıllardır Malatya'da coreklenen gruplar maalesef malatyamizi bozdu senin cemaatinde bu işte rol alanlardan ...herkes biliyor bozanlari fazla söze gerek yok..
    0
    0
    Yanıtla
  • Hakan oğuz (5 yıl önce)
    Pekiy nasıl bilgi çağını yansıyacağız cüppelilerlemi heyhat
    0
    0
    Yanıtla
  • naci (5 yıl önce)
    adamlar akşama kadar kahvede oturuyor cafelerde oturuyor bilimden bahsedıyor.sen önce kendine bak demokrat biriyim sözlerıde yalan değil.yani,sen buluş yaptında cübbellimi engel oldu.deney yaptında cübbeellim engel oldu
    0
    0
    Yanıtla
  • Uveys El Karani (5 yıl önce)
    Hocanın dediğini yap, lakin her yaptığını yapma.
    0
    0
    Yanıtla
  • Murat (5 yıl önce)
    Bilimden ilimden uzaklasirsan bunlar meydanlarda cirit atar ondan sonra Yahudi'nin buluslarina ağzı açık bakariz
    0
    0
    Yanıtla
  • ali (5 yıl önce)
    gurbette yaşayan bir malatyalı olarak malatyahaber.com u takip ediyordum fakat bu ve bunun gibi haber niteliği taşımayan yayınlarınızdan dolayı daha da sitenizi ziyaret etmem......dahada Davosa gelmem....
    0
    0
    Yanıtla
  • Suat Baysal (5 yıl önce)ali isimli kullanıcı yorumuna
    Zaten davosta seni bekliyor kucak açmış
    0
    0
    Yanıtla
  • Adıyamanlı muhammed (5 yıl önce)ali isimli kullanıcı yorumuna
    ?????
    0
    0
    Yanıtla
  • ali (5 yıl önce)
    En büyük rehber KURAN' dır,böyle din simsarlarına itibar etmeyin...
    0
    0
    Yanıtla
  • Kudret (5 yıl önce)ali isimli kullanıcı yorumuna
    Adının kıymetini bil. O ismi taşımayı öğren . ALLAHIN SENİN YÜZÜN SUYUN HÜRMETİNE BEN BÜTÜN ALEMLERİ YARATTIM. SEN OLMAZSAYDIN BEN HİÇ BİR ALEMİ YARATMAZDIM DEDİĞİ KAİNATIN EFENDISINDEN. YANİ PEYGAMBER EFENDİMİZDEN DAHA SONRA İSE SEN ADINI TAŞIDIĞİN ALLAHI ASLANINDAN BAHSEDİYOR. Ne yani bu konuşmalarda kötü bir şeymi var. ? Gıybet yapıyorsun. İftira atıyorsun. Günah kazanıyorsun kardeş.
    0
    0
    Yanıtla
  • Ülkü KOÇAK (5 yıl önce)Kudret isimli kullanıcı yorumuna
    Eleştirmek için hangi " ismi " uygun buluyorsunuz ?
    0
    0
    Yanıtla
  • malatyalı (5 yıl önce)Kudret isimli kullanıcı yorumuna
    kudred üstte büyük laflar ettiğini sanıyorsun ,bir araştır bu laflar ne demek ,içeriği ne ifade ediyor.doğrumu yanlış mı?akla kuran a uygun mu?sen bütün bildiklerini en iyisi unut.
    0
    0
    Yanıtla
  • Engin (5 yıl önce)
    Simdi devlet emekliye deseki bu sene zam yok gunde 100 defa la havle cekin sikintiniz kalmicak dese kabul gorirmu sizce
    0
    0
    Yanıtla
  • Ülkü KOÇAK (5 yıl önce)
    Bu haberi internet aracılığı ile okumamız ve youtube da sohbetlerini yayınlaması da ayrı bir çelişki.
    0
    0
    Yanıtla
  • malatyalı (5 yıl önce)
    bunların kaale alınması toplumun ne kadar acınacak durumda olduğunu gösteriyor.insanlık tarihi tüm dincilerden aynı sözleri dinlemiştir.yeni birşey yok öldük, bittik, mahfolduk.yapın ,edin, bize getirin, biz yiyelim.siz çile çekin..
    0
    0
    Yanıtla
  • Bu sizlerin İslamı öğrenmekteki aciz olușunuzdan kaynaklanmakta bunun gibilerde fırsattan istifade bu fırsatı kar'a çevirmekte dünyalık
    0
    0
    Yanıtla
  • Abdulbaki SANLİMAN (5 yıl önce)
    Hocamızdan ALLAH razı olsun doğruları söylüyor siz ne derseniz deyin hocamızın dinleyenleri takip edenleri gün be gün artıyor o yoldan çıkmış profesörleri dinleyenler azalıyor din kuran ve sünnet demektir dini kuran ve sünnetle anlarız hocamızda bunu yapıyor dini islamı hz.MUHAMMEDE MUSTAFA YA uyarak onun yolunda giderek anlarız
    %100
    %0
    Yanıtla
  • Yücel (5 yıl önce)
    Din garip geldi garip gidecektir. Hakkı anlatan çoktur anlayan yaşayan azdır. Bu cübbeli Ahmet Hocanın derdi nedir Bi düşünmek lazım adam anlatıyor delili koyuyor ortaya ister amel et ister etme karı ne zararı ne hocanın hadise imanın yoksa diyecek bir şey yok. Bozulmuşuz evet doğru söylüyor bozulmasak Yemen Filistin ırak Suriye VS. İslam coğrafyası bu halde olmaz Müslümanlar böyle zelil halde olmazdı. Biz hakka kulağımızı kalbimizi kapattık ve zelil olduk mesele bu. Rabbim Ahmet Hoca gibi ehli sünnet alimlerin hizmetlerini arttırsın. Amin
    %100
    %0
    Yanıtla
  • Allah akıl fikir versin.İslamiyet Kuran-ı kerim ve Peygamber efendimizin sünnetlerinden oluşur.Varmı gerekli olan üçüncübir sebep.Gerisi boştur.60 fırkaya bölünmüş birinin dediğini,diğeri yok sayan din tüccarlarınamı inanacağız.Ha siz gidip elini öper,ağzından ısırdığı hurmayı şifa olarak yersiniz.Bu sizin bileceğiniz bir şey.Dine hiç bir şey olmaz ancak dinini bilmiyen,okumayanlar zarar verir ki.Şimdi yaşanan tamda budur.
    0
    0
    Yanıtla
  • hamit (5 yıl önce)
    Bunuda haber yapıyorsanız yazık.
    0
    0
    Yanıtla
  • Mehmet zeki tahtacı (5 yıl önce)
    İnternet bence sizi yavaş yavaş eritiyor.Yaşa internet...
    0
    0
    Yanıtla
  • Hırlak Zırlak ve de Edepsiz Kara44 (5 yıl önce)
    ??
    0
    0
    Yanıtla
  • İsmail (5 yıl önce)
    Cübbeli Ahmet sen degilmisin 140 tl ye terlik satan kendi TV de lalegül TV kurmuşsun jetski ne binen yine sen önce kendine bak interneti amacında kullanırsan gayette yararlı bir şey.
    0
    0
    Yanıtla
  • Pırasa (5 yıl önce)
    Ben şahsen oradaydım devamı ve tamamını dinlerseniz hele de Efendimizin Hz. Fatımaya öğrettiği tesbihat ile alakalı ne kendine ne cemaatine bir zerre dünyalık istediğini anlasaydınız bu haberi yapmazdınız. Evet ahlaken Malatya çok bozuldu farkında değil misiniz...
    %100
    %0
    Yanıtla
  • Ahlak denilen şeyi cüppeliden mi öğreneceksiniz?
    0
    0
    Yanıtla
  • adam size ahlakı öğreteyimmi dedi. Malatya ahleken çok bozuldu yazmışım. Cemaate girin ahlakı yeniden kazanın cümlesini ne ben ne o söylemiş
    0
    0
    Yanıtla
  • Fırat (5 yıl önce)
    Sıkıntı ne ki çözemedim? Adam doğru demiş
    %100
    %0
    Yanıtla
  • malatyalı (5 yıl önce)
    bu sevmediğiniz internet varya ,alayınızı zaman içerisinde silecek, bunu bildiğiniz için karşı durun ,ama fayda etmeyecek.matbaaya karşı çıkma ile aynı görüşteler.
    0
    0
    Yanıtla
  • Alayınız ile beraber nereye nasıl niçin gittiğinizi ise herkes görecek
    0
    0
    Yanıtla
  • malatyalı (5 yıl önce)
    ne günlere kaldık,yıl 2019 bu adamların dünya görüşleri yoruma neden oluyor?malatya ya ,elazığa ders veriyor.cahil insanları anlarımda ,buna yorum yazarak kendi nefsimi dizginleyemedim ona yanarım.
    0
    0
    Yanıtla
  • Yazık sana hiç birşey bilmeyip çok bildiğini zanneden zavallı
    0
    0
    Yanıtla
  • Malatyalı (5 yıl önce)
    Sayın hocam anlattiklarinizin pratikte uygulanmasını görmeyen. İnsanlara etki olmuyor din adalettir sevgidir saygıdır rüşvet ve adam kayirmanin olmadığı işlerin peygamberimizin hicret ve kabenin bakiminda gosterdigi gibi ehil insanlara verildigi yardimlasma ve paylaşmanın eşitliğin olduğu bir dünya öngörür israfı yasaklar o peygamberki kamu malı yiyenlerin cenaze namazını kilmamistir din çalışmayı temizliği emreder tabiatın korunmasını ister sayın hocam fazla uzatmayayim yeryüzünde bunların olduğu bir yer gosterirmisiniz bana benim hayalimde böyle bir dünya hayallerim 662 yılında kaldı gerceklesirmi bilmiyorum umitsizde değilim.
    0
    0
    Yanıtla
  • Adıyamanlı muhammed (5 yıl önce)
    Hocam istanbulda yaşayan biri olarak herzaman sohbetlerinize katılırım lakin bu konuda kesinlikle sana katılıyorum çünkü toplum internet bağımlısı olmuş yuvalar facebook instgram gibi sosyal medya tarafından yıkılıyor Allah milletimizi avrupa kültüründen korusun
    0
    0
    Yanıtla
  • payını aldın (5 yıl önce)
    hoca sende payını aldın okan bayülgenle programlar jet ski lere binmeler dik duramadın amma doğru sende nefis taşıyorsun sende her insan gibisin onun için artığın kimseye şifa olmaz insanlar anlamalı şeyhim diyenler seyyid im diyenler de kendileri gibi insan .
    0
    0
    Yanıtla
  • Hasan (5 yıl önce)
    Hocam,imam hatip lisesinden mezun olanların %70 i deist olmuş.Onları kim bozmuş.
    0
    0
    Yanıtla
  • AHMET GÜNDÜZ (5 yıl önce)
    ALLAH u tealayı bilen mi cahil, yoksa bu sistemin içinde 30 yıl okuyup ( bu okuma ise tabi) kapitalizmin peşine düşen, nefsin bütün arzularını yerine getiren, dünyayı ve dünyalığı amaç bilen , bu dünyaya niçin geldiğini bilmeyen , ALLAH (c.c) ve resülünü bilmeyen mi cahil. Cübbeli bize biat edin diye bir kelime kullanmamış. ALLAH (c.c) ve resule biat edin diyor. Bu sistemin okumasına dahil olan biri de maalesef kültürlü olmuyor. diploma sahibi ve iş sahibi oluyor. fareyi de , papağanı da eğitirsen o da kendince meslek sahibi olur.
    0
    0
    Yanıtla
  • kardeşim iran orada duruyor ...beğenmiyoranız buyurun tutanmı var
    0
    0
    Yanıtla
  • MALATYALI ROJDA (5 yıl önce)ercan isimli kullanıcı yorumuna
    Ne alaka ya, o zaman size de Yunan orda diyelim kusura bakma ama cevabın saçma
    0
    0
    Yanıtla
  • Suriye, Fransa, İngiltere, Yunanistan, Ukrayna, Rusya, Abd ve tüm batı sizleri bekliyor, esas Ülkemizin Vatandaşlarımızın Müslümanlıklarından, dini vecibelerini yerine getirmelerinden, özellikle de geçmişinizden rahatsız iseniz yukarıda yazdığım yerlere hemen gidebilirsiniz.
    0
    0
    Yanıtla
  • Ammar (5 yıl önce)
    Sende zaten irade varsa ınternetı guzel bilgi amaçlı kullanabılırsın neredeyse net gunahtır dıye fetva cıkaracaksın
    0
    0
    Yanıtla
  • Yücel yıldırm (5 yıl önce)
    İlimde bilimde Müslüman kuranı KERİMLE zirve oldular. ( Müslüman ilim öncülerine bakınız}.. 50 bin cilt bir arsivi ve hepsini okumuş olan adama söylediklerinize bakın. Sen oku üret mani olan yok bizede örnek ol. Boş er başkalarını.. Yazdıkların çok hatalı eksik veya bilerek takitye için yazılmış..
    0
    0
    Yanıtla
  • Metin (5 yıl önce)
    Onu isteyenler dinsizler müslümanlara iftira atmaktan vazgeçin
    0
    0
    Yanıtla
  • Metin (5 yıl önce)
    Şu söylediklerinin hangisi yalan hangisi abartı, niye ağırınıza gidiyor, buna benzer şeyleri bir ateist komünist söylese 'ya hakikaten doğru söylüyor... demez misiniz?' internetin girdiği her yer bozulmadı mı, kim okuyor zikre ibadete önem veriyor, hainlik etmeyin.
    0
    0
    Yanıtla
  • turan (5 yıl önce)
    evet insanlar internet aracılığıyla doğru bilgiyi hemence ölçüp tartabiliyorlar.Biat kültürüne gençler tekme atıyor sizlerin de işinize gelmiyor doğal olarak ne mutlu gençlere!
    0
    0
    Yanıtla
  • TURGUT ÖZTÜRK (5 yıl önce)
    İslamla, Kur'anı Kerim'le yakından uzaktan alakası olmayan garip bir dinin müntesiplerinden daha garip söylemler.
    0
    0
    Yanıtla
  • Hakan oğuz (5 yıl önce)
    Milleti okumamakta ve araştırmamaya sevk ediyosun hoca insanlar bize biat etsin cahil kalsın istiyorsunuz.
    0
    0
    Yanıtla
  • Selamunaleküm Hakan Bey Cübbeli Ahmet hoca bizzat sizi cahilikten kurtarıp kültür sahibi yapmaya davet ediyor. Ellerimiz deki o aptal kutuları olan telefonlar bizi bu durumdan gidgide uzaklaştırıyor. Yorumunuzda şunu yazmışsınız Hakan Bey, bizi okumakta ve araştırmamaya sevk ediyorsun diye ya zaten o elimizdeki telefonlar bizi bilgilendirir evet doğru ama bizi bir meslek sahibi yapmiyor. Yani kısacası demek istediğim yanlış bir düşüncedesiniz inşallah bu düşüncenizden vazgeçerseniz. Ben size böyle uygun bir dille yazdım sizde bana uygun bir dille cevap verin
    0
    0
    Yanıtla
  • Hakan oğuz (5 yıl önce)Rabia isimli kullanıcı yorumuna
    Bu hoca değilmi iyiki okumamışım diyen bu hoca değilmi yanmaz kefen satan.
    0
    0
    Yanıtla
  • Ağzında ısırdığı hurmayı,yediren adam,kalkmış bize müslümanlığı öğretecek.
    0
    0
    Yanıtla
  • Haşmet (5 yıl önce)Kamil isimli kullanıcı yorumuna
    Adil Öksüz le hapishanede görüşüp fetö aleyhinde konuşmamak üzere söz verdikten sonra hapisten yirtan bu adam değil miydi? Kendi ağzıyla bunu canlı yayında tv de itiraf etmedi mi?
    0
    0
    Yanıtla
  • fatih halikan (5 yıl önce)Hakan oğuz isimli kullanıcı yorumuna
    alakası yok hakan oğuz adam interneti mantıklı ve düzgün işler için kullan diyo ama ne yazıkki bizlerin bilinç altına öyle bi yerleşmişki internet hal hareket davranış her şeyi etkiliyor senin örnek aldığın avrupa bilime kullanıyor teknoloji üretiyor sende paşa paşa alıp kullanıyorsun sonra ben niye kalkınamıyorum diye söyleniyorsun
    0
    0
    Yanıtla
  • Reşit (5 yıl önce)
    Bazende iyi oluyor bu internet ama.. Sn.Cübbeli. Mesela elini,eteğini öptüren din tüccarlarını tanıyorruz, Hz.Peygamberi rüyamda gördüm diyen, kendini bir şey zannedenleri, Jetsikiye binip herkese haram bana helal anlayışını tanıyoruz, "badeleme" diye bir kavram duyuyor ve bunun normal bir şey olduğunu yine bu sapkınlardan öğreniyoruz, çocuk bile olsa kız ve erkeğin bir arada olamayacağı zihniyetini, hurefeleri meşrulaştıranları tanıyoruz. İnternet iyi bir şey, amacına uygun kullanırsanız !
    0
    0
    Yanıtla